En måndag i oktober …

 … ännu en härlig dag att njuta av 🙂

När ”hemmaskogen” börjar kännas för liten – ja, då får man vidga sina vyer genom att ge sig iväg till en gammal favoritskog … och det gjorde jag igår. Den finns inte så långt från kalkbrottet som jag visat bilder från tidigare och hit åkte jag ofta förr, fram till dess stora delar av den avverkades för ca. 15 år sedan.

Parkerade och följde den lilla skogsvägen uppåt …

Klicka på bilderna i gallerierna för att förstora och för att läsa hela texten där det finns någon …

Väl framme vid stranden där jag varit så många gånger tidigare, blir jag nästan förskräckt … såå lågt vattenstånd har jag aldrig sett här tidigare! Inte så mycket vass heller!

En del är sig trots allt likt, men jag lyckas trots det gå lite vilse – stigarna är inte riktigt desamma idag som då …

Tillbaka vid bilen igen fortsätter jag ner till grusvägen …

Det blev en fin promenad upp till den lilla sjön, en lite onödigt lång väg tillbaka till bilen … och så den fina utsikten över den större sjön … slutet gott … 🙂

Nu ska jag åka till affären och proviantera – det saknas en del och så måste jag ju utnyttja pensionärsrabatten 🙂

Ha en bra dag!

52 reaktioner på ”En måndag i oktober …

 1. Vilken härligt promenad, men lite för spännande när man går vilse. Många jättefina bilder, bland annat höstvackra speglingar, löv på marken, roddbåten med vassbakgrund och flera skosgsvägar. Supersnygga pallar för övrigt, dem ägde jag gärna.

  Kollade lite på gillaknappsproblemet. Jag hittar inställningen på Min webbplats – adminpanelen – inställningar – delning och där längst ner finns två gillaknappsinställningar.

  Gillad av 1 person

  1. Anki

   Ja, det blev en härlig promenad i en skog jag trodde att jag kunde, men åren ändrar stigarnas utseende 🙂 Tack så mycket! Jag skulle också gärna ha de pallarna 🙂
   Tack för tipset – ska genast kolla!

   Gillad av 1 person

 2. Åhh..så många vackra bilder från din skogspromenad! Härliga höstfärger och de handgjorda träpallarna är så fina, skulle gärna se mer av sådan snickargläjde 🙂

  Gick också vilse igår men inte i skogen för här finns nästan ingen skog utan bland de smala gatorna här i Sliema på väg till urmakaren. Haha… har bara bott här i snart 20 år men mitt lokalsinne är som det alltid varit. Fanny fick iallafall en extra lång stadspromenad innan vi gick ner mot havet och klipporna, och jag fick en fungerande klocka. 😀

  Gillad av 1 person

 3. Så härliga bilder igen. Och det syns trots att man inte sett hur det var innan hur lågt vattnet är. Torkan har verkligen satt sina spår på alla sätt. Men trots det ser det väldigt vackert ut där. Och träpallarna är så fina!

  Gillad av 1 person

 4. Vilket vackert ställe att tanka energi och inspirationen. Det är lätt att gå vilse när det inte ser ut som det brukar. Jo, jag märkte att det var tisdag när jag kom till affären idag =) Men än har jag en bit kvar till seniorförmånen =)

  Gillad av 1 person

  1. Anki

   Tack! Svärtinge har vuxit rejält de senaste åren och massor med nya lyxvillor har byggts – ute vid Svärtinge Udde är det sig nog ganska likt – jag har inte varit där på några år …

   Gillad av 1 person

 5. Så många, härliga fina skogsbilder! Föll också direkt för träpallarna. Vem vill inte ha dem? 😀 Hade jag gått vilse där hade jag fått panik. Mina orienteringsceller i hjärnan är inte aktiverat, ha…ha..
  Ser att Jag har visat dig vägen till gilla knapparna. Hade redan börjat skriva samma väg 🙂
  Ha en trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Anki

   Tack … ja, det var en härlig promenad – förutom känslan att vara vilse … 🙂
   Så bra om gilla-knappen syns igen då – jag ser den inte! Inte på min blogg och inte på någon annans blogg heller! Visst är det konstigt!
   Ha en fin kväll du också!

