Gems Weekly Photo Challenge # 48

Veckans ord från Sanna att tolka fritt är NYTT …  ännu ett ord som kan tolkas lite olika.

Jag förknippar ofta ordet med omstart – ny dag, ny vecka, ny månad och nytt år …

… idag t.ex. är en ny månad,i morgon kommer en ny dag … och om en månad blir det ett nytt år!

Jag gillar nystarter … och vaknar fortfarande varje morgon och är nyfiken på vad den nya dagen ska erbjuda.

Spindlar tillhör mina favoriter … och man kan inte annat än fascineras av deras flit – varje natt gör de nya fångstnät! Går man ut en tidig morgon så ser man dem nästan överallt.

Varje natt gör de nya nät …

Vill du se hur andra tolkar veckans temaord så klicka på hjärtat här under …

 

43 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 48

 1. Godmorgon piggelinen! Ja tyvärr får jag sällan se de fina spindelnäten, fast, i augusti brukar de synas även mitt på dagen! Och du är världsbäst på att ta tillvara varje ny dag, lika nyfiken på allt nytt man kan få se och uppleva. Och vet du, precis som du så gillar jag almanackor, jag har redan tre stycken för nästa år, fler än vad jag har rum att hänga dom i, hihi. Idag ska jag få uppleva en julmarknad i miniskala här i byn o sen ska jag jobba några timmar.
  Lördagskram

  Gillad av 1 person

  1. God morgon själv bästa Paula! Almanackor är lite kul … och jag har också ett par nya till nästa år 🙂
   Funderar på att åka på julmarknad jag också … julen är ju inte riktigt min grej, men julmarknader kan vara trevligt – i alla fall om det finns en öppen handelsträdgård bredvid … kanske blir det i morgon istället – eller inte alls. Ska fundera på saken 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Vilken rolig tolkning med almanackan och ditt fotomontage. Nytänk här också! Bra där.
  Spindelnäten är fantastiska skapelser, ser ut som smycken på (jul-)granarna. Betydligt snyggare än plastkulor med mera.
  Så jul är inte din grej heller. Bra, då är jag inte ensam om det;-) Vi åkte till två julmarknader idag. Grejen var bara den att jag (som vanligt) tagit fel på datum. De är nämligen först imorgon. Å då hade jag ändå skrivit in det i en bordskalender – oooooooops. Får se om vi gör ett nytt försök imorgon.

  Gilla

 3. Visst är det stimulerande och kul när det händer något nytt. Oftast i alla fall för motsatsen finns tyvärr också. Men jag ser också fram emot nya dagar, veckor och år. Allt som ligger framför oss. Underligt nog är det nästan bara roliga saker man tänker på och det är väl bra att det är så 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det känns lite som en gåva att varje morgon få vakna och känna nyfikenhet och förväntan inför den nya dagen … och jag är glad att jag fortfarande har den känslan 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Vilken fin tolkning. Och nystarter tycker jag också om. Känns bra att tänka framåt och se var nyfikenheten tar en. Inser att jag borde vilja vara mer morgonpigg för tänk så mycket naturen då njuder oss på. Spindelnäten so du fotograferat är ju enorma. Och sicket jobb att få till dem.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Nyfikenheten på den nya dagen finns fortfarande kvar … och det känns helt OK … liksom kunskapstörsten att alltid lära mig nya saker 🙂
   Spindlar är fascinerande … och vilket arbete de lägger ner med sina nätbyggnationer.
   Kram

   Gilla

 5. Heisann, du har helt rett Anki, ny dag med blanke ark og farvestifter til …. håper de blir fylt med mye hyggelig for deg og dine ;:OD)

  Gilla

 6. Härligt och visst är det vackert att vakna upp och fundera över vad den nya dagen har att erbjuda speciellt om inget speciellt är planerat utan vi kan göra det fritt. Gillar inte spindlar däremot är det spännande att vakna upp och se alla nya spindelnät som tillkommit under natten då jag sov, fuktiga höstmorgnar i stugan – här i staden vaxer de inte på träd.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.