Oväntat …

… eller egentligen inte, eftersom att jag visste på ett ungefär var de bodde. På hemväg från Finspång igår, svängde jag av väg 215 och åkte en liten grusväg till Vånga – och där i närheten av Ruda gård gick de i sin hage bland ekarna … alpackorna 🙂

Jag kunde förstås inte bara åka förbi!

44 reaktioner till “Oväntat …

  1. Hoppas de håller sig i sina hagar, så det inte blir, som Vildsvinen. Vildsvin finns numera ända upp i trakterna kring Hede, i Härjedalen.
    Svante

    Gillad av 1 person

      1. Det tror jag också, men djur, och växter, som inte hör hemma i vår natur, ska hållas borta. Djur som varit tama, och sedan blir förvildade är heller inte bra för naturen.
        Svante

        Gillad av 1 person

  2. Underbara djur! Vi hade också några som gick i Sunnansjö några mil härifrån och varje sommar åkte jag för att hälsa på dem. Alpackor kan spotta precis som lamor om dom är på det humöret, i övrigt verkar de vara vackra fredliga djur med stora rådjursögon och världens längsta ögonfransar! Fredagskram, det lönar sig ofta att leta sig fram på nya vägar, om än krokiga!

    Gillad av 1 person

    1. Ett exotiskt inslag i den svenska naturen i alla fall – och fina att titta på 🙂
      Inte direkt någon ny väg, men en smal som jag inte väljer så ofta 🙂
      Kram

      Gillad av 1 person

  3. Det är klart du inte kunde – åka förbi alltså;-) Alpackor är så himla söta. Visste inte att de kan vara allt från ljusbruna till svarta. Nu vet jag det också:-)

    Gillad av 1 person

  4. Det är fina djur, Alpackorna. Vi har en farm här strax utanför Kristianstad. Hade inte haft mig emot om de rymt och skapat ett vilt bestånd, de är ju inga skadedjur eller tar mat från andra djur.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.