Gems Weekly Photo Challenge # 17

Veckans ord hos Sanna är MINNE … ett tema som inte alls är så enkelt som man kan tro 🙂

Jag har massor med minnen, men det var inte lätt att välja ut något, men ett av mina starkaste minnen var att bli farmor för första gången!

Här är Casper tolv timmar gammal och jag smög mig in på BB och fotade utan blixt för att inte störa.

Även om jag älskar de andra barnbarnen lika mycket, så var detta med vårt allra första barnbarn något alldeles speciellt  🙂

 

44 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 17

 1. Vi har aldrig fått hälsa på på BB, besöksförbud. Fast med B1 fick vi komma till hisshallen, vilket borde vara sämre smittomässigt! Mysig bild 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Vilket härligt minne och jag inte förvånad över att du väljer det och denna fina bild! Självklart älskar man alla barnbarn lika mycket om man har fler än ett men jag kan tänka mig att när det första kommer är omvälvningen och omställningen som störst. Ungefär som när man fick första barnet själv men med tvåan och trean gick allt på rutin även om kärleken var och är lika stor ❤

  kram och trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Precis så är det! Just väntan och förväntan … och att man kommer in i en ny fas i livet gör det till ett speciellt minne.
   Kram

   Gilla

 3. Så söt!😊 Kommer att tänka på när min dotter föddes för många år sedan. Man kan titta på dem i evigheter, man får aldrig nog. Hon låg på min sida så jag gick upp och tog henne när hon skulle äta. Jag väckte även henne försiktigt många gånger när jag inte kunde se om hon andades!😁😁😁

  Gillad av 1 person

  1. Jag har många minnen av mina söner från när de var små och ungefär samma känsla med första barnbarnet – man känner både tacksamhet och förundran. 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Ett värdefullt och kärleksfullt minne som ingen kan ta ifrån en. Har inga barn själv och därmed heller inte barnbarn men kan föreställa mig hur fantastiskt det måste vara.

  Gillad av 1 person

 5. Att vara första barnbarnet är speciellt…. jag är först i en skara på många, men det blir något särskilt band med första – det bara är så =)
  Så söt och fin han är. Ha nu en härlig helg! Kram

  Gillad av 1 person

 6. Heisann, ja , enig med deg, det første barnebarnet er spesielt … og enda mer for meg siden mitt første er ei jente og jeg har to sønner… du skjønner! Prøver å være like opptatt av lillebroren hennes, likevel har ho en ekstra plass hos meg! Ærlig skrevet…. Ha go´hælj ;:OD)

  Gillad av 1 person

 7. Förstår dig helt och hållet! Det minnet är inte bara mäktigt utan ser så otroligt sött ut också. Det första jag tänkte på att Casper föddes med mörkt hår, och nu är han blond. Å japp, han är fortfarande söt:-)

  Gillad av 1 person

  1. Så är det … många barn föds med mörkt hår som sedan ändrar sig till ljusare … 🙂

   Gilla

 8. Kan så väl förstå dig! En jättefin bild! Och visst är det speciellt att bli farmor/mormor för första gången. Ett minne väl värt att bevara.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 9. Det är en alldeles speciell känsla. Absolut. Minnet etsar sig fast.
  Här hos oss kan man gå in till mor, far och barn. Ofta stannar fadern också över den första natten tillsammans med mor och barn. Givetvis beror det säkert på hur bra förlossningen löper och om den är komplikationsfri.
  När nummer 2, Wilhelm föddes så sov Timothy över hos oss och på dagen for vi till BB och övriga familjen. Timothy kunde vara i sängen med sin lillebror och mamma. Ljuvliga minnen som jag också har fotat.

  Gillad av 1 person

 10. Tror jag vet vad du menar fast jag inte har barnbarn själv. Jämför det lite med födseln av mina söner men barnbarn måste ändå vara en annorlunda, om än lika stark, känsla. Väldigt fin bild som du dessutom tog i smyg.

  Gillad av 1 person

  1. En del likheter med de egna sönernas födelse, men ändå på ett annat sätt förstås 🙂
   Tack … ett fint minne … ♥

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.