Charlie …

… var hängig och hade feber, kanske en reaktion på vaccinationen han fick för några dagar sen … eller kanske en förkylning på gång. Hur som helst var det ju inte aktuellt för att vara på dagis. Mamma Lina hade en tid hos frissan och några andra ärenden och frågade om jag möjligtvis kunde ta hand om lillkillen några timmar … och såklart kunde jag det 🙂

Så … igår morse lite före halv åtta klev jag in i värmen i Ugglebo. Charlie var inte ett dugg glad att se mig, utan klängde hela tiden på mamma och jag tänkte att det här kanske inte blir så himla kul vare sig för mig eller honom. Lyckligtvis så kom det vanliga goda humöret fram när bröderna gått till skolbussen och Lina hade åkt … och vi fick en mysig förmiddag tillsammans.

Det var väldigt kallt … och väldigt dimmigt i morse, men frampå förmiddagen lättade det och snart kom solen och himlen blev alldeles klarblå.

Idag är det torsdag och bara tre dagar kvar till första advent. Jag brukar ju fixa till min adventsljusstake … och det har jag börjat med, men … den står ute och har frusit fast!

… ses t.h. i bild …

Nu hoppas jag att det betydligt mildare vädret som dragit in hjälper mig att få loss den, så jag kan göra den klar tills det är dags att tända första ljuset  🙂

42 reaktioner till “Charlie …

 1. Om det var Influensavaccin, så har du biverkningarna här.
  ”De injicerade vaccinerna kan orsaka rodnad, svullnad och ömhet på injektionsstället under några dagar. Vanliga eller mycket vanliga biverkningar från det levande försvagade vaccinet är rinnsnuva, nästäppa, minskad aptit, huvudvärk, svaghet, muskelvärk och feber”.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Då kommer nog allergierna med tiden, fast sjukvården påstår att samband inte finns. Jag, och min far, fick allergier p.g.a. poliovaccin.
    Svante

    Gillad av 1 person

   2. Pappas allergier försvann efter 2 år, men mina höll i sig i 8 år. Pappa kunde ju låta bli att ta sprutorna, medan jag blev tvingad av min lärarinna. Jag blev allergisk mot jordbrukets djur, och mjölkprodukter.
    Svante

    Gilla

 2. Härliga bilder på fina lille Charlie! Måste vara härligt med barnbarn, även om de inte alltid lyser upp som en sol när man kommer på besök 😀 Så vackra vinterbilder och om adventsljusstaken nu inte lossnar så kan du ju ta en hink eller två med varmvatten och hälla över den, då lär isen smälta.

  Gillad av 1 person

 3. Jag tänkte som Anita, varmvatten kanske får adventsstaken att lossna. Kom på att sockertoppsgranen som vi brukar ha på trappan kanske blir svår att få upp ur jorden. Mysigt med Charlie och fint när man kan ställa upp. Mina döttrar har blivit så försiktiga när barnen är sjuka, de vet hur sjuk jag blir även av banala förkylningar. Jag fastnar för sista bilden på Charlie där lockarna syns mot fönstret, kinderna är beslutsamt bulliga och blicken är riktad mot mackan som han ska hugga in på. Jättefin situationsbild! Fina frostbilder också på häftig frost!

  Gillad av 1 person

  1. Det löste sig … lite milt våld och jag fick loss den 🙂
   Inte roligt att vara så känslig som du, men skönt dina döttrar rättar sig efter det, för även banala förkylningar kan vara besvärliga.
   Tack för din kommentar! 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Mysigt att sällskapa och leka med en lite krasslig Charlie. Kan tänka mig att ni båda njöt av tillfället. Hoppas nu att du får loss adventsstaken. Såg att du fått lite tips.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 5. Stackars lille fina Charlie som är sjuk. Men han har tur som har en så fin farmor som kommer och gosar med honom när det behövs!
  Jag har faktiskt tagit ut vab-dagar ibland då barnbarnen varit sjuka och det har varit väldigt olämpligt för föräldrarna att vara hemma.

  Gillad av 1 person

 6. Dessa underbara barnvaktspassningar! Lite misstämning som går över ännu skönare blir det. Sicken going Charlie är:-) och ljustaken kommer nog lossna. Frostvackra bilder – ankibilder 🙂

  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Det är nog vanligt att bli lite extra ”mammasjuk” när man är lite hängig. Men sedan verkar ni ha haft jättefint tillsammans. Det är så vackert ute när frosten och kylan kommer men jag är ändå glad för att du nu får en chans att få in adventsljusstaken 🙂 Härliga bilder på en liten Charlie och en fantastiskt vacker dag 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 8. Vilken tur att du bor så nära din son och svärdottern att du kan hoppa in med kort varsel. Vilken trygghet för dom.Charlie är ju hur söt som helst, trots febern.
  Härliga bilder. Bra att du tog dom igår för idag hade de inte blivit så fina.

  Gillad av 1 person

 9. Inte lätt att va liten och krasslig!
  Hit har tövädret hittat, eller i alla fall håller det sig runt nollan. Lite snö har vi fått också, det svänger med andra ord 🙂

  Gillad av 1 person

 10. Det ser jättemysig ut med en liten Charlie! Antingen sover de, eller så är de ”nästan” som vanligt, är min erfarenhet av riktigt små barn som är sjuka. Jättefin kille, jag tycker om kortet där han sitter vid bordet och äter macka. Ser litet febrig ut…

  Dina vinterbilder är läckra! Här duggregnar det nu, har nyss varit ute på en promenad så jag vet.

  Gillad av 1 person

  1. Vi hade en trevlig f.m. och det är så skönt att man kan ställa upp vid behov 🙂
   Tack så mycket! Här blev det också duggregn och det fortsätter nu på morgonen, +2 grader …

   Gillad av 1 person

 11. Vilket guldkorn i vardagen! O skoj att få koncentrera sig på minstingen också, annars får du ju dela din uppmärksamhet med två andra! Och kletiga kramar fick du säkert, och goa pussar! Fredagskram!

  Gillad av 1 person

  1. Absolut guldkorn i vardagen att kunna ställa upp när det behövs … de stora har annat som är roligare än farmor nu … 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Skönt att som farmor kunna hoppa in och hjälpa till när det behövs 🙂 Tack! Just den bilden är jag själv också ganska nöjd med. Han verkar helt OK igen 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.