Hallonlycka …

… från morgonens promenad 🙂

Inte så mycket, men såå goda! Vilda hallon smakar verkligen mycket mer än trädgårdshallon – visst, de är mindre och svårare att plocka, men det är det värt 🙂

Jag kunde förstås inte låta bli att fota de få blommor som fortfarande blommar. Hampdån, videört och humleblomster i botten av det stora diket som nu är torrt. Blåklockor, nysört och rölleka är lite mer torktåliga och finns fortfarande i vägkanten.

Nu har Lasse startat på sista kartan med antibiotika, så nu ligger vi snart i startgroparna för att bege oss ut på en tur med husbilen.

Förhoppningsvis startar vi på söndag …  🙂

59 reaktioner på ”Hallonlycka …

 1. Så fina hallon du har hittat. Här, i småland där vi är just nu, är alla hallon nästan borttorkade. Små och skrynkliga. Ät och njut för visst är vildhallon godast 😀
  Tack och lov finns det fortfarande blommor som klarar det här klimatet. Väldigt fina bilder på de du hittade i diket. Hampdån är väldigt vacker och har ett kul namn och jag undrar om nysört förebygger eller startar nysattacker 😉
  Jätteskönt att ni snart kan komma iväg och jag håller tummarna för att inget mer händer nu.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, visst är de fina, men precis som i Småland är de flesta borttorkade. Kämpade i mer än 30 minuter för att få ihop 2 dl. 🙂
   Tack Ingrid! Hampdånet är nog ett av de vackraste ogräsen jag vet 🙂
   Angående nysörten så hittade jag den här texten: ”Pulver från torkade växtdelar verkar retande på slemhinnor och orsakar nysningar.
   Det har därför använts som nyspulver (ptarmica från artnamnet betyder på grekiska som orsakar nysning). Denna användning hade sin grund i att man trodde att det gick att nysa bort sjukdomsalstrande partiklar och organismer.”
   Ja nu hoppas vi att vi äntligen kan komma iväg 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. När jag var liten plockade vi ofta vilda hallon men numera ser vi dem tyvärr sällan här. Lite synd för det är verkligen en helt annan smak. Så somrig på något vis… För övrigt underbara bilder på all blomning!

  kram och ha en härlig fredag!

  Gillad av 2 personer

  1. Oftast växer de ju på lite besvärliga platser – kalhyggen t. ex. ofta snårigt och väldigt varmt – och tyvärr torkar de snabbt bort när det är torra och varma somrar. Vi plockade mycket mer förr 🙂
   Ha en fin fredag du också!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Mums vad gott med nyplockade Vilda hallon!!! Minns när jag var liten att vi barn var rädda för den vita masken som man ofta hittade i hallonen men den var bara att plocka bort och sen äta. Åt aldrig utan att först kolla inuti och skull säkert göra samma sak idag 😁 Vackra blombilder, här har mycket torkat bort. Hoppas ni kommer iväg på söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de goda! Jag är inte så kräsen, de små larverna slinker nog också ner emellanåt 🙂
   Tack Anita! Det mesta av blommorna är borta här också – och mer försvinner för varje dag som går utan regn.
   Ja, nu hoppas vi att inget mer kommer emellan 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Ja, lycka är det absolut att få äta skogshallon. De smakar så mycket mera än trädgårdshallon. Här får vi inget hallon i år, plantorna är bruna och torra, men så blir det ibland…
  Hoppas ni kommer er iväg på er resa! Ha en fin helg och allt gott önskas!

  Gillad av 1 person

  1. Det mesta är borttorkat här också … tror inte det blir några fler att plocka i år.
   Ja, nu hoppas vi på att komma iväg 🙂
   Ha en fin helg ni också!

   Gilla

   1. Det kom faktiskt några droppar här nu på morgonen, men inte så mycket att grusgården ens kan kallas fuktig. Det är fortsatt mulet, så har vi tur så kommer det mer 🙂

    Gillad av 1 person

   2. Inte illa men förmodligen långt ifrån tillräckligt. Här har det kommit… inte nått. Solen strålar från en klarblå himmel, förmiddagen var mulen så då trodde jag nästan det fanns hopp – men det var då det!

    Gillad av 1 person

   3. Nej det förstår jag att du inte gör. Nu behöver väl hela Sverige regn (vet faktiskt inte riktigt hur det är uppe i norr men större delen av Sverige i alla fall).

    Gillad av 1 person

 5. Där ser du! Först såg du en massa fjärilar, sedan hittar du vilda hallon och många fina blommor. Vem vet, kanske besannas dina farhågor inte, och du kommer hitta massvis med svamp under hösten. Håller iaf tummarna för det:-)

  Gillad av 1 person

  1. Haha … hallonen fick jag slita för och det blev inte mycket och fler lär det inte bli … svamp hinner det bli – men då måste det komma rejält med regn först 🙂 Tack för att du håller tummarna!

