Snöstjärnor … och dagsmeja

Solen gick upp kl. 06:50, men lyser med sin frånvaro här hos mig … istället yr snöflingorna tätt i luften, men den värsta kylan verkar ha lagt sig för den här gången 🙂

Lyckades fånga ett par snöstjärnor igår …

… liksom ett bevis på att solen värmde lite mitt på dagen, med istappar på grannens uthus 🙂

Hela vintern har koltrasthanarna varit i majoritet, men nu är det honorna istället …

… och en björktrast som bråkar med alla andra 🙂

Fredag igen … ha det gott!

46 reaktioner på ”Snöstjärnor … och dagsmeja

 1. Vilka fina bilder du fått på frost flingorna, ser ut som konstverk.😊 Istappar har vi minsann inte haft här i Kristianstad eftersom vi varit förskonat från snö, endast en vecka har vi haft snö på hela vintern. Tittade precis ut genom fönstret och det snöar.

  Gillad av 1 person

 2. Vi har inte fått mer snö. Peppar, peppar… Idag visar termometern på ensiffrigt, det är ingen sol. Bara det inte betyder snö! Väl man vet att inget varar för evigt!

  Gillad av 1 person

 3. Ingen sol här heller….. och inga bråkande trastar. Däremot ett knippe gulsparvar som vi inte haft tidigare i vinter. Vad fina snöflingor är egentligen, så där en och en. Men nu får det räcka med snö….. fast det verkar som om det ska komma 1dm imorgon. Hu! Ha en fin helg och jag längtar till måndag…. du vet varför! =)

  Gillad av 1 person

 4. Vilka konstverk de är, snöflingorna! Skickligt att ta så fina bilder av dem. det slår mig att jag nog aldrig ens försökt… Och så är det något med istappar, de betyder glädjeglitter, kanske är det för att de kommer med sol, det bästa vädret som jag vet – vårvintern med snö på sol som man så sällan upplever annat än i norr. Snart dags att sitta i pergolan och dricka någon varm dryck med ansiktet mot solen.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Visst är de fina 🙂 Istappar gör att det känns som att våren är på väg! Vårvinter har vi inte så ofta här, men kanske i år 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Har nog aldrig sett sådana snöstjärnor, så vackra.
  Fina bilder också på söta fåglar, dom sjunger här hos mej, så det ger ju hopp om våren.
  Trevlig helg
  Kramar😊

  Gillad av 1 person

 6. Snöstjärnorna var ju hur fina och vackra som helst! Små smycken:-) Här är det faktiskt riktigt soligt sedan klockan 12 ungefär, men fem minusgrader är ingen höjdare, men bättre än 13 minusgrader i alla fall.
  Istapparna skulle jag inte vilja få i skallen kan jag säga;-)
  Koltrasthonorna har kanske varit smarta och gått i ide, men var dumma nog att komma fram när det är som kallast den här vintern. Kanske de kloka killarna har gått i ide då;-)

  Gillad av 1 person

 7. Vackra snöstjärnor och istappar! Och så fint du fotat dem! Har lyssnat till koltrasten idag och såg på gården även en björktrast. Så kanske våren, trots kylan och snön. är i antågande. Strålande sol här idag men i mitt tycke kallt med -8 och n.v. vind.
  Önskar dig en fin eftermiddag. Och kanske solen kommer till dig också- Jag menar utomhus, för inom dig finns den ju.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Koltrasten sjöng så fint här i morse … då kändes det som att våren kommer nog snart ändå 🙂
   Kram

   Gilla

 8. Snöstjärnorna är fantastiska! Lite takdropp kan bota den värsta vintertristessen i ett nafs! Jag har också noterat att solen börjar värma lite mer nu – härligt!
  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack … visst är de vackra 🙂 Liten aning om en kommande vår får man när solen börjar värma.
   Trevlig helg till dig också!

   Gillad av 1 person

 9. I Stockholm har solen visat sig idag, i vart fall under eftermiddagen. Men kyligt i luften. Men vi går mot bättre tider, det vet jag helt säkert. Istappar finns (eller fanns) det gott om även här.

  Gillad av 1 person

 10. Underbara snöstjärnor, så vackra mot isen 🙂
  Jag visste att koltrastar finns här hela vintern men är det likadant med björktrastarna? Jag har inte sett några ännu och jag trodde att de är flyttfåglar. Kanske är det normalt för dem att komma tillbaka den här tiden. Undrar hur lång tid det ska ta för mig att vänja mig vid hur tidigt allt sker här nere 😉 Väldigt fina bilder även på fåglarna 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är snöstjärnorna vackra 🙂 Björktrastarna är både flytt- och stannfåglar, men i norra Sverige är de nog oftast flyttfåglar. De kallas ibland snöskata. Tack! 🙂
   Kram

   Gilla

 11. Men hur bär du dig åt för att fånga snökristallerna? Dom är ju fantastiska! Har aldrig ens försökt förstora snöflingor.,..
  Om du visste vilka mordverktyg vi har som hänger ner från taken nu…själv går jag inte så nära kanten då jag håller mig där det är plogat, men djuren! Katter och hundar går gärna intill husväggarna och nosar…det kan sluta riktigt illa. Ha en fin lördag! den börjar om tjugo minuer

  Gillad av 1 person

  1. Makroläge på kameran … och så beskära bilden i datorn 🙂
   Visst är det läskigt med istapparna – som spjut!
   Ha en fin dag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 12. Otroliga snöstjärnor!! Otroligt också att solen värmer i den här kylan. -10 imorse, men efter en stunds solsken så droppar det från taken!!! Önskar dig en skön helg!
  Kram Lena

  Gillad av 1 person

 13. Det är ju inte klokt, Du är så fin med sådant. Hur sjutton kan man komma på att fotografera dem. Är de små eller stora?
  När vi var yngre så rävkte vi ut tungan och fångade dem. Men det är nog inte värt, då sväljer väl jag tungan med.
  Men jag vet hur vi kollade på varandra när vi tog dem, men det är nog 80 år sen.

  Gillad av 1 person

  1. Haha … härliga Hajan! Snöflingorna är små i verkligheten … jag och mina kompisar fångade dem också med tungan 🙂

   Gilla

 14. Jättefina snöstjärnor! Här finns de också, men i mycket större mångd. Dvs. i jättedjupa snödrivor. Dessutom faller det ner ännu flera just nu.
  Jag vill också ha takdropp nu. Och istappar.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.