Mystiskt ljud …

… ett ihållande entonigt högt ljud lät när jag öppnade dörren för att släppa ut Sixten i morse. Ett riktigt obehagligt ljud som skar i öronen – iiiiiiiiiiiii…….iiiiiiiii utan den minsta tonändring. Det hördes inte när jag gick in och stängde dörren, inte när jag gick runt knuten på huset och bara svagt när jag gick ut på altanen. Oj vad jag funderade och tittade  – och plötsligt kom jag på det! Vår gamla klockradio, som sagt upp sig hade plötsligt drabbats av något – kanske ”dödsångest”.

… kanske en påminnelse om att jag borde ha tagit ut batterierna! Så skönt när det blev tyst och bara fåglarnas ljuva kvittrande hördes!

På tal om batterier – hur gör ni med de som är förbrukade? Kanske som de flesta – sparar dem i en plastpåse eller en plastburk i en låda eller ett skåp, för senare transport till lämpligt insamlingsställe …

Det har jag också gjort, men det är slut med det nu!

Läste detta igår – har aldrig ens tänkt tanken att det skulle kunna hända.

Brandrisk med gamla batterier 

 

40 reaktioner till “Mystiskt ljud …

 1. Tack för tipset! Det måste ju vara samma sak med NYA batterier, men det läste jag mig till ska förvaras i originalförpackningen och om den är öppnad ska den tejpas ihop. Angående ljudet har jag varit med om liknande med brandvarnare som börjar lägga av. De börjar pipa och tjuta vid alla möjliga och omöjliga tillfällen utan anledning. Ja, anledningen är alltså att batterierna börjar ta slut. Men det är väldigt obehagligt att vakna upp till en brandvarningssignal mitt i natten och leta efter orsaken. Fågelboet är bara för gulligt!

  Gillad av 1 person

  1. Brandvarnare med dåliga batterier har man ju varit med om … inte kul det heller. Visst är det lite gulligt, fågelboet 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Vi har våra batterier i en plåtburk, lagom stor så den måste tömmas med jämna mellanrum på returdepån.
  Men en väckarklocka av ditt slag är alltid bra att läsa. Man kan alltid bli bättre på att förvara saker rätt.
  Min väckarklocka ligger här framför mig stendöd. Måste nog bli av med den innan den får dödsångest den också 😉
  Ha en fin söndag Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Bra … man kan visst inte vara nog försiktig med gamla batterier. Någon väckarklocka behövs inte längre, men en klockradio är trevligt att somna till.
   Tack Karin – önskar dig detsamma!

   Gilla

 3. Låter lite läskigt med ett så plötsligt och okänt ljud men det hade ju sin förklaring. Vår gamla batterier lägger jag i en burk av tenn innan de hamnar på en plats där de har insamling av förbrukade batterier. Någon väckarklocka har jag inte längre men måste jag vakna vid en viss tid så använder jag mobilen.

  Visst har du valt ett nytt WordPress tema, känner inte riktigt igen layouten. Snyggt!

  Gillad av 1 person

  1. Skönt att komma på vad det var 🙂 Någon väckarklocka behöver vi inte, men det är lite mysigt med musik när man ska sova 🙂
   Helt rätt … nytt tema hos mig – kul att göra om lite 🙂 Ett gratistema förstås – och det heter Gateway … kul att du gillar det – Tack!

   Gillad av 1 person

 4. Oj, jag har mina i en låda i en plastpåse…. men jag ska genast flytta över dem i en glasburk (som eval8) och ta med dem till insamlingen nästa gång jag åker. Det är som sagt lärorikt att läsa bloggar! Hmm, solen som tittade fram…. försvann visst lika fort. Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Precis som jag – numer kommer de att få ligga i en glasburk med locket på …
   Ganska skönt trots att solen inte skiner 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Usch, det låter otäckt med batterierna. Då får man se över hur man förvarar dem från och med nu. Jag funderade på en glasburk som flera skrivit att de har dem i. Men klarar en glasburk om det skulle ta eld? Finns inte risken att den exploderar av värmen? Eller går jag till överdrift nu i försiktighet. Jag har alltid varit livrädd för att de ska börja brinna hemma, det är nog det värsta man kan råka ut för materiellt sett tror jag.
  Det lilla fågelboet är hur gulligt som helst.

