Gems Weekly Photo Challenge # 26

Sanna har den här veckan gett oss ordet SPEL att tolka fritt … och i brist på något roligare så blir det tre klassiska spel.

Två spel på samma bräde … på samma bild menar jag …

 Två gamla väl använda spel i trä – plockepinn och tre i rad.
 En väl använd kortlek … fler än en joker är visst med i spelet här …

32 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 26

 1. Du väcker minnen från barndomen till liv med dessa gamla spel. Fiaspel, och schack är de jag har kvar, men de används inte längre.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Lyckades aldrig med bedriften att bli pappa, så några barnbarn blev det aldrig.
    Svante

    Gilla

 2. När spelade jag senast plockepinn? Haha, tänk att något så enkelt kan vara så kul och räcka hur länge som helst! Spelet i trä förstod jag inte, någon variant av fia med knuff? Kortspel gillas massor, jag har aldrig lärt mig bridge tyvärr för det är väl det enda kortspelet man spelar i föreningar och klubbar. Kortspel är fantastiskt tidsfördriv. Synd att dataspelen tagit över. Även hos mig…Ha en fin fredag, är Lasse hemkommen? Det blåser friskt men solen gör allt för att göra dagen fin ändå. Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Barnbarnen och jag spelar ofta plockepinn … och det andra spelet heter tre i rad och det är också populärt. Ungefär som luffarschack, men man behöver alltså bara tre i rad 🙂 även om jag aldrig spelar dataspel så är det sällan vi plockar fram kortleken … skitgubbe var kul, men jag har glömt reglerna 🙂
   Lasse fick komma hem igår e.m. 🙂 Han hälsar och tackar för hälsningar i bloggen och via mejl 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Vi spelar ofta både plockepinn och tre i rad … och fia ed knuff. Lite annorlunda mot dagens avancerade datorspel 🙂
   Tack Karin … önskar dig detsamma!

   Gilla

 3. Vilka fina gamla spel. Kul att ha dem kvar och kanske t o m använda tillsammans med senaste generationen 😀 Här ligger tyvärr alla spel undanlagda och nästan bortglömda. Men de flesta är väldigt mycket spelade.
  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Nostalgi blev det när jag såg spelen. Har spelat dessa mycket. Och tänk en kortlek! Så mycket roligt man kan ha me den.
  Härlig tolkning av veckans temaord.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Gamla, men ack så mycket roligt man haft med dem 🙂 De används faktiskt fortfarande 🙂
   Tack!
   Kram

   Gilla

 5. Heisann, gode, gamle spill som kan fortelle mang en historie om glede, raseri, oppgitthet og stolthet…. og så kan vi ta og føle på spillet, alle sanser er skjerpa! Ta dem frem fra glemselen!

  Gillad av 1 person

 6. Antar att 3 i rad är gjort i slöjden =) Så gulligt. Plockepinn spelade morfar och jag när jag var liten. Ha en fin fredagskväll och hoppas att ni är fulltaliga igen i det fina röda huset. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Haha … nej den är inget slöjdarbete – eller ja, den är köpt i Gamla Linköping för snart ett halvt sekel sedan 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Plockepinn känner jag såklart igen, för det var jag riktigt bra på som barn. Det andra spelet på samma bräde känner jag inte igen. Rent allmänt har jag alltid varit urusel på allt vad spel heter. Ja, även kortspel. Poker känner jag nog igen. Har spelat det några gånger, men mitt icke existerande poker face avslöjade mig alltid. Så, ja du förstår säkert…

  Bidraget är såklart helt perfekt till ”spel”.

  Gillad av 1 person

 8. Så trevligt med lassiska spel som ser använda ut. Jag hoppas de får fortsätta användas och underhålla små och stora.

  Gilla

 9. Plockepinn har vi spelat i många år nu, har ju barnbarn i åldrarna 4-15. Och så minstingen på nio månader, snart är det hans tur att älska dessa färgglada pinnar. Läser om spelet i storformat och det måste jag kolla upp, låter jätteroligt. Patiens lärde jag snartsjuåringen att spela på dator förra gången hon var här, hon hade redan lärt sig med kort och är jätteförtjust. Klassiska spel håller i längden.

  Gilla

Kommentarer är stängda.