Gems Weekly Photo Challenge # 5

Sanna har den här veckan gett oss orden HÄR & NU …

Det här var hos oss för bara en stund sedan – elavbrott! Då får man fylla upp ett par bunkar med vatten så det räcker till mat och fika 🙂

44 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 5

 1. Tror att du är ganska förberedd för strömavbrott på andra sätt, men vatten är ju färskvara. Det blev hur som helst ett mycket träffande inlägg på veckans tema. Hoppas det ordnat sig nu.

  Gillad av 1 person

 2. Undrar om elavbrottet kände till Sannas veckotema. Snacka om perfekt tajming. Sedan undrar jag varför du bunkrar upp med vatten, för det var ju ett elavbrott… Och hur värmer du vattnet då utan el alltså? Nej, det var en dum fråga, för du har säkert ett Trangia kök;-)

  Gillad av 1 person

  1. Vi har egen brunn och för att få upp vatten in till husen så måste pumpen fungera – det gör den inte utan el … och värmer vattnet gör jag förstås på vår lilla vedspis i köket. Den funkar bra till att laga mat på också, men nu blev det bara en timmes elavbrott så det gick bra ändå 🙂

   Gilla

 3. Elavbrott ger en lite att tänka på.
  Igår försvann elen för två sekunder bara men det grämer när det är mitt i något jobb, och inte bra för datorn heller.
  Men, slutligen ett i-landsproblem.
  Fina bildbidrag!

  Gillad av 1 person

 4. Jasså du, men ni har väl ingen tung blötsnö som lägger sig på ledningarna? Vi har peppar peppar klarat oss än så länge trots enorma snömängder. Hoppas elen kom tillbaka fort, den vill man inte vara utan! Kram

  Gillad av 1 person

 5. Elavbrott kan ställa till det i vardagen men jag hoppas att det inte varade så länge. Jag tänker på det inlägg du skrev för ett tag sedan om att vara beredd för några dagars kris av något slag. Jag tänkte då att vi borde ha dunkar med vatten men sedan blev det inget av med det. Ni lyckades tydligen klämma ur så pass mycket ur ledningarna att ni klarade det akuta behovet 😀 Annars finns ju snön som i nödläge går att smälta och koka 😉 Bra med vinter!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det blev ett kort avbrott – bara lite mer än en timme 🙂 Vi brukar kunna få ihop ganska många liter innan det tar slut … och som sagt på vintern går det ju bra med snö om det finns 🙂 OK – det kanske är lite bra med vinter i alla fall! 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Förr om åren brukade vi ha strömavbrott titt som tätt. Det värsta var ju att vattnet tog slut. Nu har de tydligen grävt ner de flesta kablarna i marken så det är sällan det händer numera. Vi som har eluppvärmning får det också iskallt hemma efter en stund. När Gudrun var på gång hade vi avbrott en vecka. Som väl var bodde dottern i Norrköping då så vi kunde flytta dit.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Samma här – bara sista biten genom skogen är luftledningar, så numer är strömavbrott ganska ovanliga. Gudrun orsakade ett långt strömavbrott här också – inte riktigt en vecka, men fem dagar … vi eldar med ved och har vedspis i köket så det gick bra. Vatten kunde vi hämta hos grannen som har en gammaldags gårdspump kvar, så det funkade bra. Bra att ni kunde bo hos dottern.
   Kram

   Gilla

  1. Ett kort avbrott är inget bekymmer, men man vet ju inte hur länge det varar – så lite vatten i reserv skadar inte 🙂
   Tack!
   Kram

   Gilla

 7. Åh – inte så kul! Livet på landet 🙂
  Här hade vi strömavbrott ofta förut men för några år sedan (ganska många nu, tiden går fort) så grävde de ner alla ledningar här omkring och sedan dess har vi nästan aldrig strömavbrott (peppar, peppar och allt det där).

  Gillad av 1 person

 8. Nu händer det inte så ofta här längre. Ledningarna är nergrävda de flesta. När strömmen går känns det som om livet stannar upp ett slag. Din bild på mikron visar det tydligt. Man får leva lite enklare, tända brasor, hälla upp vatten och ett år tror jag vi hade framme gasolköket tre gånger men det är många år sedan nu. Barnen tyckte det var spännande och visst blev det lite mysigt. Bäst var nog att få dra iväg till badhuset i stan för att få tvätta sig ordentligt. Ditt inlägg väckte gamla minnen till liv. 🙂 Tack för det o ha det gott!

  Gillad av 1 person

  1. Så är det här också – numer är elavbrott en sällsynthet. Funkar ändå bra så i en stuga på landet 🙂

   Gilla

 9. Peppar, peppar var det länge sedan vi hade strömavbrott. Flera gånger har det hänt mitt i iskalla vintern med – 25 grader, så när strömmen sedan kommer tillbaka går alla säkringar och allt måste startas om eftersom det blir överbelastning. Skönt att det bara var en timmes elavbrott i alla fall, man blir mer strandsatt än man tänker på utan el. Ha det fint!

  Gilla

 10. Strömavbrott är inte kul om det blir långvarigt. Tur ni klarade er bra denna gång. Jag är tacksam att de flesta elledningar är nedgrävda i vår kommun så vi brukar klara oss rätt bra även under stormar och snöoväder.

  Gillad av 1 person

 11. Ibland är det nog bra för oss människor att vara utan el att se vad som händer vid ett strömavbrott, jag tror att vi på landet då skulle klara oss mycket längre än inne i stan. Där allt är baserat på el. Säger storstadsbon som flyttat ut i skärgården 😉

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.