   Gilla

 6. Vildhallon finns inte i år med denna torka. Såg fruktträd som börjar få gula blad och äpplen var ca två cm i diameter. Undras om vi får någon frukt i år. Hoppas ni kommer iväg och får lite avkoppling.

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen tråkigt med denna torka! Det blir nog brist på mycket i år.
   Ja nu längtar vi efter att komma iväg ett tag 🙂

   Gilla

 7. Hallonen är väldigt goda. Har inte sett mogna här än och är rädd att de som finns torkar bort. Hoppas ändå på det bästa. Det blev en fin bukett med de (antagligen) sista blommor som har klarat sig.
  Håller tummarna att ni kommer iväg och att ni kan glömma sjukdom och husbilproblem.

  Gillad av 1 person

  1. Goda, men tyvärr lär det inte bli fler – de här var nog de enda den här säsongen … de flesta hallonbuskarna har torkat. Blommor finns fortfarande lite, men minskar för var dag … känns lite trist!
   Ja, nu hoppas jag vi ska komma iväg med husbilen – äntligen 🙂

   Gillad av 1 person

 8. Grattis till hallon! Hos oss tycks de helt ha torkat bort. Liksom det mesta av hampdånen. Jag våndas för insekternas skull. Så det gläder mig att höra att det spirar på andra håll åtminstone. 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Det mesta av hallonsnåret är torrt och jag kämpade länge för att få ihop knappt 2 dl … Hampdänen växte på botten av ett uttorkat dike … och alla blommor minskar alltmer för varje dag som går … så jobbigt för alla insekter.

   Gillad av 1 person

 9. Hallonlycka…precis så känner jag då jag hittar vilda hallon! Inget går upp emot den smaken! Det finns heller inget som slår hallon när det gäller tårtfyllning, och då är det vildhallon som smakar bäst!
  Håller tummarna att det dyker upp några hos oss också!

  (Måste bara skriva att min surfplatta envisades med att ersätta vildhallon med geléhallon. 😂)

  Härligt att Lasse snart är klar med antibiotikan! Nu kommer ni nog er iväg snart!
  Ha en riktigt härlig helg!
  Kram / Maria

  Gillad av 2 personer

  1. Skrattar lite åt din surfplatta – den har nog aldrig hört talats om vildhallon 🙂 Jag hoppas du får lite av läckerheterna också!
   Ja nu längtar vi iväg! 🙂
   Tack och tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Visst är det något alldeles extra med vildhallon. Och knepiga att plock aär de ju men ack så goda. Och sp vackra blommor du hittat. Här var nog alla utonm röllekan nya för mig. Jag har säkert sett några av dem, men inte vet jag vad de heter. Jo, liten blåklocka kände jag också igen.
  Så roligt att läsa att Lasse påbörjat sin sista karat av antibiotika. Håller tummarna för att ni kan resa iväg på söndag.
  Kram!

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, vildhallon smakar mycket mer av just hallon – så som man minns från förr 🙂
   Kul att du lärt dig ett par nya blommor 🙂
   Ja, nu hoppas vi att vi kan komma iväg 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Då önskar jag er en trevlig resa! Hallon är så gott, men jag tar de jag har i landet, vissa sorter där är sötare än andra. Solvarma direkt från landet till mellanmål och sylten är kokad. Nu regnar det fint fint regn, vi får se hur mycket det blir av det. Ha en fin lördag=)

  Gillad av 1 person

  1. Så klart tar du hallonen du har hemma . det skulle jag också göra om jag hade några 🙂
   Några droppar regn här också tidigare i morse, men nu har det slutat – hoppas på mer!
   Ha en fin lördag du också!
   Kram

   Gilla

 12. Alla dessa blommor som bloggare får syn på 😀 … nåja, jag bor så pass urbant att det är klart att ängsblommor inte finns här. Men vänta bara – jag ska nog också få syn på några! 😀
  Mums med hallon!

  Gillad av 2 personer

 13. Skogshallon minner om mamma som plockade och gav bort till oss. Jag plockar bara våra odlade, om ens det, den som vill ha får plocka. De gula åker rakt in i munnen. Idag har dottern dock beställt hallon till firandet av sjuåringen, så det får bli så.

  Jättefina blomsterbilder! Hampdån vet jag inte ens om jag har sett, de ser ut som kinesiska gummor. Röllekan gillar jag, plockade många igår till att uppvakta sjuåringen med, tillsammans med rosor och prästkragar.

  Gillad av 1 person

  1. Hallon är som godis … svårt att sluta stoppa i munnen när man väl har börjat 🙂 Hampdån är ett åkerogräs och trivs i åkerkanterna … de jag hittade växte dock i botten på ett torrlagt dike. Ganska vanligt ogräs, men bland de vackraste! Visst ser det ut som små gummor 🙂 Röllekan är en av mina favoriter också 🙂

   Gilla

  1. Japp … mums är ordet!
   Husbilen klar och bara Lasse vaknar och kommer i ordning så åker vi 🙂

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.