Glad måndag …

… önskar jag dig denna den sista måndagen i juli!

Det känns skönt att så mycket av helgens regn föll över de värst drabbade brandområdena och att bränderna nu verkar vara under kontroll. 🙂

Vi fick också lite regn, 6½ mm – ja, det är ju förstås alldeles för lite, men jag hoppas på mer idag … i morgon … och gärna flera dagar till!

Carita är skapare av detta trevliga tema … alla är välkomna att vara med 🙂

 

 

28 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Önskar detsamma! och ja det är härligt med att regnet kom och aldrig har vi svenskar varit så glada för regn! och bra för brandområden och osv, ha en fin bra måndag och en fin vecka med förhoppningsvis mera regn!

  Gillad av 1 person

 2. Vacker näckros du har! Nu på morgonen är det dis och dimma här. Jag tror att det regnade lite till sent igår kväll för Elvis kändes lite blöt i pälsen då han kom in och lade sig i sängen strax efter tolvsnåret. Jag ska snart gå ut och kolla min regnmätare. Ha en fin måndag du också!

  Gillad av 1 person

 3. Visst är det så att vi behöver massor med regn. För brändernas skull är kanske häftigt regn bra, för övrigt vore det bra med ett lugnare regn under många timmar i sträck betydligt bättre. Häftiga regn kan lätt skapa översvämningar när det är så torrt som nu, Ja, inget vi kan råda över, men önska kan vi! 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Så skönt med regn, svalka och lite mer vindar. Nu håller vi tummarna för att vädret fortsätter att hjälpa brandsläckningen. Näckrosor är så fina, ser det så sällan, så tack för titten!

  Gillad av 1 person

 5. Så bra att regnet kom där det behövdes mest. Vi fick 14 mm och lite åska. Igår var temperaturen uppe på 30 och det skall fortsätta.
  Vacker bild på näckrosen.

  Gillad av 1 person

 6. Visst är det skönt med regnet! Just där jag är nu kommer det ett rejält skyfall och det behövs verkligen. Glädjande med regnet så att en del bränder har kunnat dämpas.
  Så både regnet och din vakcra näckros piggar upp.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 7. Vilken fin näckros! Finns den i er egen damm?
  Ja, regnet behövdes verkligen men lite onödigt var det kanske att Uppsala fick så stor del inne i centrum. Deras översvämningar kunde ha fördelats lite mer rättvist över andra delar 😉 Men många är glada över att det har slutat brinna och andra har fått hjälp att minska bränderna.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid! Ja den finns i vår damm – tror det är den femte eller sjätte i sommar … det är två plantor planterade när vi grävde dammen för snart 20 år sedan.
   Olika falla ödets lotter … eller regnen 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Vad härligt med regn!😊 De hade lovat 2,5 mm till helgen men kom inget. Nu har SMHI lovat 11 mm till torsdag får se om det stämmer.

  Gillad av 1 person

  1. Det blev ju lite i alla fall, men gör nog ingen skillnad. Vi får fortsätta hoppas 🙂

   Gilla

 9. Ja man är verkligen glad för att de stackars människorna i de branddrabbade områdena fick regn äntligen och kan börja flytta hem igen. Får hoppas på ännu mer regn och på fler ställen nu också. Ha en bra måndag och tack för den fina näckrosbilden. Underbar färg på den.

  Gillad av 1 person

  1. Vi får hoppas på ännu mer regn … det kommer lite för olika i vårt avlånga land.
   Visst är den fin näckrosen 🙂

   Gilla

 10. Vacker näckrosbild! Underbart att se att det finns vatten kvar i dammen. Vi längtar alla efter regn. Regnkappa och gummistövlar hade jag gärna tagit fram. Glad måndagskväll!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! jag har fyllt på lite efter hand … för näckrosen … och för salamandrar och sländlarver 🙂 Fåglarna är också tacksamma för dammen 🙂
   Ha en fin tisdag!

   Gillad av 1 person

 11. Vilken vacker näckros! Vilka regnmängder vi fick har jag ju redan berättat och även skrivit om på bloggen idag. Tror det måste vara första gången att vi önskar oss regn i Sverige under sommartid.
  Idag kom det inte en droppe här.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, visst är den läcker 🙂 jag vet inte hur det blev med regnet hemma igår, men där vi är har det inte regnat.

   Gilla

Kommentarer är stängda.