I min närmaste omgivning …

… finns en del alternativa promenadvägar. Från oss kan man välja höger eller vänster och följa vår lilla väg mot Trälsäter eller mot Vånga. Annars kan man kan man välja några olika vägar/ stigar genom skogen, men den här tiden på året följer jag ofta vägen åt något håll – alltid mysigt att titta på fåren och hästarna i sina hagar.

Här några bilder från en tidig morgon för några dagar sedan … 🙂

Ett tips –  vill du förstora bilden så klicka på den och då syns även hela bildtexten 🙂

Det här var nu bara några bilder från promenaden … sen blev det en massa blombilder också, men de kanske kan vara med en annan dag … 🙂


44 reaktioner på ”I min närmaste omgivning …

 1. Du har ju lite natur att titta på, mellan hagarna med boskap, och Hästar. Runt Kårböle är det numera Kalhyggen, och gallrat. Vid gallringarna ligger de gallrade träden kvar, vilket omöjliggör vistelse i skog, inte ens de vilda djuren trivs där längre. Överallt sitter det skyltar att en firma, som heter Mera Skog har skött skogsvården.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Ja, här är en levande landsbygd och även om skogarna runtomkring försvinner så finns de fina hagarna kvar.
   Ledsamt att det bara blir hyggen kvar på alltfler platser … även här. Tror de skrivit fel – Mera Skog har MISS- skött skogsvården borde det nog stå!

   Gillad av 1 person

   1. Jag har haft favoritvägar att gå förut, bland annat vägen mot Los, till Ängraån 14 km fram, och tillbaka. Numera finns bara 200 meter Naturvårdsområde efter den vägsträckningen, i övrigt gallrat, eller kalavverkat. Numera blir det flera promenader genom byn istället. Det tar så lång tid att ta sådana promenader, för det är många, som vill byta ett, och annat ord med mig.

    Gillad av 1 person

 2. Jättehärliga bilder Anki!😊 Visst är det en skön känsla när man går i naturen och det finns djur i hagarna. Fotot på hästarna som går mot dig är ju så coolt, det ser verkligen ur som om de med bestämda steg och lite sänkt huvud ska ta reda på vilka dessa människor är som fotograferar oss!😁 Bilden på himlen med träden i förgrunden är jättevacker!

  Gilla

 3. Underbart att kunna välja promenadstråk! Jag hade ju lite skralt förut, mest skog överallt, men nu har jag massor att välja på. Och inte har jag gått på så många av dem ännu, det har ju varit så varmt, ja framåt förmiddagen när jag väl masat mig ut. Idag sov jag till halv elva, det måste vara något kapitalfel på mig. Hemska drömmar om krälande maskar som växte som geleklumpar och som jag fick försöka väja när jag gick på golvet, tror inte jag vill veta vad det kan betyda…drömboken blev jag inte klokare av.
  Kramiz

  Gillad av 1 person

 4. Naturen är go att ha intill sig och djuren lika så. Jag går mycket i lite tätbeggelse nu mera, tjejen är ju med på jobbet så de blir alltid en långpromenad på lunchen. Inte landet men ändå grönt o skönt här o där.
  Det är vackert där du bor o många härliga djur finns i din omgivning.

  Kramiz

  Gillad av 1 person

  1. Det är skönt med en lunchpromenad, oavsett vilket väder det är 🙂
   Tack … ja vi bor fint här och jag njuter av att kunna träffa djuren varje dag 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Vilka härliga bilder som man blir glad av. Så fint med alla djur utmed vägen.
  Här åskade det en hel del idag och kom några droppar regn, men det var mest bara retfullt, 0,7 mm. Enda fördelen var att vi klarade oss utan regn när min yngsta son tog studenten idag.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Visst är det härligt att det finns djur i hagarna … jag njuter verkligen av att kunna hälsa på dem varje dag 🙂
   Så skönt att studentdagen höll sig solig och fin – och Grattis till sonen! 🙂

   Gilla

 6. Härliga foton – du bor verkligen vackert! Busfår tror jag bestämt 🙂 Men det är väl som de säger… gräset är grönare på andra sidan staketet – även om man är ett får 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Det här inlägget och några till ska du flagga med rött för de ska du komma ihåg när det ligger en meter snö blandat med is på vägarna nästa gång. Suveräna bilder! Du är ju en naturmänniska, så den här miljön är ju du till 100 procent:-)

  Gillad av 1 person

 8. Underbar morgonhimmel och fina kompisar längs vägen 😀 Ljuvliga bilder på både djur och natur.
  Vi har lite olika områden som vi inte kan lämna med frågetecken och för mig är det språk 😉 Jag kollade svenska akademiens ordlista.

  SAOL
  tryckår: 2015
  lins|­lus substantiv ~en ‑löss
  • ⟨vard.⟩ person som gärna vill synas på bild
  Singular
  en linslus obestämd form
  Plural
  linslöss obestämd form

  Jag hade nog gissat på linslusar så nu fick jag också lära mig något 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid! Misstänkte att du skulle ge mig svaret 🙂 Sanningen att säga så kollade jag också, men inte förrän efteråt 🙂
   Kram

   Gilla

 9. Det ser riktigt idylliskt ut hos dig. det finns inte mycket tamdjur för mig att titta på här längre, för det har byggts villor på åkrarna. I skogen kan jag ibland stöta på någon hjort eller räv, men det är inte så ofta. Kram

  Gillad av 1 person

 10. Vad härligt med alla djuren som du kan hälsa på och fota. Grannbonden vid torpet blev med hästar när han blev sambo och far i år, men hans två hästar har hagen inne på deras gård så det är inte bara att strosa förbi. Roligt att hästarna är så nyfikna, bilderna på dem är extra fina men fåren är ju också så söta.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.