Lördagsmorgon …

… när jag släppte ut Sixten strax efter klockan fem … då såg jag dem. En liten flock med sju eller åtta hindar som i sakta mak gick över vallen bakom garaget.

När jag hämtat kameran hade de hunnit en bit längre och var på väg mot skogen – några var redan försvunna, men några bilder hann jag med …

45 reaktioner till “Lördagsmorgon …

 1. Åh så fina de är. Måste varit fantastiskt att få se så många på en gång och så nära dessutom. Jättefina bilder du fick på dem. Önskar dig en trevlig helg.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Alltid roligt att se dem … i alla fall när de håller sig borta från mina blommor 🙂 De finns i mängd här och bara några km bort finns stora flockar med uppemot hundratalet djur.
   Ha en fin helg du också!

   Gilla

 2. Det är till att ha naturen inpå knutarna, här är det väldigt sällsynt att få se däggdjur. Jag har på 12 år i Kårböle bara sett en levande Älg, däremot väldigt många på släpkärror under Älgjakten. På de övriga ställena jag bott, snubblade jag över olika djur på promenaderna med hundarna. Björn, och Järv är de djur jag har kvar på önskelistan.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Förr hade vi gott om både älg och rådjur, men numer är det vanligare med dovhjortarna. Ja, björn och järv skulle vara trevligt att se någon gång …

   Gilla

   1. Lodjur, och Varg såg jag utanför köksfönstret för 11 år sedan, men har inte berättat det för någon i byn, då de vill skjuta allt som rör sig. Vargen följde min löptik efter morgonpromenaden, och satt utanför köksfönstret, och såg ledsen ut. Lodjuret gick bara hastigt förbi, och försvann bakom värdshuset, och upp i skogen.
    Svante

    Gillad av 1 person

 3. De är vackra! Längs vägen till jobbet går några stora flockar med hjortar som jag hamnar i ibland. Ofta förefaller de ovanligt kloka och med visst trafikvett 🙂 Förmodligen inbillning från min sida men ändå 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Hm … inget trafikvett på de som rör sig här tyvärr, men oftast rör de sig ju på öppna marker och man ser dem på håll …

   Gillad av 1 person

 4. Vilket fint besök på morgonkvisten! Vet att många inte uppskattar dem efter som blommorna stryker med men nog är det vackra djur 😀

  Kram och god lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Vi är ganska vana vid att se dem, men oftast är det för mörkt för att kunna fota dem 🙂
   Sällan några älgar här numer – bara rådjur och dovhjort och dovhjorten i stor majoritet.

   Gillad av 1 person

  1. Visst är de vackra, men tyvärr gillar de trädgårdsblommor lite för mycket 🙂

   Gilla

   1. Ja det är inte roligt. Jag brukar klippa håret på några och jag tar håret och lägger runt tulpanerna och sedan sticker jag ner lite pinnar runt som sticker upp och det gör att jag har fått ha mina kvar. Men det är Rådjur jag har som går runt huset.

    Gillad av 1 person

   2. Jag lider inte så mycket av dem, men jag vet de som verkligen har stora problem …

    Gilla

 5. Så vackra de är dovhjortarna. Vi har inte sådana här hos oss, bara rådjur, hur mycket som helst och vitsvanshjortar ( ett litet bestånd) . Jag tänker alltid på en liten dikt som handlar om en prinsessa och hennes hind under en lind.
  Ha en fin lördag Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Vackra djur, både hjortar och rådjur – men de blir ibland riktiga trädgårdsmarodörer 🙂
   Hm … en prinsessa med sin hind under en lind … nu måste jag nog googla 🙂
   Tack Karin!

   Gilla

  1. Kan bara hålla med! Har sett att en del kyrkor hägnat in sina gravplatser med viltstängsel.
   Kram

   Gilla

 6. Ser att du bor ganska nära skogen, och då har du ju chans att se några vilda djur ibland. Här har jag sett rådjur, både i trädgårdarna och springande på gatan… det är inte så lämpligt för dem. Dessutom väldigt hopplöst för oss som gillar att odla.

  Gilla

 7. VIsst är de vackra att se och du fick fina bilder. Och där du bor hör de ju hemma så fint mitt i naturen.
  När jag bodde i hus utanför Stockholm hade vi dem tyvärr i trädgården i tättbebyggt område och det var inte roligt. De var inte friska och togs senare omhand. Skogen är ju deras naturliga plats.
  Kram och trevlig lördag.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte! Visst är de fina i sin rätta miljö – ja, som här – bara de inte äter upp mina blommor 🙂 På fel plats är de inte alls lika trevliga – t.ex. en del kyrkogårdar som fått inhägna med viltstängsel.
   Kram

   Gilla

  1. Ja, de är fina! Nu bor jag ju mitt i naturen så de är på rätt plats 🙂
   Tack Gerd!
   Kram

   Gilla

 8. Trevlig besök på morgonen. Roligt att du fick några fina bilder på dem. Vi har oftast haft älgbesök i många år. De kom för att dricka ur dammen. Vet inte vad våra koikarpar tyckte om det….

  Gillad av 1 person

  1. Alltid trevligt med besök … i alla fall på lagom avstånd från blommorna 🙂
   Det finns nästan inte några älgar kvar här – inga älgar = ingen älgjakt och det känns ju bra – men jag saknar dem … ja, älgarna alltså 🙂
   Inga koikarpar i vår damm – och inget annat heller – de har snokarna ätit upp …

   Gillad av 1 person

 9. Jag vet att du inte är så förtjust i dina dovhjortar – men jag tycker de är jättevackra!
  Nu har vi börjat få ännu fler hos oss i Haninge. I förra veckan strosade de helt orädda runt intill skjutbanan….!

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar dem visst och har inte såå stora bekymmer med dem … bara de inte äter upp mina blommor så … och visst är de vackra! 🙂

   Gilla

 10. Det har onekligen sina fördelar att kliva upp mitt i natten;-) Hindar verkar vara nattdjur eller…??? Suveräna bilder. Där fick du din belöning för att vara uppe med tuppen, jag menar hindarna;-)

  Gillad av 1 person

  1. Haha … jag vet att det är natt så dags för dig, men både hindarna och jag är morgonpigga 🙂
   Tack BP!

   Gilla

 11. Vilken underbar mottagning redan på morgonen. Så väldigt vackert vilka fina foton. Jag har också underbara Kajungar som trippar på våra gräsmattor. Så dumt kunde ju ha fotat dem. Npgot som är konstigt, Skatorna lyser med sin närvaro. De kraxar inte alls, vad kan det betyda, undrar man ju,
  Anki du har så trevliga reportage,,man bliver så glad av dem.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Så sant som det är sagt – en bra plats att bo på 🙂
   Önskar dig en fin dag!
   Kram

   Gilla

Kommentarsfältet är stängt.