   Gillad av 1 person

   1. Anki

    Så då syns ingen gilla-knapp ändå på bloggen – och varför ser inte jag andras gilla-knappar? Bara i läsaren – men jag har nog aldrig sett någon bloggarna. Ska gå igenom alla inställningar en gång till – och ev. byta tema till något där det tydligen fungerat tidigare – ja, med min gilla-knapp alltså … suck, så jobbigt det blev nu 🙂

    Gillad av 1 person

 6. Det händer ju inte så ofta att du och jag gör (ungefär) samma sak under en dag. Men det gjorde vi faktiskt igår. Men vi gick inte vilse;-)
  Härliga bilder från din skogspromenad. Gillar den med alla färgglada löv bäst – som en målning.

  Gillad av 1 person

 7. Så vackert vid sjön! Tyvärr är nog vattenståndet lågt på många håll efter den sommar som varit, det var lika vid älven förra helgen när jag var där. Nu får vi hoppas att naturen kompenserar för det med snö och regn (men jag ser banne mig inte fram emot snöskottningen).
  Vackra, höstliga foton!

  Gillad av 1 person

  1. Anki

   Visst är det vackert, men jag blev så snopen att vattenståndet var såå lågt. Jag ser inte heller fram emot snöskottning, men visst behövs nederbörd i mängd!
   Tack!

   Gillad av 1 person

 8. Vilken härlig promenad och underbara bilder som dokumentation. Visst förändras skogen sig så det är inte så svårt att välja fel stig även om man tror att man känner igen sig.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

 9. paulamerio

  Hoppas då att Glan har mer vatten i systemet! Så ni inte blir tvungna att ransonera! Läste att en svensk i genomsnitt gör av med 200 liter vatten om dagen, WHAT??? För mig lät det galet mycket! Om man inte duschar varje dag, inte kör tvättmaskinen varje dag, inte har diskmaskin, inte sköljer under rinnande vatten, använder sparspolning på toa, då kan det baske mig inte bli in närheten av 200 liter…Underbar miljö har du vandrat i, men blev lite betänksam om självaste du irrar vilse! Men du har väl mobilen i fickan ifall det skulle gå så illa att du måste få hjälp att hitta vägen ut? Kramkram

  Gillad av 1 person

  1. Anki

   Vi har egen brunn och jag kan garantera att vi INTE heller gör av med några 200 l/ dag! Verkar näst intill otroligt!
   Ja det är fin miljö – även om den var ännu finare förr – innan skogen avverkades på vägen upp till sjön, men en del skog finns ju kvar i alla fall 🙂
   Jodå, jag hade mobilen med mig – ja, den här gången i alla fall 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Anki

   Tack Gunilla! 🙂 Jojomensan … inte så farligt, men lite obehagligt är det när man inte vet var man är 🙂
   Bra att gilla-knappen syns igen – men jag ser fortfarande inte t.ex. din gilla-knapp mer än i läsaren …

   Gilla

 10. Ser ut som en vacker promenad. Skogsmarker blir personlighetsförändrade av avverkning. Inget blir som förut och man känner inte igen sig. Tråkigt när skog försvinner. Men lite skog verkar det finnas kvar där hos dig i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Anki

   En fin promenad, men så sant som du säger … skogen blir personlighetsförändrad vid avverkningar och det är såå trist när vackra gammelskogar försvinner. En del skog finns kvar, men hur länge?

   Gillad av 1 person

   1. Jag hoppas att folk börjar förstå att skogen kommer att vara till stor hjälp i framtiden när det kanske blir ännu varmare. Inget slår trädskugga till exempel. De ger oss också skydd mot vind och kyla. För att inte tala om de vattenmagasin de har under jord och den fukt de producerar i lövverken. Luftrening är de ju mästare på också.

    Gillad av 1 person

 11. Det blev i alla fall många fina höstfoton. 🙂
  Gå vilse i skogen är oftast ingen höjdare. Jag läste i dagens tidning att det var en kvinna som skulle plocka svamp på vår ö som gick vilse. Hon ringde och berättade det för någon bekant, men batteriet tog slut snabbt i samtalet. Som tur var hittades hon välbehållen vid halv fyra på natten. Många insatser gjordes för att hitta henne. Tur det inte var mitt i kallaste vintern.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

 12. Ojoj, så många vackra höstbilder 🙂 Jag har ju inte sett hur sjön brukar se ut men jag förstår att du blev lite förskräckt om det är så stor skillnad. Men det är i alla fall fantastiska bilder och härliga färger. Tur att du hittade rätt stig igen och inte kom vilse riktigt ordentligt.
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.