Tillbakablick …

Jag tycker det är roligt att se tillbaka och jämföra hur det ser ut en viss dag under åren … här månadsskiftet januari – februari de senaste fem åren. Först 2013-2017 … där de tre första åren visade på vinterväder och så två med barmark.

Detta bildspel kräver JavaScript.

… och så igår – tisdagen den 30 januari 2018.

Förstora genom att klicka på dem.

32 reaktioner till “Tillbakablick …

 1. Ja, det var blandat =)
  Vi får väl se om det kommer mer snö i eftermiddag och imorgon – tyckte att de hotade med det. Själv vill jag ju såklart ha vårväder! Men det är väl att be om det som är omöjligt redan i början av februari. Ha en fin dag! Kram

  Gillad av 1 person

 2. Vilken härlig tillbakablick du visade oss.Lite blandat väder men oftast vintervitt och vackert väder hos er. Denna dag hos oss bjuder på gråväder och plusgrader och solen ser vi inte till. Som vanligt med andra ord.

  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Spännande återblick. Ja tycker det skall vara snö på vintern men bor i södra delen av Sverige och då är det sällsynt med vitt. Dina bilder är så vackra.

  Gillad av 1 person

  1. Här är det oftast gröna vintrar – förutom kanske någon eller ett par veckor just januari/ februari. Jag gillar inte snön, mest kanske p.g.a. att det är jag som måste fixa skottningen 🙂
   Tack!

   Gillad av 1 person

 4. Vackra bilder från din trakt. Och så fint ni bor.
  Och visst är det fint med snön! stor skillnad är det! jätteroligt att både se tillbaka bildmässigt och textmässigt. då blir det ju en levande blogg.
  Kram och trevlig onsdag.

  Gillad av 1 person

 5. Roligt med tillbakablickar! Man glömmer lätt, om man inte har något speciellt att hänga upp det på.
  Igår hade vi snö här, idag är det grönt.
  Ha en fin dag, kram!

  Gilla

 6. Det kan verkligen variera men bilden från 2015 var väldigt lik den som du tog i går, förutom lite sol på gårdagens bild 🙂 Den andra bilden, med usikt över omgivningarna, är förtrollande vacker 🙂 Kul idé att jämföra på det sättet.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Lite kul att titta tillbaka och jämföra. 2015 var det betydligt mer snö om du tittar noga 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Visst är det kul att dokumentera hur det sett ut tidigare år. Då blir det liksom ingen ”diskussion” om hur vädret varit. För detta krävs i och för sig ett väl ordnat arkiv, vilket du verkar ha;-)

  Gillad av 1 person

  1. Inte så mycket ordning i mina arkiv – bara mappar efter år och i dem mappar med månad, sen tar ordningen slut 🙂

   Gilla

 8. Så fina bilder, och roligt att påminnas om hur olika våra årstider är. Jag gillar inte heller snö särskilt mycket, eftersom det blir så mycket mer problem då, särskilt om snö kommer med kyla på – 25 grader också, men det är väldigt vackert med snö, särskilt på landet där den får vara ren och vit och inte smutsig och snömoddig. Ha en fin kväll 🙂

  Gillad av 1 person

 9. Verkligen växlande väder. Här i södra Sverige har vi nog snö några dagar per vinter,men vad jag minns så var det snö varje vinter när jag var barn betydligt längre tid. Kanske är inte minnet helt trovärdigt. Men det är konstaterat att vi fått mildare (varmare) vintrar. Skönt på ett sätt, tycker jag, samtidigt så är det sorgligt. Det mest sorgliga är förstås att det med största sannolikhet beror på att vår planet inte mår bra. (Feber?)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, klimatet har helt klart förändrats, men jag minns ändå vinter i början av 60- talet när det var snöfattigt – fick ett par nya röda skidor som jag aldrig kunde prova den vintern p.g.a. snöbrist.

   Gillad av 1 person

 10. Trevligt med tillbaka blickar, vädret blir sällan detsamma. Vintern i år (säkert andra år oxå) är märklig för vindarna vänder så snabbt från dag till dag.
  Barmark regn och hårda vindar igår och snöpuder idag, det ska bli mer av något slags väder sägs det, hihi . . . .
  Men ännu har meteorologen inte ritat en stor sol över trakten där jag bor, men jag väntar . . . . .
  Jag tänker på de stackarna i norra Sverige hur de kämpar i snöstorm m,m, då är jag glad att få bo här.
  Må så gott Anki.
  Kram/ Eva

  Gilla

 11. Jag är svag för sådana jämförelser. Helst om de är bildliga. 🙂 Det är så lätt att glömma och blanda ihop dagar och år. Tänk att det kan vara så olika mellan åren. Du har det fint 2018. Men jag vill nog inte byta nu när vi kommit in i andra månaden. Frågan är om vi ska komman undan helt med att skotta denna säsongen.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Jag tänker som så att för varje dag som går kommer vi en dag närmare våren 🙂
   Håller tummarna för en hyfsat snöfri fortsättning 🙂
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.