Ny router …

… fick vi igår och idag har jag inte tappat kontakt med internet en enda gång – känns nästan ofattbart! Igår kom en glad, pratsam och urtrevlig servicetekniker och efter en hel massa mätningar och konstaterande att det inte fanns några fel på vår gamla kopparledning, förutom att den är gammal, så installerade han en ny router – och tänk vilken skillnad det blev!

Igår kväll var det dags för första inomhusträffen på svampklubben – kändes rätt skönt med tanke på mörkret och den kyliga luften. Inte mycket svamp … det är alldeles för torrt runt Norrköping. Det finns säkert några enstaka platser där vädret varit mer svampvänligt även häromkring, men inte där svampklubbens medlemmar har varit i alla fall.

Varje person tar med sig de svampar de plockat och lägger upp på bordet framför sig … sen går vi igenom varje svamp och försöker artbestämma tillsammans. En dokumenterar och skriver upp vilka arter vi hittat …

Nu på morgonen var det som lägst +2 grader, som nu stigit till +5 – och det ser ut att bli en solig dag … solen lyser på ångorna från det varma kaffet 🙂

På högersidan skymtar datorskärmen … och några bilder på månen – de är från i söndags kväll när månen var full.

Idag blir det en tur till Finspång – dags för Lasse att lämna nya prover – och sen lite proviantering i mataffären – det är ju tisdag och så klart måste man utnyttja sin rabatt 🙂

Ha en fin dag!

… då är det nog höst i alla fall 🙂

39 reaktioner till “Ny router …

  1. Ingen frost här än, men det är nog bara en tidsfråga.
   Inga problem alls med uppkopplingen idag – känns såå bra 🙂

   Gilla

 1. Vad kul med svampförening. Undrar om det finns någon här? Jag saknar verkligen någon att prata svamp med. 90% av de jag pratar med äter bara kantareller. När jag väl träffar någon som plockar annat blir jag eld och lågor och kan prata i evighet.
  Jag tycker lite synd om dem som bara plockar kantareller för det finns ju ÄNNU lättare svampar som taggsvamp, strävsopp och fårtickor t ex.

  Gillad av 1 person

  1. Jättekul att träffa likasinnade och såå lärorikt att kunna utbyta tankar och idéer om svamp med andra svampgalna 🙂 Det finns såå mycket god svamp som borde kunna bli mat istället för att ruttna i skogen … visst är det konstigt att folk bara är intresserade av kantareller!
   Hoppas du hittar någon svampklubb i din närhet – har Naturskyddsföreningen någon lokalavdelning så kan du kanske höra med dem.

   Gillad av 1 person

 2. Mycket informativt om routern. Nu kontaktar vi också vår internetleverantör för vi orkar snart inte med alla avbrott på internet. Säga vad man vill om frost, men det är vackert ute nu:)

  Gillad av 1 person

  1. Vi har haft en elände med vår internetuppkoppling … förmodligen är det routern som krånglat hela tiden! Känns underbart att surfa runt och inte tappa kontakten stup i ett 🙂
   Vi har ännu inte haft någon frost och även om det är vackert så är jag glad så länge vi slipper 🙂

   Gilla

 3. Hej, jag håller med Thirre, här plockar man också bara kantareller. Fast å andra sidan, då blir ju all annan svamp kvar …till mig! Men jag skulle också gärna ha några att prata svamp med, tyvärr flyttade min svampkunniga väninna härifrån. Nu går jag mest på asfalterade vägar, för jag inser att jag minst av allt behöver fylla trattisförrådet. Samtidigt ser jag att byborna är ute o plockar så jag vet att de kommit…det svider i svamptarmen kan jag lova! Ha en jättefin dag, önskar vi också hade 5% dag i affären, vi som har så väldigt dyra varor…Tisdagskram

  Gillad av 1 person

  1. Trattisarna bryr jag mig inte så mycket om … men i brist på annat skulle jag nog ändå plocka lite 🙂
   Bra med 5% … tisdagar i Skärblacka och torsdagar i Finspång … det gäller att vara om sig och kring sig 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jag gick med i svampklubben här, men har varit upptagen på deras träffar. MEN i oktober ska jag vara med på en trattisexkursion. Det ser jag fram emot och så får jag programmet som alla andra och kan prioritera litet annorlunda om jag vill.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har funderat på hur du gjorde … trevligt att du gått med och kul att ni ska iväg och plocka trattisar! Det är lättare att planera om man vet vad som är på gång 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Minus 1,2 på morgonpromenaden kl 07.00 tak och gräs var vita men det var skönt ändå. Månbilderna med grenar tycker jag är fantastiska och det varma kaffet.
  Ha en skön dag

  Gillad av 1 person

 6. Måste kännas väldig bra att slippa nätavbrott 🙂
  Jag tycker att ni hade en hel del svampar att prata om och artbestämma. I söndags, när jag åkte från Vikbolandet, hamnade jag i ett störtregn som gjorde att trafiken fick krypa fram. Hela vägen genom Norrköping regnade det men kanske nådde det inte dig.
  Jättefina svamp-, mån- och blombilder men häftigast är kaffeångan som lyses upp av solen. Jättesnygg bild 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det känns väldigt bra att det fungerar … äntligen! inte alls mycket svamp … många sorter är samma och de flesta var i uselt skick.
   Inte en droppe kom här … som vanligt alltså 🙂
   Jag satt här med kaffekoppen och när solen kom såg jag ångan i solljuset – ren tur att kameran låg bredvid mig 🙂 Tack!
   Kram

