Olle …

… var här igår … alltid lika kul 🙂

Hm … undrar om det finns något gott här?

Inget godis, men annat kul! Olle går nu under namnet Kniv-Olle 🙂

För att se bilderna i större format … klicka på dem!

På hemväg tittade vi på ett av fölen och hennes mamma …

Så nära, men ändå så långt borta …

Inte mycket i svampkorgen, men några fina karljohan, som hamnade i svamptorken. 🙂

Här är ”Lillstugan”, nu på morgonen – fotad från ”Överhuset” där svamptorken står 🙂

Nu dags för dagens göromål … ha en trevlig fredag!

45 reaktioner till “Olle …

      1. Fast som vädret blev efter att jag kom in 08:30, skulle bara en av de hundar jag haft velat gå ut. Med den tiken fick det vara vilket väder, som helst, det var en Polarhundsblandning. Regnet började, men blåsten de hade i prognoserna igår har inte börjat ännu. Temperaturen är inte heller något att skryta med +8,2 grader.
        Svante

        Gillad av 1 person

  1. Olle heter min pappa, nä han hette det. B3 har det i sin namnföljd. Mellan har alltid tingat det namnet så jag hoppas hon också får barn. Gärna en son då…

    Gillad av 1 person

      1. En sådan svamptork måste jag nog skaffa mig. Älskar hemmatorkade kryddor. Det är bara så omständligt att göra. Torkade äpplen låter gott, men vad har man dem till?

        Gillad av 1 person

      2. Såg att COOP hade billiga små torkar – men om du ska köpa så kolla att det finns termostat och timer på den. Torkade äpplen äter jag ofta som ”godis” eller klipper i småbitar och blandar i muslin. Bra ”färdkost” på skogspromenaderna är det också 🙂

        Gillad av 2 personer

    1. Han tyckte det var en jätterolig lek när jag försökte ta tillbaka den och sprang efter och hojtade LOSS!!! 😁

      Gilla

  2. Härliga bilder på fina Olle som verkar vara en riktig glädjespridare! Roligt att du fann iallafall några Karl Johan och den lilla stugan ser ut som tagen ur en sagobok. Trevlig helg från Malta!

    Gilla

  3. Olle är en kul vovve men han ser lite läskig ut när han kommer farande med kniven (tur att han fick tag i änden med borsten).
    Lillstugan har höst hos sig och det klär den väldigt väl 🙂 Visst är det smidigt med svamptork men idag fick min stå oanvänd. Lite svamptorka i mina skogar nu och det blev inte så lång promenad.
    Kram

    Gillad av 1 person

    1. Jädrans bushund – han tyckte vi lekte en jättekul lek 🙂 Inte mycket svamp här heller, men idag hittade jag en fin kungschampinjon! Inte här hemma, utan uppåt Finspångshållet 🙂
      Ha en fin kväll! Här blir det till att bita på naglarna framför tv:n – och hålla tummarna för hopplandslaget 🙂
      Kram

      Gillad av 1 person

  4. Hundar, jag djur över huvudlaget är underbart. Vilket fint namn Olle. Han ser ut att kunna springa väldigt fort, smidig som få. Min jycke springer väldigt fort, fast hon är gammal men Olle skulle hon nog inte hänga med.
    Vilken fin lillstuga du har och du förvaltar den bra förstår jag – svamp 🙂
    Kramiz o go helg

    Gillad av 1 person

    1. Olle är snabbare än vinden … hans bästa kompis är en dalmatiner och hon har inte en chans att hänga med 🙂 Tyvärr är han ju inte min, utan sonens, men jag är dagmatte då och då, vilket är härligt!
      Önskar dig en fin helg också!
      Kram

      Gilla

  5. Vilken mysig hund. Och han ser nästan lika stor ut som fölet hahaha. Stugan är ju hur söt som helst!
    Kan tala om att det kom en hastig regnskur här nu, men det har redan lugnat ner sig igen efter bara 1 mm. Men förhoppningsvis kommer det mer under kvällen. Ha en bra kväll.

    Gillad av 1 person

    1. En mm är inte mycket … jag håller tummarna för mer!
      Olle är lite busig … eller som hans matte säger – han är en odåga 🙂
      Ha en fin fredagskväll du också!

      Gilla

  6. men Olle…. farligt, farligt! Jag får förmoda att ju mer upprörd du blev över tilltaget, desto roligare hade Olle 🙂
    Så vacker lillstugan är i sin höstskrud!

    Gillad av 1 person

  7. Hahaha! Nu är det bara att träna upp Olle hur man hanterar en kniv, då kan han hjälpa till att rensa svampen;-) Härliga bilder på Olle:-)
    Alltså upp till för ett par veckor sedan visste jag inte att svamptorkar fann. Den första såg jag hos Paula, den andra ser jag hos dig. Jag som alltid trodde att man lägga svamp på tidningspapper och låter den torka – Ooooooops;-)
    Härligt med så mycket Karljohan som du hittade, för den är ju faktiskt mycket godare än kantareller – enligt mig alltså.

    Gillad av 1 person

    1. Tack BP! 🙂 Kniv-Olle – även kallad Bus-Olle … visst är han härlig!
      Klart jag har svamptork – den har hängt med i minst 20 år nu 🙂
      Jag är helt enig med dig karljohan är mycket godare än kantareller!

      Gilla

  8. Ja, visst ger Olle både fart, fläkt och glädje. Vill till att hänga med i svängarna för snabb är han ju. Roligt att se hono i farten. Fint att du hann med att fotografera.
    Kram

    Gilla

  9. Vilken älskvärd buse Olle är. Han tyckte säkert det var jätteroligt. Svamptorken kom jag på hade varit något för mig också. Är inte så förtjust i själva svampen men svampmjöl gillar jag i såser t.ex.
    Lillstugan är himla fin. Påminner mig om min lillstuga som min man byggde åt mig och kallade för häxhus 😀

    Gillad av 1 person

    1. Han hade roligt – jag var mest rädd att han skulle skära sig … En svamptork är jättebra – även till kryddor och äpplen 🙂
      Ett häxhus … det låter spännande 🙂

      Gillad av 1 person

  10. Ajdå, lite farligt med en knivtjuv! Det påminner mig om varför vi har grind på verandan på torpet: Rävarna bar iväg med skorna för dem som bodde där före oss. En så jättecharmig lillstuga ni har, fint med blomsterhyllorna och växtligheten som klättrar.

    Gillad av 1 person

    1. Haha … han nosade i korgen och jag fotade – och vips stack han iväg med kniven i munnen – den odågan! Praktiskt med grind på verandan – rävar, speciellt rävungar kan vara riktigt tjuvaktiga. Ja, lillstugan är gullig 🙂

      Gilla

    1. Här är ganska uselt med svamp … men man blir desto gladare över det man hittar 🙂
      En svamptork är en bra investering, men kolla så den du köper har termostat och timer! De allra billigaste brukar sakna detta.

      Gillad av 1 person

    1. Så gjorde jag också i början, men nu lägger jag på lite mer – efter en timme har det krymt rejält – då rör jag om … och jo det torkar som det ska 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.