Sunne …

… blev nästa anhalt 🙂

En trevlig liten tätort som ligger vid ett sund mellan Övre Fryken och Mellan- Fryken i Fryksdalen – här kommer lite bilder …

Det var lite från Sunne … nu har vi åkt vidare och är på hemväg, men har gjort ett stopp till …

… forts. följer …

45 reaktioner till “Sunne …

 1. Vilka fina bilder från Sunne. Nästan all bebyggelse verkar vara i trä och stilen är helt annorlunda än den här. Vi har mycket stenhus och en delkorsvirkeshus. Ha det gott på den fortsatta färden!

  Kram

  Gillad av 2 personer

 2. Sunne är en ort som jag har missat – får åtgärda det för det ser mysigt ut. Härliga foton som vanligt. Hoppas resan hem går utan problem i denna värme!

  Gillad av 2 personer

 3. Sunne är fint. Där ligger ju Selmas SPA också. Min dotter Sarahs svärföräldrar har stuga vid en sjö där i närheten också.
  Ljuvliga bilder. Trevlig fortsatt resa. Kram!

  Gillad av 2 personer

 4. Fantastiskt fina bilder. Du måste ha varit ute ”mitt i natten” igen, inte en människa i sikte förutom hundägaren;-)
  Den blåa dörren var ju så läcker. Tror nog att Anita kommer gilla den skarpt – lite maltesiska influenser här.
  Väggmålningarna är hur fina som helt, mera sånt tack! Å kärleksnätet med rolig text är också nåt man borde se i fler städer. Tusen tack för ytterligare en suverän bildkavalkad:-)

  Gillad av 2 personer

 5. Vilken trevlig by och roligt att de har reserverat ett kärleksnät. Väldigt fina bilder igen som vanligt. Passa er för skogsbränderna. Känns som om de finns överallt. Trevlig fortsatt resa!

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, Sunne var en fin plats att traska runt på 🙂
   Tack så mycket!
   Läskigt nu med alla bränder … resan är slut för den här gången – sista inlägget från den kommer nog i morgon 🙂

   Gillad av 2 personer

 6. Vilket mysigt ställe Sunne verkar vara. Dörren till annexet ser ut som en gubbe som blev alldeles paff när han såg dig med kameran, hahaha. Ser fram emot nästa inlägg, det är verkligen kul att få se Sverige genom din kameralins.

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, Sunne var väldigt trevligt … och haha – du har helt rätt – en väldigt förvånad gubbe 🙂
   Nu är vi hemma igen och sista inlägget från resan kommer i morgon 🙂

   Gillad av 1 person

 7. Tack för besöket i Sunne och med fina bilder. Länge sedan jag var där men har bla. varit på Selma Lagerlöfs Spa. Karlstad brukar jag besöka på mina jobbbresor och det ärockså en fin stad och så finns ju Sandgrund med Lars Lerin där. Ett av mina favoritmuseer.
  önskar er en bra resa hem. Men ser fram emot nästa stopp.
  Kram!

  Gillad av 2 personer

  1. Vi hade tänkt åka till Sandgrund, men vi väntar med det tills turistsäsongen är över – jag är lite allergisk mot för mycket folk på en gång 🙂
   Tack Ditte 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Sunne var väldigt trevligt att promenera runt i och en hel del att fota fanns det också 🙂
   Vi är hemma igen … Lasse ska iväg och kolla blodtrycket … men förhoppningsvis kan vi åka iväg ett tag snart igen 🙂
   Kram

   Gillad av 2 personer

 8. Känns som om att jag nu varit i Sunne på besök för första gången och det verkar vara en väldigt mysig liten ort, väl värd att besöka. Så många vackra hus och så snyggt dokumenterat med som alltid väldigt fina bilder.

  Gillad av 1 person

 9. Omgivningarna runt Sunne är oerhört vackra. Jag åker lite då och då på tur runt Frykensjöarna och är man där vill jag tipsa om att åka upp på Tossebergsklätten och beskåda utsikten från utkikstornet. Om du inte gjort det förr får du göra det nästa gång 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Värmland är vackert … många vackra vägar att åka och vi har faktiskt varit uppe på Tossebergsklätten … för sisådär 45 år sedan! Tack för påminnelsen 🙂

   Gillad av 1 person

 10. Väldigt trevlig guidad tur runt om i Sunne. Roligt med alla gamla byggnader och de fina detaljer du förevigat. Jag med många andra får nog lust att besöka stället, så tack för visningen!

  Gillad av 1 person

 11. Å så fina bilder. Så där idylliskt såg Trosa också ut en gång i tiden, men det är inte mycket mer än ågatorna kvar av det nu. Vi har fått förortsutseende istället. Inget ont om förorter, som säkert har sin charm, men att se dessa Sunne-bilder får mig att minnas hur vår stad såg ut när den var småstad och inte förort. Sagoväggen är sagolik! Helt underbar.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anna! Sunne är fint, men tyvärr så har den gamla bebyggelsen fått ge plats åt den nya här också, men en del finns kvar. 🙂 Ja, Sagoväggen är fantastisk!

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.