En liten tur med husbilen …

… åkte vi iväg på idag – inte så långt, men ändå trevligt att komma iväg igen 🙂

En sträcka på 11,4 mil …

… och här är vi nu! Tillbaka hos Anki & Lasse! 🙂

När vi kom bjöds vi på kaffe och nybakade bullar … och strax efter oss kom husbilsvännerna Lennart och Marie- Louise frän Mjölby …

Här står vi bra … och i morgon kväll blir det Taco- Buffé 🙂

43 reaktioner till “En liten tur med husbilen …

 1. Ser ut att bli en trevlig helg för er. Jag har åkt lika långt, som er, men jag kom hem igen, det är 11,2 mil fram, och tillbaka till Ljusdal. Jag har köpt en ny router från Tele2, och sagt upp ADSL anläggningen från Telia. Jag vägrar att betala Telia, 21900:- för Fiber till tomtgräns. Ingen kan upplysa, om vad det kommer att kosta från tomtgräns till datorn. Hastighetsökningen är klart märkbar, och priset per månad 57 kr dyrare än ADSL för 3 månader. 4G kallar de det för.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Hoppas du blir nöjd med nya internetkompanjonen! Vi får betala 20000:-för fiber till tomtgräns – inklusive inkoppling till routern … men får betala extra för grävning från tomtgränsen till huset, eller gräva själva. Då marken hos oss är typ pinnmo och alldeles stenhård så lejde vi bort grävandet – pris ca. 2000:-, men det är det värt. Vår gamla telefonledning kommer att tas bort så att fortsätta med ADSL är uteslutet och det mobila nätet är ganska uselt … så då bestämde vi oss för att vara med på fibertåget.
   Vi kommer säkert att ha en trevlig helg – den har börjat bra 🙂

   Gilla

   1. Hittills har det nya mobila visat sig hålla vad det lovar. Vi har master från nästan alla operatörer runt Kårböle. Kårböle ligger ju mitt i Sverige. Routern visar nästan konstant alla 5 leden, någon gång ibland 4 led, men det är sällan.
    Svante

    Gillad av 1 person

 2. Toppen att ni kom i väg igen! Det är bara utnyttja det fina vädret till max, precis som ni gör.
  Sedan gillar jag att du också är svag för lastbilar och stora fordon med ”läcker” last. Och överfarten över Stora Hammarsundet med vindkraftverket till höger tycker jag också mycket om.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är bäst att passa på 🙂 Jag älskar stora lastbilar … ja, andra stora fordon också. Det är fint där vid Hammarsundet 🙂

   Gilla

  1. Haha … vi har varit vid den här campingen förr, senast i juli – och det är lite kul att de som driver campingen också heter Anki och Lasse 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Jättemysigt! Nu är det betydligt skönare temperaturer! Man får t.o.m. ta på sig en tröja på morgonen 🙂

   Gilla

 3. … och det är alltid trevligt att få följa med på dessa ”road-triper” som bloggbesökare. Avståndet och milslukandet behöver inte vara avgörande. Det rör sig om fina trakter.
  Tacos säger jag aldrig nej tack till. Önskar dig en fin afton och helg.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Så sant, Bosse – det är inte hur långt man åker, utan vart man åker som har betydelse – lång eller kort resa efter vad man känner för och blir man sen inbjuden på Tacobuffé, ja då åker man ju dit så klart 🙂 Det ska bli både gott och trevligt! Tack Bosse!
   Kram

   Gilla

 4. Åh vad det låter ljuvligt, att ha wn Bo-bil. Tänk vad mycket ni hinner med-Ha, ha det är nog inget för oss gamlingar, klara väl inte cykeln heller.nu för tidem- Men just son killen skrev att äta tillsammans, bara det är ju toppen
  i det långa loppet. Jag snyltåker med Er, om jag får.`?.

  Gillad av 1 person

 5. Askersund! Där har jag jobbat, på pappersbruket, för många år sedan när jag var resemontör!😊 En fin liten stad med ett gammalt slitet pappersbruk som faktiskt var södra cells mest lönsamma pappersbruk på den tiden, cirka år 1999. Bodde i Sölvesborg då, och varje måndag, tidigt på morgonen, körde vi de 55 milen till Askersund. Det var mitt i vintern och vi bodde strax utanför i en stugby.

  Gillad av 1 person

 6. Vilken trevlig tur med husbilen. Och trakten här är ju väldigt fin. Bra ställplats hittade ni också och med fin utsikt över vattnet. Tacobuffé låter gott!
  Ha det fortsatt bra.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det en fin trakt här … vackert men för tillfället väldigt blåsigt 🙂
   tacobuffén smakade utmärkt – nog den bästa jag smakat 🙂
   Tack!
   Kram

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.