Sista stoppet …

… blev vid en av våra favoritcampingar, Revelbadets camping mellan Laxå och Askersund. Efter att nya ägarna, Anki & Lasse (!) tog över för ett par år sedan har mycket blivit bättre här – gamla servicehus, men rent och fräscht och det är ju det viktigaste. I den lilla renoverade serveringen finns enklare förtäring och fika – och i kiosken finns glass.

En ganska liten camping (ca 40 platser) med ett härligt sjöläge … supertrevlig personal och hög mysfaktor 🙂

Vi stannade här i två nätter och njöt av det fina läget med sjöutsikt, något vi tyvärr inte har till vardags hemma …

Vägen dit tog vi som en ren transportsträcka – värmen gjorde oss inte så sugna på några stopp – förutom ett vid Svartå …

… och så ett snabbt stopp i Laxå för att tanka och fylla på lite i kylskåpet.

Sista biten till campingen är rejält krokig …

Här gjorde vi i stort sett ingenting … bara satt och tog det lugnt. Studerade omgivningen och tittade på när grannarna kom med sin campingvagn – vilket väckte minnen från en sommarsemester när pojkarna var små. Tittade på bilarna med badgäster som kom och åkte … och trailerdragaren som stannade över natten. Köpte glass i kiosken och studerade blommorna utanför serveringen. Vi njöt av solen som sjönk allt längre ner och tittade på fåglarna vid stranden. Njöt av svalkan när mörkret föll och sängen lockade inte ännu på ett tag.

Nästa morgon vaknade jag inte riktigt lika tidigt som vanligt – antagligen på grund av att jag lade mig sent och sen gått upp mitt i natten och suttit utanför husbilen när det var för varmt för att sova. Solen hade redan hunnit en bra bit upp på himlen 🙂

Jag började morgonen med en dusch – ingen kö alls när klockan bara var halv sex och gick sedan en liten promenad …

Dagen förflöt utan att något speciellt hände … slöade i skuggan bara – allt ungefär som dagen innan  🙂

Nästa morgon vaknade jag redan före fyra och tittade ut … solen hade inte gått upp – vattnet var rosa … och en ensam kråka spatserade förbi på stranden.

Jag tittade bort mot öster och såg att solen var på väg upp … snabbt greppade jag kameran och gick mot stranden vid sjön på andra sidan vägen.

Klockan är 04:24 och solen är snart på väg upp.

Jag flyttar mig en bit för att se när solen kommer upp bakom skogen …

… här är klockan 04:42

Innan jag avslutar detta långa inlägg måste jag bara berätta om något jag aldrig sett tidigare – nämligen småskrakarnas jakt efter småfisk 🙂

Bilderna är inte perfekta – min kamera räcker inte riktigt till i det lite sämre ljuset och med den farten allt hände, men jag vill visa dem ändå eftersom det var så roligt att titta på dem.

Först hörde jag tärnornas skrik och såg hur de ryttlade i luften och dök ner i vattnet – och så hörde jag det plaskande ljudet och såg hur småskrakarna sprang över vattnet för att i nästa stund forsa fram med huvudena under vattenytan …

Tack för att du var med på vår resa och tusen tack för alla härliga kommentarer!

Nu är vi hemma igen och det känns också bra … även om trädgården varit vackrare om inte allt var brunt och gult och om inte vattnet i dammen dunstat bort i värmen.

Den blå linjen visar var vattennivån ska vara – i den nästan meterdjupa delen finns det som tur är vatten kvar … men vågar jag slösa med vårt brunnsvatten för att fylla på … hm … ?

För er som undrar … jodå Sixten var hemma och han verkade nöjd över att vi kommit hem igen 🙂

Jag ska inte klaga på solen, värmen och torkan – det är såå mycket värre på andra håll i landet med skogar som brinner och alla stackars människor som fått lämna sina hem utan att veta om de har ett hem att komma tillbaka till. Kan bara hoppas regnet kommer – först och främst till brandområdena …

 

38 reaktioner till “Sista stoppet …

 1. Härliga sommarbilder!😊 Fastade starkt för den fina gamla bilen som står sig i alla årstider, inte utomhus dock…

  Gilla

  1. Tack John! Visst är den läcker den gamla bilen 🙂 Har du sett hur småskraken jagar småfisk någon gång? Så himla kul!

   Gillad av 1 person

 2. Fina morgonbilder. Man ska tydligen inte ligga och dra sig för länge, för då går man miste om mycket tjusigt. Det ser kul ut med fisket. Jag tycker nog att du fångade jakten bra. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jo, jag vet att vi skiljer oss åt när det gäller vår dygnsrytm – kvällarna är också fina, men då somnar jag istället 🙂
   Tack Gunnel!
   Kram

   Gilla

 3. Tack för bilderna! Att vara med om soluppgången är magiskt. Flera år i rad gick vi upp vid fyra och gick ut på heden för att se solen gå upp i havet.

