Lite vårtecken …

Morgnarna är fortfarande isande kalla … i måndags såg det ut så här …

Tisdagen bjöd på kyla, men även på sol … så jag tog bilen och åkte till sjön Glan för att se hur det stod till med isen. Svårt att tänka sig att det var SM i isjakt på sjön för bara tio dagar sedan. Visserligen på norra sidan av sjön, men ändå …

Klicka på bilderna om du vill se dem i större format 🙂

Hittade vårens första blåsippa! Såg också att myrorna var vakna – tyvärr fick jag ingen bra bild, men ni får tro mig på mitt ord 🙂

… och hemma fortsätter vintergäcken lysa upp den lilla slänten nedanför garaget 🙂

… medan snön fortfarande ligger kvar på gräsmattan!

Det blev en del snö … hoppas det inte diskvalificerar mig från Gärdsmygens färgtemaveckor … för lite färg finns det ju i alla fall 🙂

49 reaktioner till “Lite vårtecken …

 1. Isande kallt har vi haft det i natt också. Minus 8 och nu går rådjuren här ute på skaren, trippar förbi våra fönster.
  Men så vårligt du har det i alla fall. Påskliljan är väldigt vacker trots frostnupen.
  Ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Karin … ja, trots kylan så känner man att våren är här 🙂
   Ha en fin dag du också!

   Gilla

 2. Här slog vintern till igår igen med besked! Efter att ha varit +10-12° så blev det minusgrader och snö! Så här är det vitt och snart April…

  Gilla

 3. Du har kommit lite närmare våren, än jag. Här är det fortfarande 08:38 -16 grader, sol från klarblå himmel, och vindstilla. Hoppas du slipper bakslag i vädret.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. En fördel med att bo lite längre söderut i vårt avlånga land 🙂 -6 just nu och sol …

   Gilla

 4. Härliga bilder. Jag gillar Olle med vinterjackan. Och den tappra lilla minipåskliljan. Skönt att se att snön börjar smälta och isen ge vika. men här är det full vinter igen tyvärr. Får hoppas att solen tar en del nu under dagen.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Visst är det härligt, men isande kallt innan solen går upp.
   Jag tror mina kommentarer hos dig hamnat bland skräpet!

   Gillad av 1 person

 5. Är så glad att växterna kämpar på , likadant varje vår, ändå är detta år tuffare än på länge. Jag kommer att jubla högt den dag jag ser första vårtecknet här, Igår när jag gick till byn tittade jag i den vägkurva där de första tussilagona brukar visa sig, jo pyttsan, en halvmeter höga snövallar i diket…så det dröjer. Onsdagskram

  Gillad av 1 person

  1. Söderlägena är ganska snöfria, men annars finns det en hel del snö kvar här också 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Ljuvliga bilder på vårens försök. Jag hade snöfritt i trädgården i helgen. Krokus och snödroppar blommade men tisdag morgon vaknade jag och då fanns det ca 10 cm snö och det fortsatte hela dagen. -14 på morgonpromenaden och trots sol med blå himmel känns det kallt. Hoppar över påskliljor och penseer i år.
  Kramar

  Gillad av 1 person

  1. Ingen ny snö här men kallt så det förslår! Påskliljorna jag köpte för mer än en vecka sedan och som står ute i sina små krukor har klarat under 10-12 minusgrader!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Helt underbara bilder som verkligen bevisar att Våren äntligen är på väg, även hos dig. Roligt att fina Olle också fick vara med på ett hörn, även om just den bilder år så Vår-lik 😉

  Gillad av 1 person

 8. Här är det också kallt, ffa på nätterna och förmiddagarna. Nu har det varit mellan 17 -20 minusgrader på morgnarna när jag har stigit upp. Men på eftermiddagen är det helt underbart när solen värmer från en klarblå himmel. Det hinner inte töa så jättemycket på dagarna så väldigt mycket snö finns det kvar. Det dröjer nog innan blåsipporna tittar fram.

  Gillad av 1 person

  1. Alldeles för kallt … men det är bara att gilla läget – våren kommer väl någon gång 🙂

   Gilla

  1. Vi bor ju lite längre söderut 🙂 Mycket snö kvar på tomten, men barmark i södersluttningarna …
   Kram

   Gilla

 9. Tusen tack för de fina färgglada blommorna, den suveräna orangea glödlampan samt den fina blåa himlen. Du kvalar nog utan problem in i Gärdsmygens projekt färg:-)
  Här är det inte bara svinkallt under nätterna och på mornarna utan även under dagen. 0-2 grader, men snön är så gott som borta här.

  Gillad av 1 person

 10. Tjaaaa….OK då, de är kvalificerade 😉 Skämt å sido. Hur ska vi kunna undvika snön? T.o.m här kom den igår och la sig som en dryg dm tjockt täcke. Minus 8 idag dessutom.
  Du har ju hittat färgklickar i snön och bilderna är så vackra! Dessutom är Olle med!! Extra plus för det :))

  Gillad av 1 person

 11. Man kan undra om Du springer om kring med en värmelampa, för att jag upp växterna med lite fart. Nej jag skojar förstås. Roligtvatt Olle var och hälsade på med.
  Våren kommer jag är säkrare nu. jättefina bilder kram från Hajan

  Gillad av 1 person

 12. Stort tack för vackra vårtecken. De piggar verkligen upp. lstigt att se kontrasterna .- blommorna, isen och snön. Men det är ju ”varmt ” under snön. Och blåsippor och myror…Det finns hopp. Och olle ser ut att gilla vårens ankomst.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Man blir väldigt glad över de vårtecken som dyker upp nu 🙂 Olle längtar nog efter sommaren – vinthundar är frusna av sig 🙂
   Kram

   Gilla

 13. Så härlig vårteckenbildserie! Jag gläds åt den tappra minipåskliljan, den ljuvligt håriga blåsippan, den gula vintergäcksmattan, den orangea fenderlampan i trädet, de långa blå trädskuggorna över isen. Och en skuttande hund i vinterjacka. Underbart!

  Gillad av 1 person

 14. Tack för underbara bilder och en underbar tur till Glan, Anki. Våren har kommit längre hos dig. Härligt att se. Men snart är vi i Stockholmsområdet nog i kapp! 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.