Vi lämnade Kisa …

… åkte ca 25 km söderut – och hamnade i Horn.

Högst upp på kartan, vid krysset ungefär, där bor vi när vi är hemma 🙂

 Från sjön Roxen, via Linköping går vackra Kinda kanal, som passerar ett antal sjöar …

… och längst ner i sydspetsen av sjön Åsunden ligger Horn!

Här finns en liten gästhamn och även en ställplats. Ett nybyggt servicehus med dusch, kök och toaletter – i övrigt ingen service, men en väldigt trivsam plats för 100:- … jo, det ingår ett litet bibliotek också! Biblioteksböcker som kan lämnas tillbaka på ett annat bibliotek och böcker från privatpersoner som kan behållas … bra initiativ 🙂

Koordinaterna är N 57 90 42, E 15 50 18

Har ni hört talats om ”Kisamor”? Hon var Sveriges mest kända läkekvinna på 1800-talet – född 1788 i Kvarntorp, utanför Örebro – men levde och verkade under större delen av sitt liv i Horn, där hon avled 1842.

Kisamors staty står i Kisa.

Strax utanför kyrkogården, där hon ligger begravd, finns en liten trädgård – Kisamors Lustgård – och dit var jag förstås tvungen att bege mig.

Morgonen var grå och disig och fukten var påtaglig, men jag kunde förstås inte avstå min morgonpromenad 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Framme!

En liten trädgård som sköts av Södra Kind Hemträdgårdsförening. Så prunkande och frodig … man blir rent av lycklig att ströva omkring här 🙂

Innan jag gick tillbaka till husbilen tog jag en liten promenad genom byn …

Tillbaka vid gästhamnen …

Svanfamiljen som tittade förbi emellanåt … 🙂

Tanken var att fortsätta vidare en bit till ut mot kusten innan vi vände hemåt, men … ibland måste man ta ett annat beslut – t.ex. som nu när kylskåpet plötsligt inte blev kallt! Mjölken surnade, smörgåsmargarinet rann och ölen blev varm! Frysen funkade  till en viss del – det blev kallt, men inte tillräckligt! Såå beslutet var inte så svårt.

Jag körde och Lasse höll i kameran … då blir det lastbilar på minneskortet 🙂

Så här åkte vi … och nu är vi hemma igen!

Är glad att ni varit med och lämnat så härliga kommentarer! Tack för det!

 

30 reaktioner till “Vi lämnade Kisa …

 1. Så grönt det är och alla dessa blommor. Den disiga morgonen längtar jag till. Tack för denna resa och ha det bra.
  Blev Sixten glad när ni kom hem 😉

  Gilla

 2. Vilken blomsterprakt, där ligger nog många trädgårdar i lä! Tänk att jag gillar tagetes så mycket, var riktigt lessen när jag inte kom över en enda i år…o tåliga som bara den. Ja det kanske var lite snöpligt slut på turen, men vem kan dricka sur mjölk o varm öl? Hoppas det inte är något annat fel än lite överansträning i värmen så kyleskåpet repar sig till nästa tur.
  Kramen

  Gillad av 1 person

 3. Stort tack för denna fina tur! Ljuvliga bilder från en trakt där jag inte alls är bevandrad. Inte ännu, är bäst att tillägga. Det finns ju så mycket fint i Sverige och ni är bra å att hitta godbitarna och utan trängsel. Din morgonpromenad var så fin. Väldigt intressant att läsa mer om Kisa-mor och få titta in i denna fantastiska trädgård. Och tänk alla blommor du kan. Beundransvärt.
  Trist att ni fick återvända hem tidigare än tänkt men det tekniska är inte lätt att rå på.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 4. Ännu en vacker ort att lägga på minnet! Inte kul med kylskåpet, hoppas ni får ordning på det men kanske det är som Matts skriver – att det är för nog med värme för kylskåpen!

  Gillad av 1 person

 5. Kylarna har en tendens att inte klara extremvärme! Hörde på husvagnsfirma att de bara garanterar 12 grader när det är riktigt varmt. Dåligt tycker jag! Det är ju dyra grejor.

  Gillad av 1 person

  1. Uselt tycker jag … nog bör väl en kyl klara att hålla kylan … det är ju liksom det som är meningen! Hoppas det ”bara” berodde på värmen …

   Gilla

   1. Det var en kund som frågade och fick det svaret. Vår klarar inte att hålla full kyla i denna värmen. Inte om förtältet står stängt några dagar.

    Gillad av 1 person

   2. Du gav mig ett litet hopp att det fixar sig med kylskåpet, bara sommaren blir mer normal 🙂
    Tack!
    Ha en underbar dag idag! Kram

    Gillad av 1 person

 6. Bildspelet var helt suveränt! Den där gula båten med blommorna var en fröjd för ögat! Å i den Lustgården måste det ha regnat lokalt många gånger den här sommaren. Eller så har den vattnats minst två gånger per dag. Urfina blommor.
  Sedan gillade jag Lasses prioritering av långtradare – hahaha! Intresset för bilar verkar ha gått i arv till sonen och barnbarnen – skitkul ju!

  Är impad över att du rattar husbilen. Ellen gör ju också det. Har nog aldrig sett en kvinna bakom ratten av en husbil. Nu har jag iofs inte sett er, men är glad över att jag känner två kvinnor som kan/vill/vågar köra husbil:-)

  PS. Vi fick till och med skruva upp vår kyl i köket ett snäpp för några veckor sedan, så… DS.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! 🙂
   Numer är det oftast jag som kör husbilen … jag gillar att köra, men saknar fototillfällena från passagerarstolen.
   Hoppas att det bara var värmen som orsakat kylskåpsproblemet … annars blir det besvärligt – och kanske även dyrt.

   Gilla

 7. Jag borde kanske känna till de trakterna bättre eftersom jag bodde i Bestorp i sju månader innan vi hittade vårt hus. Men jag kom mig aldrig för att åka söderut så Horn är ett ortsnamn jag bara har hört. Jättekul att få följa dig på dina promenader och se det du såg. Väldigt många vackra bilder. Diset ger mystik och en härlig känsla till bilderna så det var fint som omväxling till alla blå himlar vi har sett den här sommaren 🙂 Svanfamiljen är sååå fin och lustgården var verkligen ögongodis. man behöver inte ge sig så långt hemifrån för att hitta pärlor 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Södra länsdelen är såå annorlunda mot slätten – absolut värd att utforskas lite … och KIsamors Lustgård rekommenderas!
   Tack så mycket – jag njöt av den grådisiga morgonen 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Kisamor var helt ny för mig men så har jag inte heller varit där i trakterna. Som vanligt visar du underbara bilder från ett härligt sommarsverige!

  Kram och ha en fin lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Man kan inte hålla koll på alla lokala kändisar 🙂
   Tack!
   Ha en fin fortsättning på lördagen!
   Kram

   Gilla

 9. Så många härliga bilder! Håller med dig att kyrkogården såg lite ”fel” ut men det är ju inget måste hur den ska se ut. Tråkigt med kylskåpet. Hoppas att det var extremvärmen som var boven. Tack för ännu en trevlig resa i bilder.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Så är det förstås … det finns inget ”måste” när det gäller kyrkogårdar, men det är mysigare med gräs 🙂
   Kul att du var med på resan 🙂 Fortfarande väldigt varmt … först nu framåt kvällen känns luften svalare – ska kolla kylskåpet i morgon och se om det funkar bättre.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.