  Gillad av 1 person

 4. Fantastiska bilder och tack för tips på plats att stå intill vatten. Små och mysiga campingar tycker vi om 🙂 En annan sover som en gris och vaknar inte tidigt nog för att se soluppgångarna. Kanske läge att ställa klockan någon dag.

  Gillad av 1 person

 5. Tack vare dig Anki har jag sett fler soluppgångar än någonsin i verkligheten, är så tacksam. Och så roligt med fåglarna som fiskar! Fascinerande, undrar om dom inte mest skrämde bort alla firrar?? Ibland saknar jag campinglivet något oerhört, men jag vill ju inte ha en man och chaufför för att kunna komma iväg? Hur gör man då? Kanske ska man rentav efterlysa kvinnliga chaffisar som vill ut o se sig om? Bil kan man ju hyra…Men det är också vanskligt, då kanske man inte alls trivs i varandras sällskap. Suck, jag tror jag stannar här hemmavid ett tag till, speciellt denna heta sommar. Den enda branden, hittills, i våra skogar, slutade lyckligt, men nu har vi stora gäng med utländska bärplockare här, de kedjeröker och kastar fimpar, de eldar för matlagning ute i skogen, usch, törs inte tänka på vad som kan hända.Håll tummarna att jag står ut i värmen på loppis idag. Inatt var inte skoj, händerna domnade bort och benen krampade. Hälsa Lasse så gott o vlkomna hem tll Sixten/Kram

  Gillad av 1 person

 6. Kul foton på småskrakarna (aldrig sett sådana vad jag vet), gillar också fotona från Svartå – det ser verkligen vackert ut där. Soluppgången är också fantastiskt. Kort och gott gillar jag alla foton UTOM fotot på dammen, det är för sorgligt hur torrt det är så det går ju bara inte att gilla den.
  Tack för att vi fick följa med på er resa genom vårt avlånga land!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! En kul upplevelse att se dem jaga – antagligen effektivt eftersom de fortsätter så 🙂
   Kul att du hängde med på resan 🙂

   Gillad av 1 person

 7. Ni verkar ha haft en härlig semestertur. Smådoppingungar som springer på vattnet för att fånga fisk är roligt att få se. De är ju så söta.
  Härligt att kunna flytta sitt hus och bo vid strandkanten ibland.
  Du måste nog fylla på lite vatten i dammen, tänk på alla törstiga djur, fåglar och insekter.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev en fin tur på alla sätt och vis 🙂
   Så klart har jag fyllt på lite, men vågar inte fylla fullt – vet inte hur det ser ut i vårt vattenhål …

   Gilla

 8. Vilka fantastiska bilder från ett underbart fint sommarsverige! Borta bra men hemma bäst är det nog många som tycker. även här är vattennivån låg men det är inte så illa som kring midsommar konstigt nog.

  Kram och ha en härlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Så är det … skönt att komma hem när man varit borta några dagar … 🙂
   Kram

   Gilla

 9. Tack för att jag fick en semester resa iå. Soluppgångar är underbara och fåglarnas jakt på fisk får mej att le. Saknar tiden när vi åkte på fiske semester i Jämtland och Härjedalen. Numera stannar jag hemma men hittar jag någon som vill följa med på en kortare resa så blir det till dessa trakter.
  Klia Sixten på magen

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du uppskattade vår lilla tripp – Sverige är fantastiskt! 🙂
   Sixten hälsar och tackar 🙂

   Gilla

 10. Alla bilder är ju makalöst vackra,( förutom läget i dammen) men ändå så ör bilden på Sixten absolut bäst – underbara katt! Hörde att åskan mullrade på avstånd innan, vill inte ha åska bara ett stilla långt regn om natten.
  Bilden på den krokiga vägen…. tror jag känner igen mig, vi har också åkt där då vi åkt hem från dalarna – mycket vacker väg. Ja, att fylla på dammen….. kan vara riskabelt om du inte vet hur mycket brunnen ger. Ha en bra fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är han fin våran Sixten 🙂 Brunnen har alltid gett bra med vatten, men med tanke på att grundvattnet sjunker med flera cm i veckan så vet man ju inte …
   Tack!
   Kram

