Efter regn …

… kommer solsken, men innan den kom fram gick jag ut med kameran.  Droppar fascinerar mig och jag gillar att fota dem 🙂

Förstora gärna bilderna genom att klicka på dem …

Lite annat fanns också att rikta kameran emot …

Ytterligare två näckrosor har slagit ut …

… och idag såg jag att det finns minst en knopp till 🙂

Bilderna är från i måndags … sen har solen dominerat igen.

 

51 reaktioner till “Efter regn …

 1. Ja vatten i alla former, droppar, dimma, regn, snö, is, alla varianter är lika fascinerande och du har verkligen öga för de små detaljerna. Så vackert!

  Gillad av 1 person

 2. Så vackert! Fotot där du lyckats fånga den rosa blomman i ”flerupplaga” i vattendropparna är fantastiskt liksom det stående gräsaxet med dropparna – så vackert! Du kan du 🙂

  Gillad av 2 personer

 3. Det är härligt och fascinerande med droppar. Men visst beter de sig olika, de där riktigt runda som hänger kvar så där vackert har jag inte sett på länge? Droppbilderna med strån är riktiga konstverk, så vackert fotade! Och strimlusen blir man alltid glad av, tycker jag.

  Gillad av 1 person

 4. För det första; grattis till regnet! Vattendroppar fasinerar, speglar och vinklar till livet på så olika sätt. Och att du sedan har fångat allt detta förnämligt gör ju inte saken sämre precis. 🙂

  Gilla

 5. 16mm i måndags, igår klippte jag gräset på em, men det var knappt att det torkat upp. I em blir det nog mer regn, duggade lite lätt nu när jag åkte hem på lunch, nä kaffe och så vidare! Kram

  Gillad av 1 person

 6. Vilka bilder på dropparna!!! Fantastiska. Den med den rosa blomman som speglar sig i flera droppar är helt otrolig. Så snyggt. Synd att solen kommer på en gång och fördärvar allt. Här har vi inte fått något regn utan bara fortsatt upp mot 25 grader och blåsigt. Trist.

  Gillad av 1 person

 7. Fina bilder fick du, och inte behövde du bli blöt heller, när solen kom fram. I Kårböle vräker regnet ner, och är +7 grader. Kanske kommer solen hit också, så det går att gå ut. Har varit inne till Ljusdal idag, och uträttat en del ärenden, och regnet började precis när jag kom hem.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Nej då! Det vräker ner uppifrån fortfarande, jag blev plaskblöt bara för att hämta posten 15 meter utan tak. Blir det varmt på det här kommer allt torrt att börja om på ny kula. Skulle inte våga mig ut på skogsvägarna nu, det är ju Björnjakt här.
    Svante

    Gillad av 1 person

 8. Väldigt vackra bilder och dropparna har du fångat så supersnyggt. Fotografierna på insekterna är helt fantastiska och inte visste jag att det fanns insekter per landskap!

  Gillad av 1 person

 9. Väldigt vackra naturbider och just efetr regnet så är det extra roligt att se så fint du fångat dropparna. Och så vackra dina röda näckrosoer är och med ännu en knopp.
  Tack för promenaden!
  Kram och trevlig eftermiddag och kväll.

  Gillad av 1 person

 10. Dropparna på grenarna – WOW. Den kombon ser ut som en väldigt dyrbar brosch. Otroligt fin! Snigel med sitt hus som gått sönder verkar inte vara ledsen för det;-)
  Å näckrosorna är ju så otroligt vackra. Här gillar till och med jag rosa;-)

  Gillad av 1 person

 11. Ja, visst är vattendroppar fascinerande och här var det många fina hängdroppar 🙂 Det blir ett helt annat liv i bilder med vattendroppar.
  Jag vet inte hur länge näckrosor brukar blomma men det är alltid kul att hitta nya knoppar i särskilt fina blommor 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, visst är det något speciellt med droppar 🙂
   Näckrosorna blommar några dagar åt gången och i år har de blommat väldigt flitigt – jag tror de gillat den varma sommaren 🙂
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.