Slut i säcken!

 På hemväg från affären svängde jag in till Orga kvarn för att köpa fågelmat. Här i villaområdet Lövhagen bodde vi i 11 år innan vi flyttade hit där vi bor nu och här fotade jag mycket förr, före digitalkamerans inträde i mitt liv. Hoppades få se strömstaren som brukar synas här, men den visade sig inte den här gången.

Förr passerade allt vatten från sjön Måren, via ån och dammen vattenfallet – numer passerar det mesta turbinen till ett eget kraftverk, som på så vis gör kvarnen  självförsörjande på elkraft större delen av året.

Så här kunde vattenfallet se ut efter en kall period på vintern … den här bilden är mer än tio år gammal och jag tror den varit med förr, men det är nog ett tag sedan.

26 reaktioner till “Slut i säcken!

  1. Makalöst vackra bilder och isformationer Anki! Jag bara älskar när isen bygger konstverk på det där sättet. Närbilden med fönstret är speciell och så den sista med sina underbara färgtoner, som ett sagolandskap.

    Gillad av 1 person

  2. Så bra att du tog den vägen för att köpa fågelmat. Underbara bilder! Och så roligt att få vet amer om kvarnen. Isformationerna på sista bilden är fantastiska och så även ditt foto.
    Tac för denna tur och fin info.
    kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.