I brist på bättre saker att göra …

… eller i alla fall brist på lust till städning, så blev jag riktigt huslig för ett tag 🙂

Att läsa bloggar kan vara riktigt inspirerande minsann! En del är så duktiga på att baka, så jag tänkte att – ”Hur svårt kan det va´?” Jag är ju uppvuxen i ett bageri, men bagargener från flera generationer fick jag ingenting av … så det här med att baka det hör inte till vanligheterna.

Nåja … härom dagen skred jag till verket och det blev en riktigt smaskig sockerkaka med äpplen och kardemumma och så ett ”Stenåldersbröd” – och det sistnämnda var lätt som en plätt – bara att blanda den färdiga mjölblandningen med ägg och lite rapsolja (undrar om de hade rapsolja på den tiden …) och så skjuts in i ugnen! Gott blev det, men ganska hårt – säkert nyttigt också! Då min affär hade extrapris på både blandfärs och tacokryddor, så blev det tacopaj till middag igår … det är gott det!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har inte traditionen att fira Halloween, så inga häxor, inga skelett, eller andra hemskheter brukar få tillträde hit. Inte pumpor heller, men inte kan farmor motstå när Casper ringer och undrar om jag vill hjälpa dem att göra ”ljushuvuden” av deras pumpor. Så klart, sa jag! Då kommer vi snart, sa Casper. En timme senare var de här … lastade med var sin pumpa och strax skred vi med gemensamma krafter till verket. Bilderna får tala för sig själva.

… och så här blev de!

Jag återkommer senare idag med lite nya skyltar … det är ju SÖNDAG!

Ha en bra dag!

40 reaktioner till “I brist på bättre saker att göra …

  1. Mysigt att göra ljushuvuden med barnbarnen 🙂 Jag själv har aldrig pysslat hemma. Aldrig bakat med mamma, gjort pepparkakshus eller något, men jag var alltid grymt avundsjuk på familjer som gjorde det. Därför har jag gjort sådant med mina barn och de har älskat det. Nu är de tonåringar men de har inte växt i från husliga traditions pyssel än.

    Gillad av 1 person

  2. Ljushuvuden 🙂 Det hade jag inte hört att pumporna kallas förr – men det stämmer ju finfint!
    Det där med gener är spännande, flera i min familj blev kockar och själv hittar jag knappt till spisen – ojämn fördelning kallar jag det för 🙂

    Gillad av 1 person

      1. Japp… jag skyller en hel del på den 🙂 För övrigt gör de andra det också, jag är till exempel den enda i min ”ursprungsfamilj” som tyckt att det är kul att plugga – fick de generna istället för kockgenerna 😉

        Gillad av 1 person

  3. Jättefina ljushuvuden. Jag är som du…jag har aldrig firat Halloween förrän Rasmus ville göra det. Då var det så självklart. Det har blivit tradition att han gör en pumpalykta till mig varje år som jag har på trappan. Han kommer hit i veckan eftersom det är höstlov. Kram

    Gillad av 1 person

  4. Jaså ljushuvuden, det var ett bra namn. Jag brukade tycka att halloween var en onödig tradition, men jag har tänkt om, det verkar vara många som verkligen har roligt i firandet. Några år har utklädda barn och ungdomar kommit och tiggt godis och då måste man verkligen beundra deras fantasi. Era pumpor blev verkligen fina och det är ju alltid roligt att göra något tillsammans med barnbarnen. Fin bildserie på koncentrerade pojkar och färdiga ljushuvuden!

    Gillad av 1 person

  5. Så fina ”ljushuvudena” blev! Och inte säger man nej till att hjälpa till. Du har verkligen tagit en fin bildserie av pojkarna.
    Vad gäller ”Halloween” så är det inget vi heller ägnar oss åt. Har inte förstått vitsen med detta i Sverige. Kommer inte göra det heller. Trevligt med bak och husligheter. Gott är det ju också. Visst är det roligt med inspiration från andra bloggare.
    Önskar dig en fin söndag.
    Kram!

    Gillad av 1 person

    1. Jodå … de blev riktigt bra, men inget vi har här hemma 🙂
      Absolut väldigt trevligt att låta sig inspireras 🙂
      Ha en fin söndagskväll!
      Kram

      Gilla

  6. Ljushuvudena blev ju hur fina som helst! Bra jobbat där. Gillar Charlies min när han kollar in Ludvigs ”arbete”. Skräckblandad förtjusning skulle jag säga.
    Åsså det där brödet. Hoppas du köpte hem en massa tandpetare också;-) Namnet på brödet är klockrent – innehållet ser ut som stenar;-)

    Gillad av 1 person

    1. Tack Annica! Visst är man lycklig att få ha barnbarnen här och göra något tillsammans 🙂 Stenåldersbrödet har fin smak och är lite hårt – annars helt OK 🙂

      Gillad av 1 person

  7. Mums, vad gott det ser ut alltihop. Ibland kommer inspirationen och då gäller det att passa på.
    Jag bryr mig inte heller mycket om halloween nu för tiden men eftersom yngsta dottern fyller år den här tiden blev det några kalas med häx- och spöktema när hon var barn. Mest för att det blev så lätt att komma på vad vi skulle göra för att det skulle bli kul 😀
    Härligt fina pumpor och jag tror nog att du blev lika road som killarna. Det skulle nog jag ha blivit i alla fall 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.