Fjärilar …

… absolut vanligast just nu här i Granmyra är dessa – storfläckig pärlemorfjäril.

Rödklinten verkar som ett populärt matställe 🙂

I övrigt är trädgården inte alls så rolig just nu – och inte skogen heller – torrt, torrt, torrt …

…  men i helgen ska det visst komma lite regn här hos mig – med betoning på lite.

39 tankar om “Fjärilar …

 1. VA! Ska vi få regn, hmmm jag tror det när jag ser det. Men vi kan ju hoppas att de spått rätt och även att de spått lite fel på mängden, vi kan väl tre eller fyrdubbla det där till att börja med i alla fall. (Inte ofta man önskar mer nederbörd än det de spått fram) Härligt när det är många fjärilar, här är de som galna i buddlejan och humlorna är helt tokiga i solhattarna och lavendeln. Ha en fin tisdag! Kram

  Gillad av 2 personer

 2. Håller med John – härliga foton på fjärilarna!
  Håller tummarna för regnet – såg att det var regnprognos här också på lördag men säger som LillaSyster, jag tror det när jag ser det 😉

  Gillad av 2 personer

 3. Regn vore en välgärning. Här ser jag inte mycket fjärilar, så bra du visar😉 däremot kalasar myrorna på mina ben, så jag blir galen av klådan. Nyckelpigor kom massor igår…

  Gillad av 1 person

 4. Godmorgon i fjärilriket! Jag har nu 25 i skuggan på baksidan, klockan är halv tio…suck. Samma prognos med lite regnstänk senare i veckan. Alla jag känner i byn tvättade o hängde den ute igår o det hjälpte ingenting! Ska testa jag med idag, man får byta lakan ofta! Ha en fin dag! Kram

  Gillad av 2 personer

 5. Regn behövs verkligen! Och enligt prognoserna ska det komma lite till helgen. Men det årterstår att se.
  Villka vackra bilder på pärlemorfjärilen. Och nu kan jag den också. Du lär mig alltid något nytt. Tacksam för det.
  Kram och trevlig tisdag.

  Gillad av 2 personer

 6. Så fina bilder på fjärilen. Men hur vackra de än är så är nog den sista bilden med regnet ännu vackrare just nu. Även om det bara är animerat regn! Hoppas verkligen prognosen stämmer. Vi ska också få regn till helgen om allt går som det ska.

  Gillad av 2 personer

 7. Fantastiska bilder på fjärilen! Den är ju sååååå vacker. Har inte sett en enda fjäril med ”mönster” i år, men konstigt nog många vitgula saker. Tror de är citronfjärilar. Å de är väldigt tråkiga tycker jag.
  Vad gäller regnet kan man ju alltid håller tummarna. Här har det annonserats regn ett antal gånger sedan den 5 maj, då torkan började, men i just Täby har den prognosen spruckit varje gång. Så till och med jag håller tummarna för regn.

  Gillad av 2 personer

 8. väldigt vackra fjärilsbilder.
  Vi får hålla tummarna för att det blir mer regn än utlovat. Torkan märks på många sätt. Jag vet inte när jag senast hörde en gräsklippare i närheten. Men jag har hellre lite oväsen och arbete än att torkan får förstöra mer.
  Kram

  Gillad av 2 personer

 9. Ja pärlemorfjärilar har jag sett mycket, mycket av i år! Inte bara här hemma utan även norröver i Hälsingland och Dalarna. Trösterikt på något sätt, när det nu är så ont om humlor.
  Och även rödklinten är talrik i år. Har aldrig sett så mycket som i år, längs alla vägkanter. Men å andra sidan har jag kanske inte letat så noga förr om åren, innan jag visste vad det var. =)
  Det är tur för våra insekter att det finns så mycket rödklint, som du säger är den poppis som snackbar.
  Tack för härliga foton!

  Gillad av 2 personer

 10. Vi har också sett många storfläckiga pärlemorfjärilar och silverstreckade. Men när värmen och torkan ökade ytterligare försvann många fjärilar. Vi ställer ut vatten till både fåglar och insekter. De har det nog inte så lätt i värmen.

  Gillad av 1 person

  • Samma sak här … har vår lilla damm + flera små fågelbad på skilda ställen i trädgården, men ändå har både fjärilar och humlor minskat mycket sista dagarna … känns inte alls bra.

   Gillad av 1 person

 11. Ping: Svingelgräsfjäril – Lasiommata Megera – Annas Art – FärgaregårdsAnna

Kommentarer inaktiverade.