Årets sista …

… resor med husbilen var till Hästholmen – augustis sista dag tog vi oss dit i strålande sol, som på kvällen förbyttes till ett riktigt regnväder.

Nästa dag fortsatte vi till Vadstena, men först ett stopp vid Borghamn, men det ihållande regnandet gjorde att det bara blev en kort paus för att fika.

Väl framme i Vadstena blev vädret bättre och regnmolnen drog bort.

Två veckor senare var vi tillbaka till Hästholmen – den här gången tillsammans med goda vännerna från Paradiset 🙂 Det blev två trevliga dagar med mycket prat och många skratt 🙂

Det här blev årets allra sista resa med husbilen … den regniga hösten lockade inte ut oss på vägarna och när det nu äntligen fanns svamp i skogarna då kändes det helt underbart att kunna vara ute och plocka varje dag och att även kunna vara med på svampklubbens träffar.

Om bara fyra månader är det dags att ta ut husbilen igen … till dess får vi fundera åt vilket håll vi ska åka nästa år – jag röstar för ännu en resa norrut!

 

 

31 reaktioner på ”Årets sista …

 1. Vadstena är en vacker stad, så här års är väl det mesta grått även där. Julljusen lyser upp kanske…

  Jag ser fram emot ljusets återkomst. Då ska det bli en del resor även för mig, har jag tänkt.

  Gillad av 1 person

 2. Hästholmen, Borghamn och Vadstena kan man aldrig få nog av. Tack för vackra återblickar!
  Du har väl inte missat den stora prylladan med antika grejer vid infarten söderifrån till Vadstena, till höger på vägen? Strax före den stora mataffären? Där har vi gjort många fina fynd! (Tja, även i mataffären. ;D)

  Gillad av 1 person

 3. Vadstena är verkligen en mysig ort. Jag skulle kunna tänka mig att bo där och gå mina promenader efter vattnet och i det fina samhället 🙂
  Inte behöver man åka iväg när de egna skogarna bjuder på så mycket gott på hösten 🙂 Men å andra sidan finns det svamp i andra delar av landet också och om vädret är bra är hösten en väldigt fin semestertid. Inte minst norrut 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Vadstena är en av mina favoritstäder … verkligen en pärla!
   Jovisst … det finns svamp att plocka på andra ställen, men det kan vara svårt att ta hand om den om inte svamptorken är med … och då måste man ha tillgång till el.
   Kram

   Gilla

 4. Tusen tack för att jag fick åka snålskjuts med dig genom två tredjedelar av Sverige:-) Ännu bättre är att de flesta bilder visade strålande sol, precis vad som behövdes i höst- och vintermörkret. Med andra ord – perfekt tajming med det här sista inlägget från er fina resa. Jag hänger gärna med igen om fyra månader:-)

  Gillad av 1 person

 5. Svar: Jo då, jag har funderat på att hänga på ”Veckans rubrik” även i framtiden. Det jag funderat på är att dina rubriker var visserligen inte lätta, men de kunde illustreras med egna bilder. Rubrikerna de andra satt före dig var ännu svårare, och ofta behövdes ”fotoplock” från nätet. Vet du vad, jag ska vänta tills januari månads rubriker kommer upp. Då fattar jag ett beslut, om det är okej för dig alltså.
  Att jag hoppade på utmaningen i första hand var på grund av dig!

  Gillad av 1 person

 6. Det har varit både givande och väldit roligt att följa med på era husbilsresor. Den norröver har jag delvis gjort, men nu såg jag där mycket med andra ögon.
  Era sista resor var tämligen nya för mig förutom just Vadstena där jag senast var i midsomras. Vackra bilder från en fin resa. Och tiden går fort. Snart är det dags att börja planera nästa års resor. Där hänger jag också gärna på. Jag vet att jag i varje fall har jobbresa till både Bohuslän och Höga kusten och troligen en hel del till. Känns roligt. Och norrut blir det privat också en tur. För visst är Sverige fantastiskt.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 7. Så roligt att följa med runt i vårt vackra land genom dina bilder! Vi får se hur vi gör i år, men jag är väldigt sugen på att bila runt i Sverige och kanske ta en tur till Norge och Danmark också.

  Gillad av 1 person

   1. Håller helt med! Vi brukar alltid bila runt, men med barnen har vi bara bilat utomlands, det känns som det är dags att bila runt i vårt eget land nu, och visa dem Sverige från norr till söder.

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.