Jobbat lite …

… och uppdaterat kompisen Nettans hemsida. Jag har berättat om henne tidigare i samband med den årliga svamputflykten där jag brukar vara med som ”sakkunnig”.

Ekoturen  är Norrköpings kommuns rullande naturskola och nästan alla vanliga skoldagar gör hon turer ut i naturen med skolbarn i kommunen … från förskoleklass t.o.m årskurs nio.

Jag brukar hjälpa henne lite med hemsidan emellanåt och nu när sportlovet är slut här i Östergötland kändes det OK att lyfta fram kommande turer för allmänheten.

Bl.a.  kvällen den 9 mars, då det är en utflykt för att lyssna på ugglor och om vädret är klart även titta på stjärnhimmeln.

Minns ni hornuggleungen jag hade besök av förra sommaren? Här har jag bytt ut den somriga bakgrunden mor en stjärnhimmel som passade bättre för tillfället.

Under påsklovet i april är det också några trevliga utflykter inplanerade …

Grottutflykt i Kolmården, Vårfiske i S:t Anna skärgård och

Matupplevelser  längs väg 209 …

Efter två olympiska medaljer igår – ett silver och ett guld i skidskytte och en silvermedalj idag i curling så är detta OS snart slut och det känns helt OK för min del. Nu ska vi bara hålla tummarna för skidtjejerna i morgondagens tremil och för tjejerna i finalen i damcurlingen som går i natt.

 

 

31 reaktioner till “Jobbat lite …

 1. Bra jobbat och vilken härlig bild på uggleungen. Naturen är härlig, det är bra att det finns eldsjälar som kan fånga barnens intresse och nyfikenhet på djur och natur. Jag har jobbat mycket med naturupplevelser för förskolebarn.
  Härliga minnen.

  Gillad av 1 person

 2. Lyssna på ugglor är en fantastisk upplevelse. Har en kattuggla här i närheten som jag hör ibland och får kalla kårar av när den skriker. Vad vore en spännande engelsk TV-deckare utan kattuggleskrin som ljudeffekt (plus en rävs väsande). Tyvärr har det varit så kallt ett tag att jag inte velat gå ut sent på kvällen och lyssna på den. Den översta bilden på den lilla ungen som laman nosar på är för gullig. Vilka trevliga utflykter!

  Gillad av 1 person

 3. Så fint att du kan hjälpa till med uppdatering av hemsidan Och vilka trevliga utflykter/turer som kommer. Jag skulle ägrna, om jag bodde i närheten hängt på. Det hade varit jätteroligt både att lyssna på ugglor och allt det andra.
  Nu njuter jag av dina toppenfina bilder så länge.

  Sport har dte blivit här också och tremilen i morgon ser jag fram emot. Curlingen i natt får jag nog bara läsa om och se i repris.
  Önskar dig en fin kväll.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 4. Vilket ambitiöst utflyktsprogram Naturskolan har. Ja, bara att Norrköping har en sådan skola ska kommunen ha en stor eloge för. Borde kanske skicka Täby kommuns ansvariga på studiebesök…
  Ugglan med natthimlen blev otroligt fin. Att frilägga hår eller i det här fallet fjädrar är det svåraste jag vet. Du lyckades fantastiskt bra!
  Sedan har jag då aldrig sett höns(?) med blåa huvuden. Borde kanske delta i naturvandringarna;-)

  Gillad av 1 person

  1. Naturskolan är verkligen en bra sak! Tack … ja det är lite pyssel att frilägga 🙂 Det är inte höns utan kalkoner 🙂

   Gilla

  1. Tack! Jag hade tur en morgon i somras då den här ungfågeln satt på altanenräcket 🙂
   Har lyckats fota en sovande kattuggla en gång också, men hittar inte bilden. 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Wow vilken uggla!! Så häftigt!
  Ja nästan bra att OS är slut. Det har varit lite körigt 😉 Kul att du också gillar att se curling! Inatt måste jag tyvärr stå över. Klarar inte att vara uppe mitt i natten och titta….Men till 3-milen är jag vaken!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! 🙂 Jag hade lyckan att uggleungen satt på altanräcket en tidig morgon i somras … så trött och alldeles orädd 🙂
   Ha det fint du också!

   Gilla

 6. Vilka härliga foton, och ugglan blev jättebra. Lamorna (alpackorna?) ser ut att vilja smaka på lillgrabbens huvud, och kossan säger MUUUU o getterna står på rad och käkar och kalkonerna är…FUULA! Jag är livrädd för kalkoner ända sedan vi skulle vara djurvakter till bl.a kalkoner som var så argsinta så vi slängde in maten, rusade ut och låste dörren fortare än kvickt. Mycket trevliga aktiviteter du har att se fram emot. Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag håller med … kalkoner är fula! Jag är inte med på så mycket mer än det som har med svamp att göra, men jag kan åka med på vilken som helst av hennes allmänhetsturer utan att betala (förutom den till Gotland, där jag får betala hotellet 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Vilken helt fantastisk bild på ugglan framför stjärnhimlen. Din vän måste vara väldigt glad för din hjälp och för att hon får låna din fina bild till sin hemsida (jag tror att jag uppfattade det rätt så). Du har många fina djur- och naturbilder att dela med dig av och det är kul att du gör det så frikostigt 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag bytte bakgrund och jag är faktiskt riktigt nöjd själv 🙂
   Jag hjälper henne ibland eftersom hon själv känner att hon inte klarar det – i gengäld kan jag åka med på hennes turer utan att betala 🙂

   Gilla

 8. Den där ugglebilden blir jag grön av avund på, jag har nog aldrig ens sett en uggla, bara hört dem. Lamorna och lillungen är också en sån där jättehärlig bild, men alla är fina. Fint med naturskolan och att du kan vara till hjälp på olika sätt.

  Gillad av 1 person

  1. Tack 🙂
   Hade ju världens tur med ugglan – den satt utanför fönstret en sommarmorgon och var så sömnig att den inte brydde sig så mycket om mig och äldsta barnbarnet – många bilder blev det 🙂

   Gilla

   1. Det är ju det. Foton handlar rätt mycket om tur och påpasslighet. Jag längtade efter hackspettsfoton och i somras fick jag ta hand om en fönsterkrockad hackspett som jag kunde fota tills den kvicknade till.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.