Det är inte så vanligt …

… att jag lägger ut recept här, men då och då kan det hända … och den här gången är det på en enkel och god ostkaka som Lasse hade gjort när jag var till barnbarnen i lördags.

Receptet hittade han på nätet och modifierade lite … väldigt god kan jag lova!

43 reaktioner till “Det är inte så vanligt …

  1. Som ensamstående blir det så gott som aldrig, någon tillkrånglad mat. Testar bara mina matlagningstalanger när jag har besök.
    Svante

    Gillad av 1 person

  2. Ostkaka är en favorit som inte finns att köpa här på Malta. Men nu kan jag ju ge receptet till min Lasse så han har nåt att göra i eftermiddag 😉 Ska bli gott 😀

    Gillad av 1 person

      1. 750 g kvarg
        6 ägg (äggula och äggvita var för sig)
        250 g smör eller margarin
        250 g socker
        2 tsk vaniljsocker
        5 tsk bakpulver
        1 knivsudd salt
        60 g Marsán
        6 msk mannagryn
        lite citronsaft eller arom

        Rör smör och socker pösigt. Sedan äggula därtill, rör ihop. Tillsätt kvarg, mannagryn och allt annat. Vispa äggvitorna hårt. Dra (inte vispa) under kvargmassan. Helst med en gaffel eller en visp.
        Smöra en springform men inte randen. Häll i smeten. Lite högre i mitten.

        175 grader 1½ – 2 timmar

        Vi äter inte sylt därtill utan så som den är. Fick anpassa receptet efter det jag får i Sverige. Om jag har tur skickar mina söner då och då ett paket med saker jag inte får här.

        Gillad av 1 person

  3. Mmmmm vad gott, vad kreativ han är! Undrar om det inte är samma recept som i min gamla hemkunskapsbok. Den boken hade jag framme idag, då jag lagade potatis och purjolökssoppa….. behövs knappast recept till den soppan, men kan ju vara kul att slita lite på boken som jag köpte ut 1988 =) Kram

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.