Stopp …

… i trafiken var det när jag åkte hem …

Då jag inte visste hur lång tid det skulle ta så backade jag och valde en annan väg.

Jag fick en fingervisning … en liten påminnelse att det kommer en ny vår … ja, om det nu är någon som misströstar. Visst är naturen fantastisk!

Klicka gärna på bilderna för att se dem i större storlek …

Några svampar från dagens promenad …

… inget att äta, men fina ändå 🙂

47 reaktioner till “Stopp …

  1. Oj ett träd som gett upp. Tur det inte fanns en bil just då. Dallergröppan som jag aldrig sett eller hört talas om ser ut som pälskrage eller halsduk.
    Ha en skön dag. 😊

    Gillad av 1 person

    1. Vår väg är ganska lågtrafikerad, så det skulle vara maximal otur att få ett träd över bilen.
      Haha … det har jag inte tänkt på, men jodå .. visst finns det likheter med en pälskrage 🙂

      Gilla

  2. På något vis känns det bra att du blev tvungen att ta annan väg hem. Utan trädfällandet hade vi blivit utan bilderna, och det hade ju varit tråkigt.
    Svante

    Gillad av 1 person

  3. Här blir jag riktigt glad igen – orangea svampar. Tusen tack för dessa skönheter. Verkligen en mycket efterlängtad färgkick den här dimmiga novemberdagen:-)

    Gillad av 1 person

  4. Oätliga svampar gillar jag just för att de är så fina i form och färg. Bra du fann bevis om att våren kommer igen, snart kan vi lovsjunga den igen 🙂
    Förstår att du bor utanför Norrköping,, kul ha beröringspunkter så hör i blogglandia. Stopp efter vägen bjuder bekymmer men gott att andra vägar finns då.
    Trevlig kväll!

    Gillad av 1 person

    1. En del svampar är både vackra och goda att äta 🙂
      Ibland måste man välja … och ofta blir det bra.
      Ha det gott fina Tove!
      Kram

      Gilla

  5. Visst förbereder sig naturen inför både vintern och den vår som komma ska. För båda kommer.
    Njuter av dina vackra bilder och fascineras samtidigt över att du både kan alla namn på svampar och växter och även känner igen dem. Otroligt! Av dessa svampar hade jag inte ens hört talas om en enda. Tror jag idag ska försöka minnas att ”mönjeskål” är en gul svamp med små skålar.
    kram!

    Gillad av 1 person

    1. Tack Ditte! Så roligt att du lärt dig i alla fall en ny svamp som du tänker lägga på minnet 🙂 den är ibland klart orange … så titta efter orangea skålar mer än gula 🙂
      Kram

      Gilla

  6. Livet på landet 🙂
    Den där tickan (den röda) måste man väl kunna använda till att färga garn med? Med den färgen borde den väl färga av sig ordentligt!

    Gillad av 1 person

    1. Precis … nästan vardagsmat 🙂
      Cinnobertickan har en läcker färg, men räknas inte till färgsvamparna … har i alla fall aldrig hört att den används till det.

      Gillad av 1 person

      1. Ok, trodde den var en bra ”färgare” med den starka färgen. Å andra sidan är jag varken särskilt kunnig och växtfärgning eller svamp så… 🙂

        Gillad av 1 person

    1. Jag har inte arrangerat bilden, utan handsken hängde där … och pekade! Våren kommer närmare för var dag som går!
      Kram

      Gilla

  7. Hej Anki!
    Nu har jag hittat din fina blogg. Hösten ger mera tid och jag satt och googlade på bilder av mossa och lavar och dina förtjusande bilder dök upp ganska ofta. Du är en duktig fotograf, det är inte jag men jag arbetar på det.. Dessutom gillar du natur och har bosatt dig där du är omgiven av allt det vackra. Vi bor ungefär likadant, mitt i skogen utanför en stor centralort.

    Tack för dina inspirerande bilder!

    /Gunilla

    Gillad av 1 person

    1. Hej Gunilla! Roligt att du tittade in – tack för din kommentar.
      Jag vet att jag besökt din blogg och även kommenterat för jättelänge sen – och jag vet därmed att du är en jätteduktig fotograf – långt bättre än jag 🙂 Jag tittar in till dig lite senare – har lite annat jag måste ta tag i först 🙂
      Ha en bra fortsättning på dagen!

      Gilla

  8. I 3 dagar har vi gått i tjock dimma här. Då är det väldigt roligt att se bilbevis på att naturen förbereder sig på en kommande vår. Fint att du t.o.m. hittade lite färg. Härliga bilder!

    Gillad av 1 person

    1. Jag gillar disiga, dimmiga dagar, men alla dagar behöver ju inte vara så. Känns trösterikt att se att naturen är startklar för våren redan innan det blir vinter 🙂
      Tack Kristina!

      Gillad av 1 person

  9. Stopp i trafiken hahaha 😀 Det var nog du och din bil som utgjorde den trafiken men stopp var det onekligen. Tur att du kan välja en annan väg.
    Kul med handsken som pekar mot vårens ankomst. Undrar om någon har tänkt till eller om det bara råkade bli så.
    Att du kan dina svampar vet jag ju men oj vilka annorlunda svampar du hittar och vet namnen på. Imponerande 😀
    Kram

    Gillad av 1 person

    1. Tack! Handsken hängde så och det var nog bara en tillfällighet åt vilket håll den pekade 🙂
      Jag är ju lite nördig med mina svampar, men nu börjar det bli jobbigt med svampar som byter namn och de nya namnen är svårare att lära sig … kanske är det ålderns fel – ja, min ålder alltså 🙂
      Kram

      Gilla

  10. Jag noterade det också, alla späda knoppar som väntar på våren och bullar till sig så småningom. Roligt att hitta färggranna tickor för att inte tala om mönjeskålen. Den blir jag alltid glad över att finna. Fina naturbilder!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.