Tack!

Stort TACK till er mina fina bloggvänner – ni är fantastiska allihop! Tack för uppmuntran, peppning, tankar och goda råd!

Nu var det inte alls min mening att oroa er, utan mer en undran om just detta hur man gör för att få komma till en läkare.  Jag är ju lyckligtvis inte sämre än att jag orkar blogga, så såå illa kan det ju inte vara. Ringde 1177 igår och sjuksköterskan där tyckte inte jag verkade akut jättedålig, men tyckte heller inte jag skulle behöva vänta så länge på en kontakt med läkare. Hon gav mig rådet att kontakta min vårdcentral igen och försöka få dem på bättre tankar och ge mig en tid snarast – helst den här veckan…

Nu måste livet gå vidare och jag berättar fortsättningen en annan gång.

Våren fortskrider  och allt fler vårblommor visar sig. Medan de vilda blåsipporna är lite sena, så blommar den ungerska blåsipporna för fullt

Fler och fler krokusar dyker upp för varje dag som går …

Tidigare i morse såg jag både hjortar och tranor nere på vallen  … och jag har skådat hur sångsvanar och gäss drar norrut i stora flockar. Lärkan drillar outtröttligt högt upp i skyn och allt fler småfåglar stämmer in i morgonkonserten … och livet känns trots allt ganska bra.

Nu ska jag hälla upp en tretår och bre mig en smörgås – om en timme hoppas jag de ringer mig från vårdcentralen i Finspång.

UPPDATERING – jag har fått en läkartid idag … hade turen att få prata med en mycket trevlig sköterska och hon fixade det 🙂

Än en gång – TACK!

32 tankar om “Tack!

 1. Då håller vi tummarna för att du fick prata med någon bra sköterska vid andra tillfället och som ordnade en tid till dig snarast.
  Det är helt ljuvligt ute om morgonen /dagarna nu med allt fågelkvitter och jag matar och matar – vill gärna att de ska äta upp det som är kvar. De äter villigt än så länge, men snart vill de väl ha färsk föda! Fortfarande har jag inte sett min Ärla….. undrar vart de är? Måste gå ut och kolla om mina blåsippor tittat upp, hinner nog det innan jag ska åka och jobba. Ha en fin onsdag i solen! Kram

  Gillad av 1 person

 2. Oavsett vad någon på telefon säger vill man ju träffa en läkare iallafall så man blir undersökt och får svar. Men du får inte säga till vårdcentralen att du inte är sämre än att du orkar blogga, då får man ingen snabb tid!😁😁😁 Skämt åsido, mycket vackra färgrika foton på de vackra blommorna, precis vad vi behöver nu som gör oss glada!😊

  Gillad av 1 person

 3. Underbara vårlika bilder och mycket positiv läsning Anki!!! Är sååå himla glad för din skull, att du nu slipper krångla mer och får träffa en läkare redan idag. Håller mina tummar och tår för att allt är som det ska, vilket jag är ganska så säker på. 💖

  Gillad av 1 person

 4. Läste gårdagens inlägg först nu… och det här problemet med att inte få kontakt och hjälp av vårdcentralen är en del av akutens problem och långa väntetider. För när man inte får hjälp på vc så åker man på akuten istället. Och då blir det långa väntetider där…
  Så bra ändå, att du inte gav dig utan fick läkartid på vc idag. Hoppas att de hittar vad som felas dig, eller att du, ännu bättre, konstateras vara frisk som en nötkärna.
  ( Själv var jag på vc igår för mitt halsonda som aldrig går över. Men det är inget fel där… Virus bara, fick jag veta. Så jag härdar ut och hoppas att det går över någon gång. Även om det inte känns så just nu).

  Gillad av 1 person

  • Precis så är det … konstigt hur det blivit i sjukvården – förr var det aldrig problem att få komma till en läkare.
   Tråkigt med ditt halsonda, men är det virus är det bara att låta kroppen kämpa … så småningom blir det bra – men det är ju ingen tröst just nu.

   Gilla

 5. Det är precis så det ska funka – få en tid om än det inte är akutes akuta för hur som så är ju andfåddhet ett allvarligt symtom – och blåsipporna niger och säger att nu är det din dag Anki!
  Kram

  Gillad av 1 person

 6. Skönt att du nu idag har fått en tid. Det är jobbigt att inte må bra och gå och vänta och undra. Känner väl igen detta med svårigheten att få en tid, men skönt att det ordnade upp sig.
  Håller tummarna för att det går bra för dig idag.
  Tack för alla fina vårblomster som du visar. Så vackra.
  Varm kram!

  Gillad av 1 person

  • Det gick bra hos doktorn och det känns skönt att veta att det inte är hjärtat som krånglar … jag var lite orolig för det.
   Visst blir man lite glad av blommorna 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Där ser man! Det gick ju tack och lov vägen med en läkartid, och det redan till eftermiddagen. Bra jobbat där!!!
  Precis som Anita hoppas jag att det är inget allvarligt fel på dig. Antar och hoppas att du vill uppdaterade oss. Vi bryr oss ju om dig!!! Håller tummar och tår!!!
  Jättefina vårtecken som jag uppskattar, då jag inte sett ett enda än. Eller så letar jag eller befinner mig på fel ställen;-)

  Gillad av 1 person

 8. Så skönt att du fick en tid hos en läkare. Nån ordning får det ju faktiskt vara.
  Och kanske de vackra blommorna piggar upp lite. I varje fall blir jag som tittar in glad av dem och givetvis att du fick din läkartdi.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 9. Har inte hunnit hänga med på din blogg som jag velat, Anki. Jag hoppas att allt ordnar sig. Underbart med din beskrivning av vårmorgonen och din outtröttliga positivism. Det smittar. Tack!

  Gillad av 1 person

 10. Nej, jag förstår att du inte vill göra någon orolig men du har många som bryr sig om dig och vi är med dig och tänker på dig. Nu är ju jag lite sent ute men medkänslan och omtanken är inte mindre för det.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Man blir verkligen både glad och rörd över alla bloggvänner som stöttar när man har det lite jobbigt 🙂 Du kunde ju inte veta … men jag vet att du är en medkännande och omtänksam person och jag är glad att ha dig som vän.
   Kram ♥

   Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.