Skyltsöndag # 161

Så är det dags för BP:s Skyltsöndag igen!

Kan det vara värmen som gör alla så ”anti” mot besök? 🙂

Och så en arg skylt!

HÄR hittar du BP:s lista på fler skyltare som brukar vara med.

30 reaktioner till “Skyltsöndag # 161

  1. Kanske det är värmen, eller så är det en fingervisning om hur vårt samhälle utvecklar sig. Var och en ser till sitt. Sen kan jag i och för sig förstå avogheten mot besök också – det där med att var och en ser till sitt resulterar ju också i att folk inte respekterar andras egendom/område… sorgligt men inte desto mindre sant.

    Gillad av 1 person

      1. Ja på något sätt har vi utvecklats till storartade egoister i detta land… inte alla så klart, men alltför många.

        Gillad av 1 person

  2. Det var ord och inga visor, skulle platsa i boken ”Arga lappen”! Fast ingen av dessa innehöll ett dugg humor…det kanske är humorn som dunstat i värmen?? Kramen

    Gillad av 1 person

  3. Här var det både glatt och argt och roligt på samma gång 🙂
    Klart det blir livsfara i regn och rusk om inte vindrutetorkarna funkar. Och att nån kommer på att stjäla nåt sånt… suck.

    Gillad av 1 person

    1. Kanske regnade det den 4 april … annars verkar det ju väldigt dumt … ja, dumt är det ju ändå förstås …

      Gilla

  4. Här var det konkreta, raka och inte så vänskapliga uppmaningar! Många sätter upp skyltar om privat område men glömmer bort att allemansrätten inte ger dem rätt att göra så. Vem som skulle stjäla ett par vindrutetorkare undrar jag verkligen över…

    Kram och god söndagskväll!

    Gillad av 1 person

    1. Tyvärr finns det en del som tror att de kan göra som de vill – och tyvärr glömmer en del att allemansrätten är en lag med ansvar … man får inte skräpa ner och man får inte trampa ner växande gröda … mm
      Visst undrar man varför någon stjäl ett par vindrutetorkare!
      Ha en fin söndagskväll!
      Kram

      Gilla

  5. Kanske är det dåliga erfarenheter som inspirerat till dessa skyltar. Jag tror mer på att bemöta andra med vänlighet men om egendom utsätts för skadegörelse eller nedskräpning eller om det blir störande på annat sätt så kan jag ha förståelse. Men i första hand tycker jag att man kan prata med varandra. Där jag bodde förut hände det några gånger att några kom och frågade om de fick bada från vår brygga. Då sa vi att det gick bra. När jag i stället kom ut och upptäckte att vår brygga (från vår tomt) var belägrad av ett stort gäng, då gick jag ner och bad dem gå därifrån. Med mig hade jag våra två relativt stora hundar 😉 Artigt beteende får ett artigt bemötande från mig men intrång utan att fråga gillar jag inte. Oj, så hård jag låter nu 😉
    Kram

    Gillad av 1 person

  6. Många vet faktiskt inte vad en privat mark innebär… jag skulle ogärna vilja ha folk som vandrade över min mark om jag satt och åt tex. i en berså eller någon i familjen kanske solade naken… vad gäller hunden kanske de haft problem med inbrott kanske… och markerar lite extra. Det här med vindrutetorkaren borta kan ju få stora konsekvenser vid dåligt väglag. Jag tycker du fick till tydliga skyltar :

    Gillad av 1 person

  7. Visst finns den svenska och i mitt tycke fina ”allemansrätten” men en del som är ute i naturen är helt okänsliga och klampar görn ain nära hus och bryggor. Här i skärgården är det inte alls ovanligt att man angör en båt vid enprivat brygga utan att ens fråga. Så jag tror tålamodet ibland tryter och man vill markera. Man har ju inte bara rättigheter utan också skyldigheter. Sen är det många som med ilskna skyltar vill markera och det är trist.
    Men att stjäla vindrutetorkare…Man kan ju undra.
    I dina skyltar feamgick ju budskapet väldans tydligt.
    kram!

    Gillad av 1 person

    1. Allemansrätten ska vi vara rädda om … och inte tro att den ger oss rätt att bete oss hur som helst!
      Visst verkar det otroligt knäppt att stjäla vindrutetorkare!
      Kram

      Gilla

  8. Den där skylten med Privat på tyckte jag var lite rolig, även om jag inte fattar sambandet mellan fågeln och skylten, men annorlunda var den helt klart.
    Varningsskyltar för hundar uppskattar jag, då jag är hundrätt. Hade troligen bytt sida.
    Skylten på stolen skrattade jag gott åt – älskar den sortens humor.
    Sista skylten är ju så himla trist, ja inte skylten då utan texten.
    Vilken toppen skyltmix igen:-) Tusen tack för den och länken:-)

    PS. Tusen tack även för ditt fina mejl:-) Blev jätteglad:-) DS.

    Gillad av 1 person

  9. Så galet att stjäla någons vindrutetorkare!
    När vi bodde i stan hade en granne blivit av med däcken på sin bil under natten! Alla fyra däck var borta så det blev liksom svårt att ta sig till jobbet!
    Tänk att det ska vara så svårt att skilja på ditt och mitt!

    Önskar dig en fin kommande vecka!
    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.