Gems Weekly Photo Challenge # 47

Veckans ord från Sanna att tolka fritt är ÖGA … här kommer min tolkning.

Först konstnären Birgit Oehmigs konstverk ”Ögonstenarna”, som finns i Munkfors. De målades på plats sommaren 2012.

Ögon kan se väldigt olika ut … de kan vara stora eller små …

-Jag ser dig!

 Vinbergssnäckan har koll på mig!

En del av er minns kanske att vi hade finbesök förra sommaren, när en ung hornuggla hälsade på … HÄR kan du se det inlägget om du inte redan sett det.

Bilden  är ett montage med en av bilderna från den dagen och en ganska nytagen bild med en ihålig trädstam.

Så här gjorde jag …

… ugglan i botten och så stammen med den bortklippta mittdelen över och så beskar jag den så som jag tyckte det skulle passa …

Fler bilder på veckans temaord hittar du om du klickar på hjärtat här under.

63 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 47

 1. Heisann, et kreativt innlegg fra din hånd. Et lite tips: bruk ”blur tool” verktøyet over klippekanten for å få mindre synlig utslippskant. Da vil utklippet integreres bedre med bakgrunnen.
  Ha en findag ;:OD)

  Gillad av 1 person

 2. Ugglan är så fin. Ja, snäckan också men ugglor är lite mer ovanliga =)
  Jag vet inte hur du har det men här snöar det lite lätt…….Bäst att gå ut och mata fåglarna innan jag åker.

  Gillad av 1 person

 3. Vilket underbart konstverk, gillar ljuset i det. Ja, snigeln ser även mig känner jag. Kul att göra montage ibland och här kikar verkligen fågeln fram i trädet. Variationsrik och fin tolkning

  Gillad av 1 person

 4. Ögonstenarna är mina favoriter. Jag har ju sagt tidigare att du är en mästare på att fixa till bilder och här är ännu ett bevis. Grattis till den stora ledningen inne hos Bosse! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunnel! Visst är de fina ögonstenarna 🙂
   Tack, en gång till … ingen ointaglig ledning … det är flera dagar kvar 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Dessa ögonstenar är ju helt fantastiska! Vilken idé och vilka fräcka konstverk det blev. Helt i min smak! Närbilden på snigeln – WOW:-)
  Å du är då också en konstnär, en fotokonstnär. Fotomontaget är ju enastående. Du är så fruktansvärt duktig – är stolt över dig:-)

  Gillad av 1 person

 6. Vilka härliga ögonbilder du bjuder på. Ögonstenarna är både roliga och fina och snäckans lilla öga plirar upp så nyfiket på dig 🙂 Men ugglan och ditt montage är allra finast och visst minns jag inlägget 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Här var det spännande ögon i fin variation och kontraster. Ögonstenarna i Munkfors piggade upp, snigeln bara fanns där och bligade och montaget av ugglan drog iväg fantasin. Ett toppenbidrag till veckans öga. Så läckert!
  Kram!

  Gillad av 1 person

 8. Snigelbilden är ju fantastisk. Ja, ugglan också. Och fotomontaget också…. trots att jag egentligen inte gillar sådana. Det känns ”fuskigt”. Men om man är så ärlig som du är, och berättar, Då är det ok!

  Gillad av 1 person

 9. Hej, så duktig du är på photoshop. Jag kan inte det där, fast jag försökt så länge. Men jag ger nog inte upp för det var himla snyggt. Ska testas framöver. Jag kan inte med att använda olika lager och sånt, min hjärna hänger inte riktigt med där. Den första på ögonstenarna var häftig, om jag åker förbi Munkfors nån gång ska jag leta på dem. Mina ögonstenar ser inte alls ut så…
  Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Tack Paula … du kan säkert du med! Det gäller bara att hålla reda på vilket lager man arbetar i, för annars funkar det inte … och det är mest en vanesak tror jag … Ögonstenarna hittar du vid Laxholmen i Munkfors.
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Ögonsten fick en lite annan betydelse när jag såg konstverket på din bild. Så bra tolkning av temat och ugglebilden är fantastisk.

  Gillad av 1 person

 11. Men vad du är duktig! Jätteläcker bild på ugglan i trädstammen blev det. Underbara ögonstenar också – och snäckan som tittar på dig med sitt lilla.

  Gilla

Kommentarer är stängda.