Dagens rapport …

 … från skogen 🙂

Följde skördarens spår idag – och med stor glädje ser jag att det inte alls blivit så illa som jag befarat! Jag fick sällskap av en riktig skogstomte, som dök upp både här och där … en riktig linslus!

Nu återstår en del gallring … och sen kommer han till den gamla skogen … då blir det spännande!

En riktigt bra dag var det igår … ett fint paket låg överst i brevlådan 🙂

Nessie … vårt nya lilla husdjur har kommit hem!

Tusen tack BP! Vi är redan bästa kompisar, Nessie och jag!

36 reaktioner till “Dagens rapport …

  1. Så skönt att det inte var så illa som du hade befarat! Skogen behöver skötas ordentligt men skövling ingår inte i den biten. Vilken fin och ny familjemedlem 😉

    Kram och ha en härlig lördag!

    Gillad av 1 person

    1. Ja, det känns bra så här långt … hoppas att det inte blir värre nästa vecka. En väldigt praktisk och bra ny medlem i familjen 🙂
      Kram

      Gilla

  2. Skrattade gott åt ditt sällskap i skogen. Kul att det verkar finnas så mycket svamp så att tomten kan vila då och då;-)
    Håller tummarna att helvetesmaskinen inte ta bort den gamla skogen!

    Åsså ett skratt till – Nessie i skogen/trädgården. Lite miljöombyte från ”otäcka” Loch Ness i Skottland till Anki-land i Sverige uppskattar hon. Det syns klart och tydligt:-)

    Tusen tack för länken å jag är så himla glad att du gillar henne:-)

    Gillad av 1 person

  3. Så länge de sköter sig så där bra i skogen så må det vara hänt! Skönt att det blir lite kvar och att de håller det snyggt!
    Tomten ser ut att ha det gott där i skogen!

    Gillad av 1 person

    1. Än så länge ser det helt OK ut, men de har inte hunnit fram till den gamla skogen är …
      Skogstomten är en liten envis rackare som förföljde mig!

      Gillad av 1 person

    1. Jag tror inte du behöver vara orolig – skogstomtar bryr sig inte om julen ett dugg! Kanske vill han smaka gröten, men annars är inte julen hans grej 🙂

      Gilla

    1. Ja, det mesta ser ut att bli kvar, men … skördaren har inte hunnit fram till den gamla skogen än, så jag fruktar fortfarande det värsta …
      Nessie var en ny bekantskap för mig, men jag älskar henne redan 🙂

      Gilla

  4. Vilken fin Nessie! Är det en soppslev eller har jag livlig fantasi? Jag är ju mycket för det praktiska, hihi. Tomtar ja, dom har jag på loftet! Kramen

    Gillad av 1 person

  5. Vad fint med en egen skogstomte och allra bäst tycker jag är att den verkar vaar flyttningsbenägen. Allt efter behov. Hoppas nu denna avverkningsmaskin bara ”gallrar lite lätt”.
    Så fin Nessie är! Klart att ni redan funnit varandra. Härlig present av BP.
    Kram och tack för promenaden. Kände mig genast piggare efter den.

    Gillad av 1 person

  6. En skogstomte är ett trevligt sällskap. De är snälla och goa. Underbart att det ser rätt bra ut efter gallringen. Ska bli spännande att se vad som händer med den gamla skogen.

    Gillad av 1 person

    1. Tack Annica! Visst måste skogarna skötas, men tyvärr så är dagens moderna skogsbruk lite väl hårdhänt mot naturen. Gammelskogar som förvandlas till kalhyggen med sönderkörd mark som gör stora sår i naturen … det gör mig gråtfärdig.

      Gillad av 1 person

      1. Jag kan inte mer än hålla med dig i det du säger Anki! Tänk förr i tiden när man använde hästen eller traktorn, då blev det inte lika djupa och hemska sår i naturen. Jag blir också ledsen när jag ser hur fin skog blir till en öken med ris, torka och sten 😦

        Gillad av 1 person

    1. Japp …kan bara hålla med! Men den fula och täta granplanteringen behöver gallras … inget växer där i barrförnan på marken.

      Gilla

  7. Skönt att det mesta av skogen fick stå kvar. Hoppas att det blir likadant i den gamla skogen. Det får jag nog veta när jag har läst lite mer 🙂
    Jättefin och bra present. Nyttoprylar som äver är fina att titta på är kul att få 😀
    Kram

    Gillad av 1 person

    1. Kul att du tar dig tid att läsa ifatt mina gamla inlägg! Jag försökte kommentera hos dig igår kväll, men av någon konstig anledning lyckades jag inte skicka det. Likadant till en annan bloggvän … när jag klickade på skicka hände ingenting! Jag testade ett par gånger, men sen gav jag upp … hoppas det funkar idag.
      Roligt när det kommer presenter i brevlådan 🙂
      Kram

      Gillad av 1 person

      1. Det är klart att jag vill se vad som har hänt hos dig och andra 😀 Jag gillar att läsa era bloggar men det kanske tar ett tag innan jag är ikapp.
        När det krånglar och man inte vet varför är det lika bra att lägga ifrån sig allt (efter att ha gjort en omstart) och ofta funkar det senare. Det skulle kunna verka magiskt men troligtvis har det med nätleverantören att göra 😉 Nu ser jag i alla fall att det har gått bättre för dig idag.
        Kram

        Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.