Gråväder …

Igår var en riktigt grå dag …

För att se bilderna i större format och för att läsa bildtexterna klicka på dem …

 

Eftermiddagen blev betydligt trevligare, för när barnbarnen kommer då  känns det som om solen lyser – även om den lyser med sin frånvaro.

Jag gjorde PlayDoh- deg … har receptet kvar sen sönerna var små 🙂

Casper och Ludvig kom inte överens om vilken färg – röd eller blå … vi blandar, sa jag  – så blir det lila! Ja, sa de glatt … men här ser ni resultatet – det  blev GRÅTT!

Nu var det väl ingen katastrof – det funkade ju ändå 🙂

Vi gick ut en stund … hittade vattentunnan som stått kvar  och den bestämde vi oss för att tömma. Det var mycket vatten i den och en stor isklump som inte ville komma ut   🙂

Snön har minskat dag för dag … och där snön försvunnit visar sig strax de tuffaste vårblommorna.

Idag är gräsmattan vit igen! Förhoppningsvis bara tillfälligt, för enligt SMHI kommer våren tillbaka lagom till helgen!

50 reaktioner till “Gråväder …

 1. Vilken mysig eftermiddag ni fick! Gråväder även här, men det tar bra på snön. Idag kulingvindar, tur inte MAken tog ledigt för att vi skulle dra iväg…

  Gillad av 1 person

 2. Ja, vilket bakslag vi vaknade upp till idag. Snön har nästan blåst av gräsmattan. För vinden tar ju i för kung och fosterland – helt galet. Men det får väl vara okej om det är våren som blåser in. Killarna ser ut att trivas där med jätte isklumpen. Nu ska jag strax åka till jobbet, blir till att hålla hårt i ratten idag. Kram

  Gillad av 1 person

 3. Samma gråväder här men det är ju så aprilvädret kan vara. På vårarna blir jag deprimerad av allt skräp som tinar fram. Överallt ligger det, särskilt i och nära städer. Så trist.

  Visst kan man handla i stövlar, det har ju till och med varit modernt med gummistövlar ett tag.

  Leklera gör jag också regelbundet till de små, den senaste är vackert turkos. Er gråa lera är snygg och ovanlig. Mycket roligt kan man ha med den, jag sitter ofta med och ”degar”.

  Vi har samma problem med vattentunnan – eller nej, hos oss är det värre: den har spruckit. Tunnan sitter fast i marken och tinar den så rinner allt vatten ut mot garageväggen. Måste försöka få loss den och få dit en ny.
  Trevlig helg!

  Gilla

  1. Hittade den som sagt … i skräpet. Konstigt att det blir så! Visst är det kul att leka och skapa tillsammans med barnbarnen 🙂
   Sprucken vattentunna är inte kul – våt garagevägg är ännu tråkigare!

   Gillad av 1 person

 4. Haha, men vad är det med ungar och lera och ungar och vatten! Hos dig fick de bäggedera! Jo nog håller dom en farmor sysselsatt! Ja vitt så det förslog i morse, men värre var blåsten, iskalla nordanvindar, burr! Har hämtat nyckel till förrådet där jag ska bo så jag i helgen kan börja flytta grejer lite smått…Just nu är ju hela vardagsrummet ockuperat. Ha en fin fredag/kram

  Gillad av 1 person

  1. Så bra att du kan börja lite smått 🙂
   Solen skiner nu och termometern visar +6 – men blåsten tar i…
   Ha det gott!
   Kram

   Gilla

 5. Gråväder, blåst, och snöande, ända tills nu 12:49, nu skiner solen, men det blåser hiskeligt.
  Svante

  Gillad av 1 person

 6. En grå dag som ändå förvandlades till en solskensdag, fast utan sol 😀 Fina bildbevis på gråvädret och härliga bilder på Casper och Ludvig´s aktiviteter. Plus de hoppingivande vårblommorna förstås 🌸🌸

  Gillad av 1 person

 7. Det var nog en sådan grå trist dag i hela landet, vi hade det också. Men idag är det soligt, men blåser mycket. Fotade mina första snokar idag, de låg ocj gosade sig i solen.😊

  Gillad av 1 person

 8. Ungar har en viss kärlek till gegga och vatten 😉
  Vi hade gråväder i går men idag skiner solen och det blåser ordentligt. Det är bra för då torkar det upp efter snösmältningen.

  Gillad av 1 person

 9. Ungefär så såg det ut hos oss också igår. Men vi slapp snön i morse i alla fall;-)
  Skrattade gott åt den lila play-degen som blev grå – hahaha:-)
  Den där isklumpen i tunnan var verkligen envis. Antar att den snart är ett minne blott om man får tro på 13 grader på söndag.

  PS. Nu kom solen fram här också. DS.

  Gillad av 1 person

 10. Här började det mulet och grått men sen blev det soligt och fint. Men extremt blåsigt, så det var inte så skönt ute ändå tyvärr.
  Härliga bilder du lagt ut trots det gråa temat. Så charmiga barnbarn du har.

  Gillad av 1 person

 11. Det ser ut som ni haft en riktigt härlig dag!
  Snö kom det här också, riktigt uselt väglag i morsen men sen har solen återvänt och det känns som om det är lite vår i luften igen!

  Gilla

 12. Vad trevligt med barnbarnen som lyste upp tillvaron. Och de kan verkligen göra det. Trevligt också med vackra vårblommor för de piggar ju också upp.
  Önskar dig en trevlig lördag.
  Kram!

  Gilla

 13. Så härligt med barnbarnen.Kul med PlayDoh. Det gjorde jag till mina barn också. Roligt att leka med och visst var det mesta grått mot slutet.

  Gilla

 14. Det har varit grått väder här också. Tyvärr inte så många plusgrader men lite har det töat i allafall.
  Vad mysigt att göra play doh med barnbarnen! Det var säkert uppskattat!
  Trist däremot med det stackars rådjuret!

  Önskar dig en riktig trevlig helg!
  Kram/ Maria

  Gilla

 15. De fina barnbarnen, klart att det blir soligt då. Mysig dag ni fick tillsammans.
  Härliga bilder som säger så mycket.
  Våren verkar dröja här hos oss men du har verkligen fångat våren så fint med vårblommorna.
  Trevlig helg.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 16. Så härligt med barmark. Här är det över en meter snö och sista dagarna har det kommit två dm snö så det verkar inte minska ett dugg. Less på vinter är jag och längtar efter en barfläck som jag kunde sätta fötterna på och känna marken och se ett och annat grässtrå.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.