Morgonstund …

… strax före fem så tyckte Sixten det var dags att gå ut – och när jag då tittade mot himlen så var det bara att ta på sig ett par byxor och en tröja och gå ut med kameran.

God morgon sa solen … Välkommen till en ny dag!

Nu en timma senare, strax före kl. sex så kommer mörka moln söderifrån … vågar man hoppas på regn? En riktigt regnig dag skulle vara underbart 🙂

 

När vi flyttade hit för snart 20 år sedan fanns under ett tak en del plankor … igår beslutade vi oss för att sortera lite – konstigt nog var de fortfarande i väldigt bra skick … och där gjorde jag ett fynd!

Ett fönster … ja utan glas förstås – 54×60 cm … och nu funderar jag på vad jag ska göra med det. Jag är ju inte direkt den händiga typen, men kanske kan jag hitta på något.

Ha en fin tisdag!

52 tankar om “Morgonstund …

 1. En fotoram! Söker själv efter fler fönster! Fint att ha bara som det är också, i ett uterum eller så, men du har många fina bilder som passar till ändamålet!
  Hoppas ni får regn, nu har vi haft regn i flera dagar. Det är skittråkigt! Även om det är nödvändigt.

  Gillad av 2 personer

 2. Tänkte också fotoram, eller som ovansidan på ett bord och lägga kaffebönor, andra fina bönor eller stenar i rutorna och sen en glasskiva ovanpå…..men då ska man ju hitta ett bord och glasskiva i de måtten :/ Fina bilder att betrakta med morgonkoppen i handen.

  Gillad av 2 personer

 3. Tack för din morgon Anki! Jag sover tills jag vaknar av egen kraft just nu, så jag har missat det allra vackraste i arla morgonstund. Tur att du har Sixten som vill gå ut med dig.
  En fin fotoram blir det säkert! Ha det gott!

  Gillad av 2 personer

 4. Vilket fint fynd! Googla vet jag, eller gå in på någon fb-sida för t.ex trädgårdsinspiration. För det är väl där du tänkt göra någon häftig installation? Jag funderar på att skaffa några gamla fönster nästa vår, dock med glas i, att ha lutade mot husväggen för små fröer och plantor. Gjorde så en gång för hundra år sedan, o det funkade bra. Hoppas du fick det önskade regnet efter den underbara soluppgången/Kram

  Gillad av 1 person

  • Ja, det var ett fynd jag blev glad av 🙂 Tror kanske det blir till en fotoram – jag är ju inte så händig, så det är nog vad jag mäktar med 🙂
   Tyvärr bara några droppa, men förhoppningsvis kommer det mer under dagen.
   Fönster till odling mot husvägg brukar funka bra, så det tycker jag absolut du ska testa igen.
   Kram

   Gillad av 2 personer

 5. Oj vilken härlig soluppgång – bra fångat och tur att Sixten ville ut!
  Fotoram, bord – kan användas till mycket. Kanske ett fönster mot den fantastiska soluppgången du fotat? Du kommer nog på något 🙂

  Gillad av 2 personer

 6. Fantastiska bilder på solens ankomst. Den röda bilden med silutter i svart är underbar.
  Gamla fönster kan man använda till mycket. Slipa det men måla inte. Jag har gjort en hallspegel som
  blev fin. Fästa tunnt hönsnät bakom och använda som anslagtavle eller bara dekoratin.
  Lycka till och visa gärna resultatet.
  Kram från Minton o matte

  Gillad av 2 personer

  • Tack så mycket!
   Tack för tips också – visst kan man göra mycket med ett gammalt fönster – om man är det minsta händig … vilket jag inte är alls 🙂 OM det blir något som går att visa så gör jag nog det 🙂
   Kram på er!
   PS Olle är här och han hälsar till Minton och tackar för pussen 🙂 DS

   Gillad av 2 personer

 7. Ljuvligt vackra bilder som bevisar att det kan vara värt att vara uppe tidigt 😀 Roligt att du fick så många tips om vad fönsterramen kan användas till!!

