58 reaktioner på ”Gems Weekly Photo Challenge # 24

 1. Har aldrig tänkt på att bärfisen är hårig, däremot har jag för mig att kajan eller om det är kråkan som har lite hår längst upp på näbben. Cool och annorlunda tolkning – med andra ord helt perfekt! Nu strax tidig lunch och mot jobbet. Ha en bra tisdag! 7mm blev det totalt igår och genomblöta kläder efter cykelturen hem fr jobbet. Idag blir det bil =)

  Gillad av 1 person

  1. Det finns många olika bärfisar, men bara just denna är hårig, därav namnet … 🙂
   Jag har aldrig varken sett, läst eller hört detta med näbbarna på kajor/ kråkor … det måste jag nog se om jag hittar något om – spännande!
   Vi fick sammanlagt 2 mm!
   Ha en bra dag!
   Kram

   Gilla

 2. Haha… vilken härlig hårboll och hästen så vacker. Bärfis tycker jag låter lite illa och bruka kalla dem skinnbagge istället 😁 Ovasett så blev det väldigt fina bilder som du valde till det håriga temat!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Jo, visst är det en av skinnbaggarna, men den heter faktiskt hårig bärfis på riktigt! Annars hade den ju inte fått vara med 🙂

   Gilla

 3. Grattis, utnämner snabbt dina foton till veckans vinnare! Hade du ingen vidrig hårig spindel att fota, vinkvink?? Hihi, älskar dina små insekter, i verkligheten bryr jag mig inte om dem, spindlar äter upp annat så dom är fredade hos mig, men jag tycker de flesta ser riktigt läbbiga ut i förstoring. Håll i hatten idag Anki, det blåser friskt! Jag gillar det, för då håller sig myggen på avstånd. Såg ett foto idag på en kompis ytterdörr, den var helt nersölad….av knott! Tisdagskram

  Gillad av 1 person

  1. Ojdå … veckan har ju bara börjat 🙂 Tack Paula! Jag har nog en del andra håriga, både spindlar och insekter, men så är det det där med att hitta dem 🙂
   Ingen blåst här – växlande molnighet och behagliga 20 grader 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, hästar ligger även mig varmt om hjärtat – en gång hästtjej … alltid hästtjej, oavsett ålder 🙂
   Haha … temat är lääänge sen jag bytte, men headern är nog bara några veckor sedan, men tack ändå 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Misstänkte att det var så, men det var först nu jag riktigt reflekterade över temabytet (men det kändes lite väl bekant ändå så jag förstod att det inte var nybytt). Så är det när man, som jag, fokuserar mer på innehåll och bilder än yta (säger hon som byter ”yta” hela tiden – ha ha)

    Gillad av 1 person

 4. Hårbollen har precis som min skylt med grodan ett ansikte med svarta ögon och en stor brun näsa mitt i:-)
  Den första bilden är otroligt läcker. Måste vara första gången du inte skriver namnet på en blomma;-)
  Kul förresten att se bärfisens undersida. Den är iofs inte lika tilltalande än ovansidan, men ändå;-)

  Toppen håriga bidrag hos dig:-)

  Gillad av 1 person

 5. Heisann, ildtopp er en av mine favoritter. Har ennå ikke sett den her i sommer. Flotte bilder til ukas utfordring! Ha fine sommerdager ;:OD)

  Gillad av 1 person

 6. Så fina foton! Rödfibblan var extra roligt att se, jag tror knappt att jag sett en sådan tidigare. Och så skrattade jag åt hårbollen med små ögon :)) Den ser ut som en figur ur en barnfilm. Lustigt, både du och Beate har fått mig att tänka på barnfilmer med någon av era bilder till temat. Ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Annette … rödfibblan är vacker – jag är osäker på hur utbredd den är, men här ser man den ibland. Visst ser han lite rolig ut min hårboll … kul att du gillar den 🙂
   Ha en fin dag du också!

   Gilla

 7. Väldigt vackra, håriga bilder. Och vad gäller bärfisen har jag inte heller tänkt på att den är hårig. Men det är den. Nu har jag kärt mig något nytt…Jo, även rödfibblans namn är nytt för mig. Har nog inte ens sett växten förr. Jättefin tolkning !
  Kram!

  Gillad av 1 person

 8. Jaha. Nu gick det. Eller här gick det. Ska kanske återvända till dem jag provat hos och där jag misslyckats. Hur som helst så är det en läcker samling hårigheter du har fotat och satt ihop. Hästfrillan är obetalbar, men alla bilderna är himla lyckade.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.