Gems Weekly Photo Challenge # 9

Sanna har bestämt att veckans ord att tolka är VIT!

Nu är jag väldigt trött på vintern och i väntan på våren får det bli arkivbilder med vita vårblommor …

… och vitkindade gäss …

Den här veckoutmaning är riktigt rolig och det är kul att kolla hur andra deltagare tolkar det givna ordet.  Om du vill vara med så gör du din egen tolkning och länkar till Sannas sida!

Sista dagen i februari och hur vädret än är idag, så går vi mot våren … det gäller bara att ha tålamod 🙂

58 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 9

 1. Tänk när man köra ner näsan i vitsippehavet och bara njuta av den härliga doften – dina fina bilder inger verkligen hopp om våren =) även om den känns väldigt långt borta idag då det snöar på tvären. Men jag har tålamod till på måndag för då kommer den – det har du ju nästa lovat för då har ju vasaloppet varit. (Himla tur att man inte ska upp och åka det, vägarna verkar vara allt annat än bra just nu och kallt att ta sig fram på skidor) Ha en bra onsdag inne i stugvärmen. kram

  Gillad av 1 person

 2. Godmorgon! Solen försöker titta genom molnen idag, men det går trögt. tolv kalla grader är väl inget att orda om, men jag har sovit med dubbla fleeceplädar. fantastiska foton på vitkindad gås och vit vitsippa speciellt. jag längtar också till våren, kan det ha med kommande flytt att göra tro? Ha en fin dag och hälsa Lasse /Kram

  Gillad av 1 person

 3. Har några stelfrusna snödroppar men annars snötäckt. Det snöade hela dagen i går och blåste -10 grader.
  Idag var det -14 och Minton hoppade på tre ben.
  Hur länkar jag mina inlägg under veckans ord till Sanna?

  Gillad av 1 person

  1. Länken som ska in hos Sanna gör du så här: På din egen sida klickar du på din egen rubrik och kopierar adressfältet – sedan går du till Sannas sida och klickar på den blå knappen under deltagarnas namn . hör klistrar du in det du kopierade … plus namn och mejl-adress. Då har du lagt in en direktlänk just till det aktuella inlägget. Hoppas det var till någon hjälp …

   Gillad av 1 person

 4. Så fina bilder! Särskilt den på gåsen som putsar sig, vilka fina färger och vilket fint ljus i bilden! Jag är också trött på vintern nu, så jag bytte ut min vintriga profilbild mot en somrig, kanske kan man tvinga fram våren på det sättet, jag hoppas i alla fall på det.

  Gillad av 1 person

 5. Vackra vårbilder från ditt arkiv, så snyggt fotograferat! Nu dröjer det väl inte så länge innan snön har smält bort och knopparna börjar titta fram. Fast jag hörde att det är nästan kaos nu på vissa håll i Sverige och på tok för mycket snö som skapar stora problem. Förstår din längtan… 🌸🌸

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita!
   Även om vi klarat oss från den stora ”snökanonen” så yr snön utanför köksfönstret här idag och vinden är isande kall. -15 grader i morse … – 9 just nu!

   Gillad av 1 person

   1. Hua, känns nästan lite orättvist här jag sitter och tittar ut på den blå himlen och längtar efter eftermiddagens promenad utmed havet med Fanny. 16+ och vindstilla.

    Gillad av 1 person

 6. Tackar för det fina urvalet av totalt snöfria bilder. Vid 10 minusgrader är det inte helt fel att få (varma) vårkänslor. Tackar för det! Älskar bilden med gåsen som har dunbollarna under vingen. Suveränt fångat!

  Gillad av 1 person

 7. Jag försöker utrusta mig med det tålamodet och hoppas på varmare och bättre tider 🙂 Som du vet har jag egentligen inte något emot vintern men nu vore det skönt med vår. Under tiden är det roligt att titta på dina fina tolkningar av ”vit”.
  Kram

  Gillad av 1 person

 8. Det blir vår som alltid, förr eller senare. Det är bara att inse att februari brukar vara den kallaste månaden. Här i Mogata har vi så mycket snö att skolan fick stänga idag. Det har inte hänt på de nästan 30 år som vi bott här.
  Kram från Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Så är det Ingrid … det är bara så att vi blivit bortskämda under senare år. Oj … har ni fått så mycket snö i Mogata?
   Kram

   Gilla

 9. Skönt med vackra vita blommor som ger en påminnelse om den kommade våren. Och i morgon är det första mars och mars är en vårmånad- Men det känns lite som om våren har flextid i år.
  De vitkindade gässen är så vackra och snart kan vi kanske se dem igen med sina ungar. Ser fram emot det.
  Hos oss blev det soligt på eftermiddagen men efter att ha varit ute i två timmar och gått 5 km värker fortfarande mina kinder. Men jag vill inte begränsas….
  Jättefin tolkning av veckans temaord.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

  1. Soligt emellanåt och yrsnö emellanåt … blåsigt och iskallt! Jag går inte ut på långpromenad i denna kyla!
   Tack och kram!

   Gilla

 10. Så gott och härligt att få se vårblommor när snön yrar utanför fönstret och graderna kryper ner under minus tio. vi går mot varmare tider. Det är gott. Tack för fina hoppfulla bilder. En kram i vinterkylan värmer så här kommer en. Kram!

  Gillad av 1 person

 11. Härligt och nu längtar man mer efter våren som har börjat visa sig även här hos oss i norr, Idag hade vi till och med + 2 grader mitt på dagen.

  Gillad av 1 person

 12. Det var ett bra val till vit! De där vitkindade gässen som jag trodde var kanadagäss tills för ett år sedan har jag nog lärt mig nu 🙂 Ja, visst längtar man efter vår!! Väldigt mycket! Men samtidigt försöker jag trycka undan den känslan så mycket det går eftersom jag inser att vi har en bra bit kvar. Det är härligt att titta på arkivbilder som visar vår och värme!

  Gillad av 1 person

  1. Tack … känner mig lite trött på all snö och då fick det bli lite andra vita bilder 🙂
   Hos oss verkar de vitkindade helt överlägsna i antal mot kanadagässen … undrar varför …?

   Gilla

 13. Så fint att se lite annat än snö och vinterbilder! Det är en hård vinter i år och jag börjar längta till våren.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.