  Imponerande att det tog hela 20 år innan ni bestämde er för att sortera lite bland de där plankorna!!! Hahaa…men du fann iallafall ett fynd. Är inte heller det minsta händig men tror säkert att du fixar något fina av det gamla fönstret.

  Gillad av 2 personer

  • Tack Anita! Haha … ja – det har väl bara varit så att vi inte behövt några sådan plankor 🙂 Får se om jag kan göra något med fönstret – om det blir något får jag väl lägga upp ett bildbevis här på bloggen.

   Gillad av 2 personer

 8. Ett fint fönster och tusen möjligheter =) Kanske inte tusen man jag är säker på att du hittar på något fint. Du har redan satt fart på mina tankar…. men nu är det ju inte mitt fönster. Här verkar vara dagsregn……Busan går ut och in och klagar Elvis han ligger och softar under bordet och jag, jag gör kålpudding! Fina morgonbilder hos dig. Kram

  Gillad av 2 personer

  • Visst är det fint … ska försöka fixa något med det:)
   Bara pyttelitet duggregn här på f.m. nu inget regn – hittills idag 1 mm i regnmätaren …
   Mums – kålpudding är gott! Här blir det pannbiff med lök …
   Tack!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Din morgonstund hade verkligen guld i mund! Fantastiska bilder!
  Å den gamla fönsterramen är ju såååååååå himla läcker. Jag vet precis vad jag skulle göra med den… tror jag. Skulle rengöra ramen och hänga upp den precis som den är på en vägg som inte är vit. Å om du bara har vita väggar så skulle jag köpa valfri färg och måla en fyrkant bakom ramen.

  Alternativt kan du sätta några av dina favoritbilder i rutorna. Fästa dom med häftpistol och byt ut då och då.

  Lätt som en plätt utan minsta ansträngning;-)

  Gillad av 2 personer

 10. Ja, vem kan motstå en sådan soluppgång. Jag skulle också ha försökt fånga det på bild men just i morse sov jag ända till sex. En veckas sömnbrist krävde lite extra 😉 Men jag såg en fin regnbåge direkt när jag gick upp 😀
  Du kommer säkert på något fint att göra av fönstret. Jag har så dålig fantasi men du är kreativ så snart får du säkert en idé.
  Kram

  Gillad av 2 personer

  • Sovmorgon behövs ibland 🙂
   Jag är inte kreativ … och inte det minsta händig, men jag ska i alla fall försöka göra något av fönstret 🙂
   Tack Ingrid!
   Kram

   Gillad av 2 personer

 11. Vilken tur, i ala fall på sätt och vis, att Sixten ville ut så tidigt så du kunde dela med dig av dessa vackra bilder. Njutbara att se. Vilka färger! Att du sedan ockås fyndade detta gamla fina fönster var ju verkligen tur. Säkert kommer ud på något att använda det till. Du får berätta….
  kram och natti.

  Gillad av 2 personer

 12. Instämmer i hyllningarna om soluppgångsbilderna och den med bladen får lite extra beröm av mig. Roligt med fönsterfyndet, Förstugan till vår jordkällare är full med fönster och häromdagen tyckte maken att de nog kan åka till tippen, men det satte jag stopp för. Har använt ett av dem, tre rutor på höjden till dörr på ett badrumsskåp som sväljer mycket. Eller rättare sagt så är det maken som har tillverkat skåpet efter mina ritningar.

  Gillad av 2 personer

 13. Intressant fynd. Sådant som sätter igång fantasin. För möjligheter finns det. Tror du kommer på något smart.
  Wow sa jag högt vid skrivbordet. Vilka magiska foton. Jag är mycket förtjust i dina morgonpromenader. Jag är själv en morgonmänniska. Helst vid denna tiden på året. Det är underbart att komma ut och låta alla sinnen få sitt från smörgåsbordet. Före människosorlet. Dagen är orörd och bara ”min”. Måste ta och titta på de bilderna igen.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer inaktiverade.