I väntan på våren …

… så blir det några fler färgglada bilder.

Tittade i arkivet från i somras och de här bilderna är från juni 2017… klicka gärna på bilderna för större format.

Kom sedan ihåg några riktigt gamla bilder, som kanske varit med förr … men då de är riktigt färggranna så får de vara med en gång till.

Den här tänkte jag ha med bland frukter och bär … men det är inget bär trots att den ser ut som det. Det är galler, som orsakas av bl.a. insekter och kvalster.

Vad är det för konstig figur där i svart hatt och glasögon?

Ingen aning faktiskt!

Önskar dig som tittar in en fin dag!

Idén med en färgglad vecka kommer från bloggvännen  Gärdsmygen  🙂

54 reaktioner till “I väntan på våren …

 1. I ditt nästa liv blir du biolog, eller hur!? Helt fantastiskt att du kan alla arter och deras namn. Imponerande. Larverna är otroligt fina och du har fångat dom perfekt. Så otroligt vackra och färgglada, till och med i mina favofärger:-)
  Galler visste jag inte ens att de fanns i form av röda bär. Tänk att nå’t så äckligt som kvalster kan ”skapa” så fina knallröda ”bär”.
  Tusen tack för ditt enastående färgglada inlägg. Den färgkicken behövdes verkligen här. Det snöar nämligen igen och är allmänt grått.

  Gillad av 1 person

  1. I nästa liv ska jag bli katt … och bara göra det jag själv vill! 🙂
   Tack BP … dina uppmuntrande kommentarer gör mig alltid på bra humör!

   Gilla

 2. Hej, du är modig du som väljer småkryp framför blommor! Men jag håller med om att de är superläckra i macro! Om dom skulle vara i format som en hund, då skulle jag nog gå o gömma mig! Jag har problem, min externa disk vill inte samarbeta. Det har hänt förr, vi fick joxa o trixa med sladdar och usb-portar ett tag. Där ligger ju de bilder i arkivet som jag tänkt ha på frukttemat. Hasse är på hemväg från Värmland ikväll,tror jag får be om lite assistans. Kram från snöstormen

  Gillad av 1 person

  1. Trist med dator/ hårddiskproblem … hoppas du fick lite hjälp av Hasse.
   Här har det också snöat … men ingen snöstorm tack och lov!
   Kram

   Gilla

   1. Jag började skolan samma höst, som den låten gavs ut. Gissa vad jag fick heta genom hela skoltiden?
    SVANTE

    Gillad av 1 person

 3. Ja, du färg behövs denna dystra snöiga dag. Helt galet vad det vräker ner. E4an var ju bar, men mängder med vatten på vägbanan, jag blev omkörd vid några tillfällen och det var som om att köra in i biltvätten så sköljde vattnet över bilen – gick åt friska torkarblad idag. Sen vek jag ju av stora vägen och sedan in på lilla vägen för att köpa ägg och där var det helt vitt, tur att det finns snöstakar att hålla sig emellan, för vägen var helt obefintlig. NU vill jag ha vår! (förr plockade jag tussilago till morfarsfödelsedag 5/3 inte alla vårar men de flesta, hade ett bra ställe södersida vid en fabrik) Ha en bra eftermiddag. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Inga vårblommor i sikte … bara mer snö! Är trött på vintern sedan länge … måtte våren komma snart!
   Kram

   Gilla

 4. Vilka härligt underbara helt fantastiska bilder!! Plus såå mycket färg! Tycker du är otroligt duktig Anki, både med kameran och dina kunskaper!!! Det är en glädje att följa dig.

  Gillad av 1 person

 5. Vad har du för objektiv? Otroligt bra bilder!! Ser sådant jag inte sett förr här och det är så spännande och dessutom vackert. Tack för länk och kul att du hakar på!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Kul att du tycker om mina kryp 🙂
   Kameran är en Canon PowerShot SX50 HS med fast objektiv – Objektiv: 4,3-215 mm (motsv 24-1200 mm) f3,4-6,5 Fördelen är att slippa släpa på olika objektiv – nackdelar finna också, men fördelarna vinner 🙂

   Gilla

 6. Vilka härliga insekter! Har inte sett någon av dem, har visserligen inte kollat efter insekter, men det verkar vara intressant, om man nu vet var man ska leta.😊

  Gillad av 1 person

 7. Ljuvliga bilder på krypen! Strimlusen är även min favorit, prickigt och randigt på samma kropp, så tufft! Och bärfisarna älskar kameran – så länge de inte sätter sig på blåbären vill säga. Men bilderna på de där häftiga larverna tar ju priset, har aldrig sett något liknande den orangea som rullat ihop sig till en stjärna! Toppensamling av färggranna bilder på sommarens gladgörare!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! kul att du gillar mina ”kryp” 🙂 Larverna har jag bara sett en gång och det är flera år sedan … jag gillar dem också 🙂

   Gilla

 8. Tack för denna färgkavalkad. Så fin! Behövlig! Och tänk om jag sedan kunde komma ihåg alla kryp och annat. Kunde inte någon av dem . Men jag får nog repetera en del. Inläggen finns ju kvar.
  Oh, vad jag önskar att du skulle ha en kurs så jag kunde lära mig mer.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 9. Härligt med färg – det behövs just nu i allt det vintervita (som fylls på just nu dessvärre). Larverna vill en ju nästan gosa med (men bara nästan 🙂 ).

  Gilla

 10. Snart är de här igen, alla små kompisar som gömmer sig långt inne i växterna 🙂 Fantastiska och häftiga närbilder på alla småkryp. Vackrast är nog ändå de två larverna. Riktiga konstverk 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Du är så fantastiskt duktig på både kunskap och att fånga det vackra i bilderna! Tänk vad mycket vackert det finns i vår natur!
  Här har vi så mycket snö och det känns så overkligt att det bara är ca en och en halv månad kvar till sommardäcken ska på! Ok, vi får behålla vinterdäcken på om det är vinterväglag men ändå!
  Nu hoppas jag på plusgrader så vi får lite töväder!

  Ha det så gott!

  Kram / Maria

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Vi har ovanligt mycket snö här också och våren känns fortfarande avlägsen.
   Kram

   Gilla

 12. Nu längtar jag ännu mera till våren, åh vad jag längtar efter att sett dessa vackra fantastiska bilder. Så roligt med namnen också.
  Önskar dej också en fin helg.
  Kram

  Gillad av 1 person

 13. Det var det vackraste kvalster som jag sett i mitt långa liv. Trodde du gjort något fint till Påskriset.
  Anki vilken pärla Du är. Jag säger som >>>Bosse, jag kan bläddra hur länge som helst.
  Underbart. Tack från Hajan

  Gillad av 1 person

 14. Småkryp kan jag klara mig utan. Eller egentilgen inte… för de fyller ju sin funktion, de med.
  Att se dem på bild går däremot bra. Och alldeles särskilt bra går det när bilderna är så vackra och skarpa som du har fått dem.

  Gillad av 1 person

 15. LÖNNAFTONFLY! Är det så de heter? De larverna har jag sett ofta på promenadstigarna. Tack snälla Anki, du är en outtömlig källa till kunskap! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jag har bara sett den en gång och det var då jag fotade den 🙂 Nyfiken som jag är så skickade jag bilden till Jourhavande biolog på Naturhistoriska museet och fick svar ganska omgående. En fantastisk service – numer kan man ju fråga på någon FB- sida, men det fanns inte då 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.