   Gilla

 11. Oj, så många härliga bilder du delar med dig av. Vet knappt var jag ska börja. Men jag håller mig till campingen som verkar vara en fantastisk plats att stanna på. Vilken plats ni fick, trots att det är mitt i värsta semestertiden. Där skulle jag också gärna ha suttit och tittat ut över vattnet och njutit av alla skådespel. Alla bilder på diverse fåglar är så fina. Kul att få se småskrakarnas fiskejakt. Extra fin bild bjuder du på i slutet. Klart Sixten blev glad när familjen kom hem 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Campingen är mysig och vi brukar åka dit då och då – ringde och beställde plats redan på morgonen. Härligt där vid vattnet och jag njöt verkligen av att följa fåglarnas jakt på småfisk.
   Sixten verkade glad att se oss igen 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 12. Stort tack för att jag fick följa med på er resa! Å det är nog ingen som kan ”dokumentera” scener och vyer som du:-) Tusen tack för det:-)
  Nu vet jag inte vad ni husbilsägare kallar för en ”stor” campingplats, men 40 bilar är väl rätt så stort, tycker jag då, som har noll erfarenhet. Å som du säger, bara det är rent och fräscht i service- och duschutrymmen så spelar väl åldern ingen roll. Det är ju bara charmig med gamla hus som underhålls.
  Småskrakar och tärnor?????? Men det såg himla roligt ut när de kutar över vattenytan för att fånga föda. Nästan som en båttävling, eller det är vad jag tänkte på iaf.
  Åsså har SIxten fått vara vildkatt igen i en vecka. Konstigt att han stannade hemma den här gången. Bilden av honom är en höjdare:-)

  PS. Den blå linjen runt dammen ser ut som en fot förresten;-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du varit med under vår resa! Tack för alla kommentarer – alltid trevligt att läsa dina synpunkter 🙂 Stora campingar har uppemot – eller mer än 1000 platser, så 40 platser är en liten camping 🙂

   Gilla

 13. Tråkigt med lilla dammen men förstår att ni är försiktiga med vattnet. Har haft egen brunn i 25 år.
  Härliga och vackra bilder. Känns som om man har varit med och har följt dig hela tiden. Kul att Sixten var hemma.
  Ha en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för att du var med på vår resa och tack för dina fina kommentarer!
   Dammen repar sig vad det lider – jag har fyllt på lite vatten, men vågar som sagt inte slösa med dropparna för mycket. Jag tror inte det är någon fara – brunnen är djupborrad och har aldrig sinat, men med tanke på att grundvattnet sjunker med flera cm varje vecka så får man kanske vara lite sparsam …
   Ha en fin helg du också!

   Gillad av 1 person

 14. Fantastiska bilder återigen Den på soluppgången 04:42 är helt otroligt vacker. Tack för den här fina resan i vårt vackra land. Det har varit ett rent nöje att få hänga med via bloggen. Ha en skön fredagskväll och hälsa Sixten som verkar glad över att ni är hemma igen!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket – kul att du gillat att vara med 🙂
   Ha en trevlig fortsättning på kvällen och en fin lördag!

   Gilla

 15. Stort tack för denna fina resa och med vackra bilder i dina inlägg. Det har verkligen varit roligt att följa med. Någon campare har jag inte varit, men båt har vi haft och det är lite liknande, men man komme rinte så långt- Det tar tid att segla. Och så mysigt med en lugn camping vid vattnet. Och tack för att du är morgonpigg och uppe och kan dokumentera, Extra roligt att se skarakarna jaga fisk men alla bilder är så fina.
  Välkomna hem igen! Och jag förstår att både Sixten , dammen och växterna tycker dte är skönt att ni är hemma igen.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Trevligt att du var med på resan Ditte! Jag vet ju hur berest du är både här hemma och i vida världen, så det känns kul att du uppskattar även våra små resor 🙂
   Tack för all fina kommentarer!
   Kram

   Gilla

 16. Tittar baklänges på dina inlägg och ser att ni är hemma från er tripp nu. Många fina bilder har du förstås i bagaget och visar här också. Tidiga morgnar är så njutbara, minns soluppgångarna vid strandstugan på Öland som var lite extra för att det regnade nästan hela tiden annars. Känns som gåvor att bära med sig. Fastnar för bilderna på gräsänderna med så vackert ljus och näpna änder och skrakfiskjakten, jättefestliga bilder, så kul att vara på plats och sen sånt. Och så förstås soluppgångsbilderna. Mycket att se i dina bilder.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Är glad att du ser mina bilder så som jag kände just när jag tog dem 🙂 Känner både glädje och lycka att få möjligheten att vara ett med naturen då och då … och att få dela med mig av de ögonblicken 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.