  Gillad av 1 person

  1. Tror nog inte de exploderar … jag är också väldigt rädd för brand – riktigt läskigt. Visst är fågelboet lite gulligt 🙂

   Gilla

 6. Hahaha, ursäkta men jg känner igen mig med märkliga ljud. Det har hänt mig ett par gånger och jag har undrat i hela dagar vad det är för något. Sist var det bara för några veckor sedan. Plötsligt började det att pipa i soffan varje natt! Jag letade förgäves, hittade inget, så ljudet kom antagligen från en annan plats. Allt upphörde när jag flyttade för ett par veckor sedan. Men vad irriterande det var, varenda natt så började det att pipa. Jag samlar av någon anledning på armbandsklockor av olika modeller, varför vet jag faktiskt inte.😁 Jag har dem liggande lite överallt istället för att ha dem samlade. Säkert var det en av klockorna som pep, men jag hittade aldrig den skyldige. Jag är också en ”batterisparare” Det kan bli upp till 50 batterier innan jag får orken att gå de 100 meterna till batteriholken!😁 Nu när jag flyttade tog jag fram min gamla ministereo som jag inte använt på många år. Hittade fjärrkontrollen, och fick bruka våld för att ta bort batteriluckan. Där hade batterierna läckt ordentligt och ”limmat” ihop luckan med resten av fjärrkontrollen. Vad gjorde jag med batterierna? Jo jag la dem under vasken i samlingen med utarmade batterier!😁😁😁 Skärpning John efter att du läst Ankis inlägg!😊

  Gillad av 1 person

 7. Oj nu gäller det att sköta batteri förvaringen eller slänga dom direkt i soprummet. Fågelboet är underbart. Idag är det mulet och ca 9 grader och det känns kallt efter några dagar med 15-20 grader. Man vänjer sej snabbt.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det bästa är nog att inte samla på sig batterier utan ta dem med sig direkt när de är slut 🙂 Ja, visst är fågelboet gulligt 🙂

   Gilla

 8. Vilken tur att du lyckades lokalisera varifrån ljudet kom för självklart undrar man! Vi ta med oss och lämna batterierna mer eller mindre omedelbart och samlar inte på dem. Har varit mest av praktiska skäl men nu inser jag att vi måste fortsätta på den inslagna banan.

  Hoppas du får en fortsatt fin söndag!

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det kändes bra att komma på var ljudet kom ifrån. Säkraste sättet är nog att inte samla på sig några batterier alls. 🙂
   Önskar dig en fin måndag!
   Kram

   Gilla

 9. Läste något liknande om batterier för någon månad sedan. Jag slänger ju alltid batterier, som är slut på vår återvinningsstation i Kårböle, så fort de är slut. Jag går ju förbi stationen minst en gång om dagen.
  Svante

  Gillad av 1 person

 10. Batterier ja…. Jag lägger dem i botten på hinken jag samlar glas till återvinningen, så de åker med varje vecka när jag lämnar allt annat där! Gamla batterier som sitter kvar i apparater brukar bli riktigt spruckna o kladdiga. Säkert inte speciellt nyttigt….
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Hahaha! Japp, den gamla klockradion måste ha haft dödsångest efter alla dessa år. Men nu tog du ju bort ”hjärtat”, så den lär vara tyst.
  Här finns det behållare i området där man kan slänga batterier. Den har tillkommit i samband med den inte sådär helt lyckade nya sophanteringen. Bra förresten att du skrev det här inlägget. Måste ta reda på var exakt ”batteriholken” finns.

  Gillad av 1 person

 12. Vad du måste ha undrat över ljudet innan du löste mysteriet. Tur att det inte var något värre 😉
  Hädanefter är det glasburk med lock som gäller hos mig också. Tack för varningen!
  Kram

  Gillad av 1 person

 13. Åh läskigt. Så långt har jag inte tänkt när det gäller batterierna men det är ju ganska självklart när jag tänker efter. Ännu en punkt att förbättra mig på med andra ord 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Visst blir man lite rädd när man ser vad som kan hända … här sparas numer i en glasburk med lock istället 🙂
   Kram

   Gilla

 14. Haha, tack för bra och tänkvärt inlägg! Har också haft problem med skumma ljud. Som alltid började samma tid, vid 18 på kvällen, och höll på i 5 min. Det tog ett tag innan jag begrep att det var tidtagaruret i skytteryggsäcken som gick igång. Istället för att nollställa efter användning hade jag lyckats aktivera alarmet. Ja jösses.
  Tack för varningen om batterierna!

  Gillad av 1 person

  1. Visst blir man fundersam … och vilken lättnad när man hittar orsaken 🙂
   Batterier är inte så ofarliga som man kan tro tydligen 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.