Den som söker han finner …

Just idag hittade jag de första hasselblommorna!

Äntligen har de slagit ut … så små så man får låta blicken vandra en stund innan man hittar dem …

På en omkullblåst trädstam strax bredvid hittade jag dessa trådsmala sporgömmen …

… och under den på marken lyste de enda två blåsipporna som ännu slagit ut i den här lilla gläntan … men många knoppar var på gång så om några dagar kommer här att vara en blå matta 🙂

47 reaktioner till “Den som söker han finner …

 1. Blåmattor av sippor är ju underbart. Men Hasseln den är också fin. Vilken härligt solig lördag! Det känns allt i kinderna att man varit ute hela dagen. Ha en skön kväll! Kram

  Gillad av 1 person

 2. Det påminner mig om när jag hade skaffat min första mobilfotoblogg och tog kort på hassel och blomster. Men du tar ju sagolikt vackra bilder, en fröjd! Kram

  Gillad av 1 person

 3. Åh, då måste jag ta mig till hasseldungen i morgon. Sist jag kikade hade jag fått simma dit, eller vada i alla fall. Jag hoppas det torkat upp lite så jag kan ta mig fram!
  Blåsippsfotot är bara så vackert!

  Gillad av 1 person

 4. Tack för dessa värmande och vackra vårtecken. Så fina bilder där detaljerna verkligen syns. Du är verkligen en observant och skicklig fotograf och delar frikostigt med dig.
  Har här på Söder också sett blåsippor idag men i liten skala-
  Vårkram från mig.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte … jag är glad att du gillar mina bilder 🙂 Kul att du också sett blåsippor 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Du verkar vara rejält piggare:-) Underbart!!! Vilka underbara vårtecken du hittat! Å om man ska tro på min väderapp i min mobil så lär du hitta betydligt fler nästa vecka. 21 grader utlovas det. Kan redan se dig som letar svamp:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Det här var inte så ansträngande – stannade utefter vägen när jag åkte till affären bara 🙂 Matsvampen dröjer lite, men annan svamp börjar dyka upp 🙂 Tyvärr är jag inte så mycket bättre så jag orkar gå mina vanliga rundor i skogen…

   Gilla

 6. Vi är lustiga vi människor. Så snart våren gör sin entre blir vi smått prilliga, springer omkring och tar bilder av allt som visar sig. Igår gjorde jag detsamma, stod i diket och sökte blommor, tittade på myrorna, drog undan fjolårslöv och gladde mig åt varje litet nytt blad därunder. Också här är blåsipporna på gång, de kanske slår ut just idag.
  Ljuvliga bilder med stark känsla bakom. Det lyser om dem att du är med på de vårliga noterna. Tack Anki, ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Haha … precis – vi blir lite tokiga så här i vårtider! 🙂
   Tack Karin!
   Ha en bra söndag du också!

   Gilla

 7. Så härligt hos er när det blivit bart. Här har det i alla fall kommit en koltrast och jag älskar koltrastens sång. Du undrar över varför man torkar fisk. Jo du, det blir utmärkt mat till hundarna. Dom älskar torkad fisk och det är dessutom nyttigt för dom. Därför torkar man den. När jag var liten gjorde man likadant men lade den i blöt och stekte den på glöden till oss människor men jag gillade aldrig det. Lutfisk är ju samma sak och jag gillar inte det heller.

  Gillad av 1 person

  1. Aha … så klart! Hade det i bakhuvudet, men visste inte att det verkligen var så. Förr kunde man köpa torkad fisk till hundarna – undrar om det fortfarande finns …
   Jag gillar lutfisk! 🙂

   Gilla

 8. Helt underbara vårbilder Anki! Visst är det en härlig känsla när naturen börjar vakna till liv igen och du har verkligen öga för detaljer, det som vi vanliga inte ser.

  Gillad av 1 person

 9. Det är härligt med vårtecken! Vi hade så kallt i helgen att vi inte gav oss ut och letade. Vi jobbade på med det vi skulle göra och var inomhus resten!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.