Lite bilder bara …

Dagarna försvinner i ett nafs och det är redan torsdag igen!

Här händer inte mycket som är värt att berätta – jag har varit på mammografi och Olle har varit här …

Skördaren fortsätter sitt jobb och skotaren har börjat köra ut från skogen. Jag har gått runt och tittat lite och det ser än så länge fortsatt ganska OK ut. En del av de gamla träden är borta, men det har i alla fall inte blivit något kalhygge av den gamla skogen. Bäst att inte vara alltför positiv än, för det finns fortfarande en liten del med äldre träd ganska nära vårt hus och dit har han inte kommit än …

Nu närmar de sig  – hoppas de inte kommer alltför nära inpå – vi vill ju gärna ha skogen kvar här som skydd när det blåser.

Fortsättning följer …

Ha en trevlig dag!

40 reaktioner på ”Lite bilder bara …

 1. Kalhygge är det enda ord jag hört för det! Men än så länge verkar det okej. Om inte, så tar det inte så himla lång tid innan det börjar se hyfsat ut igen. Men jag håller tummarna att det inte blir så!

  Gillad av 2 personer

  1. Hm … ”ser hyfsat ut” – jodå, men det tar många, många år innan skogen växer upp så den kan skydda mot hårda vindar … Bra att du håller tummarna!

   Gillad av 1 person

   1. Ja det gör det. Minns när gamla svärföräldrarna fick ett kalhygge nära. Det såg hemskt ut första åren, men sen var det finns, än om det inte skyddade mot blåsten…

    Gillad av 1 person

 2. Hoppas träden blir kvar intill er. Ska gå en liten promenad med Minton. Han hade fått in något i tassen som inflamerat så det blev operation i tisdags. Det ser fint ut men lite extra omsorg när vi skall gå ut.

  Gillad av 2 personer

 3. Nästan som ett bildreportage om skogsavverkning blir det med dina fina bilder. Travarna av stockar är dekorativa där de ligger men jag förstår din oro, det är likadant här. Jag ska ge mig av och se på hur det senaste kalhygget ser ut, hela hasselskogen är nog borta. Det där med blåst. När grannarna avverkade skogsdungen mellan oss och dem kom blåsten. Vi hade haft som ett grönt rum, träd runt om. Fördelen är ljusare på tomten och kanske mindre med mygg, men nackdelen insyn och blåst. Jag känner mig stundtals bevakad. Men jag har förstått att byborna vill ha det öppet och vi från stan vill ha skog omkring oss.

  Gillad av 2 personer

 4. Vackra bilder från er vända i skogen. Men löven faller raskt nu. Håller verkligen tummarna att det inte blir någon skövling och kalhyggen. Hoppas att träden nära er får bestå. Antar att detta med avverkningen inte är något ni kan påverka.
  Skönt att du gjort mammografin och det ser fint ut.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 2 personer

 5. Skrattade gott åt Svantes kommentar. Hade du använt Föryngringsyta hat asfaltbonden från Täby absolut inte vetat vad det handlar om;) Nu håller jag tummarna att du får ha din skog kvar. Du kan ju alltid muta skogsjobbarna. Jag menar det lär ju knappast bli ett besök där från en av kommunens representanter för att kolla…
  Härliga höstbilder:-)

  Gillad av 2 personer

 6. Oj, jag förstod inte att de var så nära ert hus. Hoppas de tar det varligt när de kommer i närheten av er. Lite gallring gör kanske inte så mycket men kalhyggen (eller föryngringsytor var det ju) gör ju ingen människa glad.

  Gillad av 2 personer

 7. Oj, jag kommer ihåg då vi bodde på landet och de kom och skulle hyvla av, dessutom söka metaller i vår skog och mosse! Vi blev väldigt uppretade.
  Hoppas allt går snyggt till.
  Kram

  Gillad av 2 personer

 8. Så skönt att de än så länge verkar gå varsamt fram i skogen för något kalhygge är väl ingen intresserad av. Som vanligt härliga bilder och en viss fyrbent vän kan man inte bli annat än glad av 😀

  Kram

  Gillad av 2 personer

 9. Nu tänkte vi lite lika i fotovärlden. Din fina dropp-bild påminner om mna dito! Inte så konstigt kanske, årstiden är ju den rätta för den typen av fotografering. Hörru, har inte ni egen skog där? Så ni kan sätta stopp för vidundren? Nähä,. så trist, hur nära kan dom gå utan att våldföra sig på er tomt? Kvällskram

  Gillad av 2 personer

  1. Det är svårt att motstå dropparna – så kul att fota dem 🙂 Haha … egen skog – ja, du Paula – tänk om man hade det! De allra närmsta träden är våra, men om de tar ner den skyddande skogen bakom så kommer våra snart att blåsa omkull.
   Önskar dig en fin dag!
   Kram

   Gillad av 2 personer

  1. Tack! Olle är härlig, men tyvärr är han inte min, utan yngste sonens och hans sambos hund. Jag är bara dagmamma åt honom när de jobbar – just nu, när hans matte är sjukskriven blir det inte mer än någon dag i veckan. Har alltid haft hund och saknar det mycket, men då inte Lasse vill att vi skaffar någon ny så … suck… i en sån sak måste man vara överens.

   Gillad av 2 personer

   1. Ok då förstår jag. Vår hund gick bort för ett år sedan och vi vill sörja klart henne och sen träffa en till hjärtevän, det är en del av vårt liv. Så tråkigt att höra att Lasse inte vill skaffa en ny hund igen. Går han att övertalas om du visar en valp 🙂 Hunden blir ju en del av familjen, så visst det är tufft många gånger…men den lycka och glädje som en hund ger är….underbar ❤

    Gillad av 2 personer

   2. Jag minns när din fina hund fick sluta sina dagar och din sorg … tror det var i samma veva jag började följa dig …
    Hoppas att ni snart hittar en som ni känner att ni verkligen vill ha som en ny familjemedlem … för visst är det härligt!

    Gillad av 2 personer

 10. Låt oss hoppas att delar av skogen få stå kvar. Det sorgliga i det hela är ju att skog inte ger så mycket avverkningspengar, så avverkning går inte ens att försvara med ekonomiska argument.

  Gillad av 1 person

  1. De är nu färdiga i ”min” skog och lyckligtvis blev det bara gallring 🙂 Skördaren gick varsamt fram, men skotaren gjorde en del spår efter regnet, men det blev betydlig lindrigare än vad jag befarade. 🙂

   Gillad av 1 person

 11. Inte underligt att du följer arbetet för att se hur det blir. Dina gamla erfarenheter av skog som försvann var inte särskilt roliga och jag hoppas tillsammams med dig på att mycket av skogen får stå kvar. Jag har fortfarande lite svårt för att titta på skogsmaskiner så jag öppnade inte de bilderna men jag kunde ändå se de fina höstfärgerna och dropparna på lövet 🙂 Olle tittar jag gärna mycket på. Han är en riktig glädjespridare 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.