Solsken …

… och en blå himmel fick vi se under några korta timmar idag och det kändes inte fel! Hos oss når inte solen mer än till trädtopparna, men vi vet att den finns där i alla fall.

Två promenader blev det, först en lite kortare genom skogen och sedan till en av hästhagarna.

Hittade några små svampar också 🙂

Hemma igen …  på gräsmattan låg ett färggrant löv och i rabatten blommar fortfarande en pensé  och prydnadskålen pryder fortfarande sin plats.

Även om jag inte direkt lider av dis och gråväder, så känns det helt OK med en sån här dag och jag hoppas på en upprepning i morgon!

47 reaktioner på ”Solsken …

 1. Vad härligt med lite sol och blå himmel. Det har jag inte sett här på länge. Det är bara olika nyanser av grått som gäller. Jag lider inte heller av gråväder direkt. Hellre det än snö. Men lite sol och blå himmel piggar ändå upp.
  Så underbara bilder med regndroppar du fick.

  Gillad av 1 person

 2. Stort GRATTIS till soltimmarna! Då du inte direkt lider av 3D-väder kan du skicka upp solen ungefär 170 kilometer, för jag liiiiider;-)
  Gräset är också fortfarande förvånansvärt grönt hos dig, liksom hos mig faktiskt. Jo, alla dina bilder ger mig faktiskt vårkänslor:-)

  Gillad av 1 person

 3. JA, tack gärna sol imorgon också, jag cyklade till jobbet i mörker och hem i mörker såg att solen lyste utanför fönstret en liten stund – men jag kunde inte gå ut och njuta. Så gärna lite sol imorgon förmiddag innan jobbet. För jag behöver solljus efter denna makalöst grå och disiga helg. Vad mycket fint du fotat på dina promenader – tack för alla färgklickar =)

  Gillad av 1 person

   1. Har dessvärre inte sett till den men det betyder inte nödvändigtvis att den inte varit här – inne på kontoret är det inte alltid man uppmärksammar den 🙂

    Gillad av 1 person

 4. Vilka härliga bilder! Hösten kan verkligen vara underbar! Speciellt de där soliga dagarna med den klara luften!
  Jag kikade lite bakåt i dina inlägg och skrattade åt din bild med Hälge och översättningen från Svenka till engelska. Hahaha så galet det kan bli!
  Ha en fortsatt trevlig kväll!
  kram Maria

  Gillad av 1 person

 5. Tack för alla vackra bilder, o tack för att du visar lite sol! Här är det ingen sol, inte ens närmaste dagarna har dom lovat det. Men, det spelar ingen större roll just nu, vi tar små promenader och sen bäddar vi ner oss i sängen. Vad skulle jag göra utan min bästa kompis som finns där som glädje och tröst…underbara hund! Kram på dig, jag har inte glömt någon men orkar så lite …

  Gillad av 1 person

  1. Tack Paula! Känns bra att du orkar titta in! Jag känner mig orolig över din hälsa och hoppas du snart mår bättre! Skönt att du har dina fina djur … och Blinka är en klok och härlig hund som känner av sin matte och vet att något är fel … hoppas du får en tid till kirurgen snart. Krya på dig!
   Jag tänker mycket på dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Jättefina bilder som piggar upp. Läckra färger! Och man får ta till sig av den sol som orkar fram och upp över trädtopparna. Att komma ut ett par vändor är också skönt.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Visst får man vara på de soliga dagarna när de dyker upp så här i mörka november. Jag går ju minst en promenad om dagen, oavsett väder, men helt klart är det roligare om man slipper ihållande gråväder 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Hej Anki!
  Vi fick också några minuter sol igår, kändes nästan ovanligt. Det disiga vädret stör mig inte men om man vill fotografera så blir det liksom lite enklare och kanske lite bättre också när ljuset är klarare.
  /Gunilla

  Gillad av 1 person

 8. Jag såg också att det var en blå himmel ett tag igår och nog kändes det lite roligare. Jag skulle precis gå ut och måla reglarna runt de nya garageportarna när beskedet kom om att vi ska ha visning i morgon. Då blev det till att stanna inne och städa i stället, tyvärr.
  Härliga bilder på allt du ser omkring dig. Nog finns det färger även på senhösten 😀
  Kram

  Gilla

 9. Det där med att klicka på bilderna gillar jag, det blir mer att se och vad det föreställer. Torkad enbär och de små hättorna fick bli favoriterna. Lite sol här i går också och nu vill den gärna visa sig bland det grå.
  Ha en fin dag!
  kram

  Gillad av 1 person

 10. Du ser ut att bo i en mycket avstressande miljö. Vi hade också sol och fint igår, men nu på morgonen är det gråare än grått. Jag får försöka hitta på nåt kul i stället. Min grannfru och jag ska åka iväg och fika och det kan man göra i vilket väder som helst. Kram

  Gillad av 1 person

 11. Fina bilder! Solen besökte Jönköping under förmiddagen idag! Igår tror jag den höll sig i dina trakter och tittade inte här. Litet rättvist. Vid den här tiden på året så har den nog inte ork att lysa upp överallt 🙂

  Gillad av 1 person

 12. Jag har varit lite off de här många gråa dagarna men när väl den där soliga dagen kom blev jag som en ko på vårsläpp och var utomhus och aktiv hela dagen 🙂 Det känns som den energin är kvar än. Fina bilder.

  Gillad av 1 person

 13. Bara väldigt korta stunder har vi sett solen hos oss, så att man hinner tänka att oj, nu ska jag ut. Men det går ju att promenera även i gråväder. Här fastnar jag för bilden med den lysande gröna mossan, det är så roligt att få syn på sånt i skogen och bilden är så fin. Prydnadskål har jag ännu inte köpt, ser ju att den är fotogenique, vackert med frost och is kring kanterna på den. Men vår renovering pågår så det är full upp med allt omkring den.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har haft många grå dagar och ett par med sol och då blir man förstås lite extra glad när man lyckas fånga den gröna solbelysta mossan 🙂 Prydnadskålen är tacksam eftersom den står sig så länge och visst är den fin 🙂
   Tack för din snälla kommentar – den gör mig som vanligt på bra humör 🙂
   Renoveringar brukar vara jobbiga – har varit med om en stor och ett par mindre och är inget jag längtar efter att göra igen. Lycka till!

   Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.