   Gilla

 7. Så bra att den nya routern gör nytta. Vet att vi också fick byta vår hemma. Tror det är en förbrukningsvara. Trevligt med svampträff och att ni kan hjälpas åt att artbestämma dem. Hoppas svamparna i dina trakter växer till sig och tittar upp.
  Hoppas det går bra för Lasse med provtagningen.
  Önskar er en fin tisdag.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev verkligen skillnad med nya routern!
   Det är så man lär sig svamp … upprepning, upprepning … och till sist sitter det 🙂
   Provtagningen gick bra och nästa vecka ska han träffa doktorn …
   Tack och ha en fin kväll!
   Kram

   Gilla

 8. Tycker att dina månbilder är väldigt snygg just för att grenar och annat finns med. Underbart att ni inte kopplas bort från nätet. Måste vara ganska irriterande. Kul bild av ångan från kaffebryggaren.

  Gillad av 1 person

 9. Tänk att jag hoppades på att få se månbilder från dig Anki! Jag stod och såg på den här när den gav sig upp över trädtopparna, så vacker, och verkligen tänkte ”hoppas Anki tar foton nu, hon som kan!” Och det gjorde du. =) Tack!

  Gillad av 1 person

 10. Grattis till nya routern! Kan berätta att vi har en exakt likadan som funkar perfekt. Med andra ord så har vi samma internetleverantör:-)
  Det där med svampmängder verkar vara relativ. Personligen såg jag massvis av svampar;-) Undrar vad den där enorma vita ”bollen” var för nåt. Hade den varit mindre hade jag gissat på champinjon.
  Visst har det på bara tre dagar blivit höst, speciellt nätterna är svinkalla, men i solen och i lä var det nästan sommar även idag häruppe.
  Å roligt är att min man också ropade på mig i söndags för att ta kort på månen. Han trodde också att det var fullmåne då, men faktum är att det är idag. Dina ”månbollar” är enastående:-)

  Hoppas att det gick bra med provtagningen och att resultaten var positiva – för Lasse alltså.

  Gillad av 1 person

 11. Lyckans ost som slipper nätavbrott. Här hemma har vi också kopparkabel än och det är såååå segt och opålitligt. Och är man tre som slåss om det så blir det strul titt som tätt.
  Så mycket fina svampar ni har på bordet där. Vad är den jättestora vita för svamp.Den påminner om sådana här röksvampar som man brukade trampa på som barn och så kom det ett moln av rök från dem, fast den här är gigantisk.
  Här hade vi frost inatt – 2,2 C. Egentligen ska man väl inte gnälla, man gnällde ju hela sommaren när det var varmt, men jag gnäller ändå, jag gillar inte kyla heller. Man måste ju ha något att gnälla på och vädret är så tacksamt att gnälla på för det tjabbar inte emot hahaha. Ha en bra kväll

  Gillad av 1 person

  1. Vi har hela tiden skyllt på det gamla kopparnätet, men det verkar vara så att det var routern som var trasig! Inte ett enda avbrott sen vi fick en ny – och det är helt fantastiskt! 🙂
   Den stora vita svampen är en liten jätteröksvamp! Den här vägde nog bara drygt kilot, men de kan bli enormt stora – rekordet ligger på 12 eller 14 kg!
   Ingen frost här och nu på morgonen är det 10 grader och regn 🙂
   Ha en fin onsdag!

   Gilla

 12. Härligt med ny och fungerande router – sånt där ska bara fungera, det är få saker som får mig att gå upp i limningen men teknik som inte fungerar… där går liksom min gräns 🙂
  Hösten har kommit med stormsteg – här har vi ju fått en hel del regn och tills nu har det ju varit varmt så jag tänker att det finns en hel del svamp i skogarna nu. Förhoppningsvis kan jag ta mig ut lite i slutet av veckan eller helgen, här har vi haft två frostiga morgnar nu så svamptiderna är väl snart förbi!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är rena drömmen att kunna ha kontakt med nätet så här! Inte ett avbrott sen vi fick nya routern 🙂
   Ingen frost här och idag på morgonen är det 10 grader varmt och regn … härligt!

   Gillad av 1 person

 13. Vad fint med att tekniken fungerar, vi väntar på fiber, och då ska det välan gå som på räls!!
  Helt plötsligt blev det ju svalt och höst, och svamparna lyser med sin frånvaro….

  Gillad av 1 person

 14. Hittar man inte svampbilder hos dig är nåt fel 🙂
  Nå, kanske dom inte duggar lika tätt i vintern.
  Det där med router funderar jag över, behöver man dem om man inte bor centralt, inte har täckande wifi?

  Gillad av 1 person

  1. Haha … ja, det blir en del svampar 🙂
   Om man som vi bor på landet och inte har fibernät, så får man använda sig av Telias nät och då måste man ha en router … och via den har vi även wifi till mobiltelefoner och datorer.

   Gilla

  1. Provsvaren får han nästa vecka när han träffar doktorn …
   Med nya routern … jo, men visst! Måste ju vara förberedd 🙂

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.