Gems Weekly Photo Challenge # 34

Den här veckan har Sanna givit oss ordet STIL att tolka fritt – och här kommer mina bilder till temat.

Först en stilstudie av Orgagillets dansare … 🙂

… och så lite östgötsk glaskonst i Gusum … konst med en alldeles egen stil.

Glaskonst av konstnärsparet Milan och Milada Vobruba … numer är Milan död, men hans hustru skapar fortfarande.

Vill du se fler stiltolkningar så klicka på loggan här under.

56 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 34

 1. Häftiga glasskulpturer och dansarna har ju både en fin stil på kläderna och en egen dansstil =) Snyggt jobbat! Finns många olika tolkningar på veckans tema. Det ska bli spännande och se vad alla har klurat ut till nästa vecka…..
  Ha en skön eftermiddag! Kram

  Gillad av 1 person

 2. Vackra stilar och olika. Och det är just det som är olika som berikar i mångt och mycket. Och ordet ”stil” i sig sårt för så mycket roligt.
  Kram och trevlig torsdag.

  Gillad av 1 person

 3. Vilka härliga stil-kontraster du hittat. Jag gillar folkdansarna bäst, glaskonsten, kul, inget jag själv skulle satsa på dock. Kreativt och härligt stil-inlägg/ Kramen

  Gillad av 1 person

 4. Folkdanslaget blir mina favoriter, de kan verkligen föra sig med stil! Och vilken otrolig glaskonst. Med åren rensar jag ut mer och mer, så prydnadssaker i den stilen är inget för mig, men de är fina att titta på 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar glaskonsten, men vill inte ha den hemma att samla damm 🙂 Folkdansarna är roliga att titta på när de svänger runt på gräset … synd att allihop snart nått pensionsåldern …

   Gilla

 5. Ett väldigt stiligt inlägg måste jag säga. Folkdans är iofs en ”stil” som jag absolut inte gillar, men som bidrag är bilderna ju kanooooon.
  Glaskonsten däremot är riktigt, riktig häftig och annorlunda. Bra jobbat där:-)

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det häftiga grejer 🙂 Jag har några små glassvampar som han gjorde för många år sedan 🙂
   Ha en fin fredag du också!

   Gilla

 6. Underbara bilder på folkdansarna med det silande ljuset och färgerna; röda strumpor, förkläden och västar som matchar Falurödfärgen! Jag tänker på Muranoglas när jag ser glaskonsten, den kan ju också vara lekfullt överdådig. Säkert skulle man hitta något litet som passar en även om man annars inte vågar ta ut svängarna.

  Gillad av 1 person

 7. Underbart att se Milan Vobrubas fantastiska glaskonst igen. Jag köpte en liten glasskulptur till dottern i present när hon hade doktorerat. Jag är glad över att ha ett minne av denne konstnär – tittar på den lilla figuren varje gång jag är uppe i Stockholm.
  Kram från Ingrid

  Gillad av 1 person

 8. Heisann, artig at du har tatt for deg dansestiler. De varierte jo fra bygd til bygd… og fra tid til tid. MEN hipp hopp og halling har faktisk noe til felles! Ha fine sensommerdager ;:OD)

  Gillad av 1 person

 9. Det är så fint med folkdräkter. Den där glaskonsten är så läcker!! Den gillar jag verkligen! Mycket bra stil på ditt inlägg.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.