Hur dum får man va´?

När jag åkte till Finspång igår, svängde jag in till ett litet reservat, Sätrareservatet, för att kolla om det fanns några fjällskivlingar där jag hittade så många förra året. Tyvärr växte de ca 10 m utanför reservatgränsen – och den lilla skogsgläntan med omgivande träd var jämnad med marken … trist!

När jag lite besviken vände för att gå tillbaka till bilen såg jag något under en gammal gran … en finfin kungschampinjon – en riktig delikatess bland champinjonerna 🙂

När jag kom hem och skulle lägga in bilderna i datorn  – det är det ögonblicket jag åsyftar i rubriken – istället för att göra som jag ska så trycker jag på delete – och vips var bilderna på både kungschampinjonen, några andra svampar och vyn över platsen som var jämnad med marken borta! Just kungschampinjonen hade jag ju med mig hem och kunde ta ett par nya bilder på … och de andra var inget märkvärdigt, så det får jag väl stå ut med … men gissa om jag kände mig urbota dum!

Från det ena till det andra! Bild hittad på nätet förstås 🙂

fotograf Pontus Lundahl/TT Från v. Fredrik Jönsson, Henric von Eckermann, Malin Baryard-Jonsson och Peder Fredricson

Stort GRATTIS till det svenska ryttarlandslaget som tog en silvermedalj efter omhoppning mot USA igår kväll! 🙂

 

Hade tänkt ta en skogspromenad, men det blåser för mycket fortfarande … får vänta lite och hoppas på att det mojnar.

 

35 reaktioner till “Hur dum får man va´?

 1. Visst blir man arg på sig själv när man gör sånt! Men… du behöver inte känna dig ensam, det där är en sån sak som mycket väl kan hända mig också (och har hänt så klart).
  Se där ja, ryttarlandslagets framgångar har jag missat. Nu får jag nog ta och uppdatera mig lite!

  Gillad av 1 person

 2. Du är som sagt inte ensam, om att göra grodor, det gör vi nog lite till mans. Hela min uppväxt, och ungdomstid var jag allergisk mot Hästar, så det har aldrig blivit besök där det fanns sådana djur. Numera kan jag till, och med klappa dem, utan att få känning av allergin, men intresset för Hästsport är minimalt.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Sådana missar gör man ibland. Champinjonen är väldigt fin men aldrig sett tror jag. Säger också grattis till silver medajen.
  Ha en fin helg.

  Gilla

 4. Ja då kan man bli galen på sig själv……
  Milde vad det blåser, tur att jag kom ut en sväng på förmiddagen, för nu är jag inte säker på att jag klarar att trycka upp ytterdörren inifrån…. det tar ju i så det ….jag vet inte vad, tycker att det räcker nu. Det hade gått några träd i spåret inatt och det kändes inte helt säkert att gå där, men det var jag och några hundägare på morgonkvisten. Nu skulle jag inte komma på tanken att gå till skogs. Ha en bra eftermiddag!

  Gilla

 5. Haha, vi kan ta varann i hand du o jag, ibland är jag också för snabb på tangenterna, o vips är ett mejl eller ett foto eller nåt annat puts väck. Tur det inte var jätteviktiga kort, men snopet är det. Såg inte ryttarna igår men är imponerad. Ska försöka titta på individuella hoppningarna imorgon. Lördagskram

  Gilla

 6. Som många sagt här ovan så är du i gott sällskap. Retfullt men inte mycket att göra åt. Jag råkade ut för en väldigt konstig sak med mobilen en gång. Jag tog flera bilder på vårt hotell i NY och på flygplatsen innan vi skulle åka hem och sen skulle jag gå igenom dem och se hur de blev när vi satt och väntade på flyget. Men det fanns inga bilder där!!!! Det hade inte blivit några!!!! Snacka om att jag blev knäckt, det är ju inte bara att åka tillbaks och ta nya precis. Har fortfarande ingen aning om varför det inte blev några bilder men det lutar åt att sd kortet hade alldeles för långsam skrivhastighet och helt enkelt inte hunnit med att skriva när jag gick och tryckte av så snabbt. Så det kortet är lagt på hyllan nu och ett nytt med supersnabb skrivhastighet är inköpt. Jag vill inte råka ut för något sånt igen.
  Ha en trevlig lördag Anki

  Gilla

 7. Ibland så händer det som inte ska hända…Trist är det verkligen! Och det krävs så lite för att skadan ska ske. Känner igen mig här. Men den mäktiga champinjonen var med hem och roligt att få se den.
  Sällar mig också till att gratulera det duktiga ryttarlandslaget. Så bra gjort!
  Kram och trevlig lördag

  Gilla

 8. Precis så skulle jag också ha kunnat göra, och har faktiskt gjort 😉 Men jag kom på att jag kunde titta i ikonen för papperskorgen på skrivbordet. Det var mycket att leta bland men där hittade jag allt jag hade lyckats klicka bort. Kanske kan du ha samma tur 🙂 Nu tömmer jag papperskorgen regelbundet för att inte behöva leta så länge om jag gör samma sak igen.
  Kul att du hittade så fin champinjon. Hatten liknar en stolt fjällskivling så hädanefter ska jag titta lite noggrannare på det som ser ut som väldigt låga fjällskivlingar. Kanske har jag tur någon gång 🙂
  Kram

  Gilla

 9. Synd med de förlorade bilderna, men det viktigaste kortet kunde du som tur fota om.
  Nu vet jag ju inte när du tryckte på delete, men om du hann överföra bilderna till en mapp, så kan du högerklicka på mappen och välja alternativet ”Återställ tidigare versioner”. Då upphävs delete. Hoppas det funkar. Vet ju själv hur ledsen man blir när man tappar ett ”dagsverke”.
  Härligt med silvermedaljen, som ju verkligen kom som en positiv överraskning efter den svaga inledningen av några ryttare.

  Gillad av 1 person

  1. Tyvärr så hade jag inte fört över dem från minneskortet – det var just det som blev fel. … men tack ändå – 😉

   Gilla

 10. Jag förstår din känsla! Jag har också ”deletat” på samma sätt. Ibland har man inte tankarna med sig som man borde ha. Jag gläds med dig och din svamplycka. Jag har inte givit upp helt och hållet än men….nada, tillsvidare.
  Ha en fin fortsättning på helgen!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så är det nog – skulle skynda mig på …
   Tusen tack … jag gillar liksom att fota svamp och jag blir så glad när någon gillar mina svampbilder 🙂

   Gilla

 11. Mycket irriterande. Jag gjorde något liknande i söndags. Jag hittade så mycket trattkantareller att jag filmade dem i minst 30 sekunder. Men på telefonen var bara en suddig snutt på 2 sekunder 😡

  Gillad av 1 person

  1. Den är inte så vanlig … om man ser den så brukar man absolut lägga märke till den 🙂 Visst är den vacker!

   Gilla

 12. Den där känslan tror jag vi är många som kan känna igen. Inte hjälper det att bli arg på sig själv. Ibland finns reservutgången att hämta slängda saker i papperskorgen. Andra gången finns bara en ynklig chans att hålla reda på sina olydiga fingrar. 😦
  Kram Bosse som också gjort det. För många gånger.

  Gillad av 1 person

  1. Skönt att man inte är ensam om att göra bort sig. Den här gången hade jag inte ens fört över bilderna till datorn och ja, då var det kört …
   Kram

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.