Söderköping …

… den lilla staden strax söder om Norrköping – numer mest förknippad med Göta Kanal … men en gång en av Sveriges största handelsstäder. Hit kom vi i torsdags från Valdemarsvik och här är först några bilder från kanalen och Storån.

Det är trevligt att vandra runt både nere i Kanalhamnen och på de smala gatorna … hus i olika form och storlekar.

För att se bilderna i större storlek – klicka på dem.

Massor med fina blommor – en liten titt i Örtagården och en paus i parken vid Hagatorget – otrolig blomsterprakt med blommande tulpanhav! Örtagården är värt ett besök – en härlig oas mitt i centrum. 🙂

Från Söderköping åkte vi till ? … fortsättning följer 🙂

 

38 reaktioner till “Söderköping …

 1. Söderköping lockar! Jag har tänkt många gånger att dit vill jag fara, för det ser så idylliskt och harmoniskt ut. Tack för vandringen med dig och din kamera. God fortsättning till ….vart det nu bär av! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Söderköping är en mysig liten stad med massor av historia och absolut värt ett besök 🙂
   Önskar dig en fin dag Karin!

   Gilla

 2. Söderköping ser ut att vara en väldigt mysig liten stad med en charmig bebyggelse. Där skulle jag gärna stanna till…

  Kram och ha en fin pingstdag!

  Gillad av 1 person

 3. Så mysigt och svenskt det ser ut! Kul att dom gjort bostäder av silos. Skönt att dom byggt till lite för jag undrar hur man inreder ett runt rum ?!

  Gillad av 1 person

 4. Tomten bor ju där! Men du vad mysigt det var i Söderköping, där skulle jag trivas att traska omkring. Jag har ofta drömt om att få bo i en stads gamla kvarter i ett vint och skevt gammalt hus med lågt i tak. Den drömmen började på Söder i Stockholm, sen har den fortsatt. Idag är det inget alternativ, men likväl så himla mysigt.
  Nu fick jag också beundra rosenplister, aldrig sett maken till vacker blomma! Ha nu en skön söndag, solen lyser även här så mina två små flickor o jag ska ut i naturens famn. Kramiz

  Gillad av 1 person

 5. En sån fin liten stad! Jag börjar mer och mer luta åt att vårt avlånga land är värt att besöka i sin helhet, jag har sett alldeles för lite av det!
  Härliga foton!

  Gillad av 1 person

 6. Vilken idyllisk stad det det ser ut att vara, påminner på dina bilder om Mariefred där svärföräldrarna hade torp förr. Fina stadsbilder, gillar speciellt den inledande med rosa ton och blankt vatten. Blomsterbilderna är också väldigt vackra. Din kamera måste ha gått varm, haha.

  Gillad av 1 person

  1. Söderköping och Mariefred har en del likheter 🙂 jodå kameran gick … ända tills batteriet tog slut 🙂
   Tack!

   Gilla

 7. Söderköping måste få ett besök av mig snart känner jag. Nästa sommars stugbokningar får nog bli i den delen av Östergötland. Kanske kan jag lura med min storasyster som guide. Hon bor på Vikbolandet och känner väl till trakterna 🙂 Tack för inspirationen. Helt ljuvliga bilder på en jättemysig och sevärd stad. Jag har bara åkt förbi förut och en gång följde jag med min storasyster och handlade mat och massor av glass till alla hennes sju barn 😀 Söderköping, Valdemarsvik och hela skärgården får bli nästa sommars mål 🙂
  Kram

  Gilla

 8. Tack för den fina promenaden. Det ser helt fantastiskt ut där med alla vackra hus och fina blommor. Det där med skyltarna till kirskålen och maskrosorna var riktigt kul. Kanske man skulle ta efter det istället för att kämpa en dödsdömd kamp mot ogräset i rabatterna här hahaha.

  Gilla

 9. Ja det är mysigt i Söderköping. Jag och min man bodde en semestervecka i ett fint gammalt pensionat där. Jag minns en lång veranda som på minde om 1800 talet. De hade pool på andra sidan vägen och vi åkte på Göta kanal. Härliga minnen fick jag av ditt inlägg med så många fina kort.

  Gillad av 1 person

  1. Skulle just skriva Söderköpings brunn … och precis då såg jag din nya kommentar 🙂

   Gilla

 10. Tack för besöket i Söderköping. Nu var dte länge sedan jag var ädr men när flickornas farmor levde blev det många turer från Norrköping och rill just Söderköping. Perfekt att rasta här också om man ska vidare till Öland. Tack också för fin info och alla vakcra bilder.
  Kram!j

  Gillad av 1 person

  1. Söderköping ligger mig varmt om hjärtat … hit åkte jag ofta med farmor och farfar när jag var barn och jag var här mycket när min mamma bodde där i Braskens hus – många minnen 🙂
   Kram

   Gilla

 11. Det var trevligt att Du tog oss med till ”Sörping” Det var ofta min gubbe och jag tog bussen ut till denna härliga lilla stad. Vi tog med oss våra föräldrar dut ofta. Vi njöt när vi såg att de gillade målet för våra
  utflykter. Täbk så enkelt, och så billigt,, för att göra några lite gladare.
  Kommer ihåg när det lilla huset var med i, Vem bår här?
  Tack du lilla påhittiga Anki.

  Gillad av 1 person

 12. Så många och fina bilder. Gillar en mix av stora och små hus istället för de enhetliga fasaderna som man brukar se. Förstår varför Söderköping är intressant för turister. Gillar första bildens ljus och färg mycket.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! En liten stad som lockar mig till besök minst en gång om året 🙂
   Första bilden är tagen när solen är på väg upp … en helt ljuvlig morgon 🙂

   Gillad av 1 person

 13. Ååh, Söderköping, det är en sån söt stad! Har tänkt att åka tillbaka dit, men det har inte blivit av. Tack för att du påminde mig om hur vackert det är! 🙂

  Gillad av 1 person

 14. Så härligt att de bevarat sina gamla hus. Det var måååånga år sedan jag var i Norrköping, men har inte varit i Söderköping, vad jag kan minnas. Kanske dags att at en Sverige tur om tiden tillåter.

  Gillad av 1 person

  1. Söderköping är absolut värt ett besök! Även Norrköping, som faktiskt har tagit vara på det gamla industrilandskapet i centrum.

   Gillad av 1 person

  1. Då är det i alla fall inte dit ni ska flytta 🙂 Kul att du tittade in 🙂 Tack Bosse!
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.