Hemresan fortsätter …

Från campingen i Österjörn fortsatte vi söderut … åkte inte ut till E4:an utan följde lite andra vägar en bit längre in i landet – och stannade så på den tolfte dagen på en mysig liten ställplats i Vännäsby.

Vi hade ju haft tur med vädret under hela resan … hittills, men här kom den första rejäla regnskuren. nästa dag fortsatte vi till Härnösand … nu längs E4:an – lite motvilligt, men för att komma vidare så blev det så.

Härnösand är en trevlig stad och härifrån har jag idel trevliga minnen från när jag gick utbildningen till svampkonsulent just här 🙂

Vi kommer säkert att åka hit igen!

Från Härnösand fortsatte vi ganska snabbt till Söderhamn – här var vi för ett par år sedan och jag såg fram emot att återse den lilla staden 🙂

 Tyvärr så var inte vädret på vår sida, utan regnet öste ner och ingen ljusning syntes, vilket gjorde att vi beslutade oss för att fortsätta … och snart var vi vid resans sista övernattningsplats – Gysinge.

Efter bloggvännen Anneris återkommande bilder från just denna trakt visste jag nu att det fanns gamla järnvägsbroar som var värda ett besök … och efter att fått karta och vägbeskrivning i Brukshandeln så blev det förstås en promenad dit.

Gysinge är absolut värt att besöka – och är man inte intresserad av gamla broar så finns den gamla bruksmiljön med Brukshandeln och området vid Herrgården.

Tänk vilken skillnad … en vecka tidigare såg vi blommande rönn vid Abisko – och här är rönnbären nästan helt mogna!

Så … den sista etappen hem. När man kommer till Enköping då känns det nästan som att man är hemma 🙂

Hela resan 2017 – ganska schematisk, för en del mindre avstickare saknas här…

Resan har fått upp ögonen på oss och vi kommer säkert att återvända norrut igen, för där finns såå mycket mer att upptäcka!

Kul att ni varit med och tack för alla härliga kommentarer under resans gång 🙂

Efter den här resan blev det bara ett par kortare husbilsturer till –  fortsättning följer …

 

31 reaktioner på ”Hemresan fortsätter …

 1. Jag visste inte att du gått en utbildning för att bli svampkonsulent. Då förstår jag varför du är så kunnig. Vad innebör den utbildningen egentligen? Låter väldigt spännande. Roliga namn på de där små gatorna. Tack för en trevlig resa. Kram

  Gillad av 1 person

 2. Underbart med lite sommarbilder. Var lite deppig över vädret idag med ömsom regn ömsom snö, men mörkret är värst. Blev genast på mycket bättre humör efter att sett de vackra bilderna och påmind om att ljusare tider kommer…

  Gillad av 1 person

 3. Gick ni över denna järnvägsbro? Tror inte det då jag såg varningsskylten.
  Attans vad ni reser och far och fotar och berättar *beundrar er*.
  Sverige är fantastiskt och det ser man på dina bilder också.
  Tack för allt du har visat och berättat om/ kram

  Gillad av 1 person

  1. Jodå, jag gick över bron – både fram och tillbaka 🙂 J
   Lasse har ju svårt att gå, så jag får ju numer göra mina utflykter och äventyr på egen hand – fotar och visar Lasse i datorn när jag kommer tillbaka till husbilen.
   Är glad att du gillar mina små reseberättelser – dina ord värmer 🙂
   Tack och kram

   Gillad av 1 person

   1. Inte bältros, utan rosfeber, som är något helt annat, Det är inte det som är problemet, utan en whiplashskada som som han fick vid en olycka på jobbet 1996 – och som tyvärr försämrar hans tillstånd med stigande ålder – han fyller 75 i mars.

    Gillad av 1 person

 4. Om du bara visste hur mycket jag njöt av det här fina och somriga inlägget:-) Det var verkligen väl behövligt med tanke på regnvädret och isgatorna här i 08-området idag.
  Älsar broar (nästan) lika mycket som kranar, så tack för dom:-) Å graffitin var ju helt suverän, speciellt på husgaveln. Varför lär sig Stockholm aldrig hur fint det kan vara med graffiti…

  Gillad av 1 person

 5. Härliga foton! Känner mig nästan som hemma stundtals 🙂
  Men du visar upp en del annat som jag känner att jag också vill uppleva! Sverige är faktiskt ganska så fantastiskt!

  Gillad av 1 person

 6. När jag tittar på hela rutten på sista kartan så inser jag vilken fantastisk resa ni gjorde 🙂 Ni har verkligen sett Sverige på den semestern. Vissa ställen känner jag igen mig på och konstigt nog var det Strängnäsbron som fick hjärtat att hoppa till lite extra den här gången. Jag bodde i Strängnäs när den bron byggdes, min man har sprungit flera halvmaror över de två broarna, min svärfar blev påkörd på rastplatsen precis norr om bron…det är många minnen (min svärfar klarade sig relativt bra men skrämde oss rejält).
  Härligt att få följa med och se alla fina bilder igen 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev en rejäl ”runda” och mycket hann vi se, men upptäckte samtidigt att vi inte hann se allt som finns – vi måste återvända 🙂
   Så du har bott i Strängnäs? En trevlig liten stad där vi stannat till med husbilen ett par gånger. min farmor och farfar kom från Enköping så när jag var barn åkte vi ofta dit och på den tiden gick vägen genom Strängnäs. Skönt att det gick bra för svärfar 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Stort, varmt tack för denna resa! Underbara bilder!Jag har njutit av precis allt. Stora delar av resan har jag gjort, i olika omgångar, dock aldrig med husbil, men med tåg, bil och buss.
  Och visst har Sverige så mycket vackert att erbjuda. Fint att ha tid på sig och vara flexibel vad gäller stopp.
  Höga kusten är jag väldigt förtjust i och jobbade där i somras på en resa och det blir ännu en i sommar. Ser fram emot det.
  Är glad över tipset om Gysinge, för där har jag ännu inte varit. Vill se både broarna och bruket och ta del mer av brukets historia.
  Väntar på mer…
  Stor kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack själv Ditte! Du har nog sett det mesta i vårt avlånga land – kul att du ändå gillar att hänga med på vår resa 🙂
   Gysinge är som sagt värt ett besök!
   Kram

   Gilla

 8. Underbar reseberättelse. Söderhamn och Härnösand har jag besökt, kände t.o.m igen ett par ”gator” i Härnösand, jag är ganska säker på att jag gått just där ni har traskat fram, bl.a i Fiskargränd. Mysigt. Jag har lösa planer på att resa helt ensam norrut till våren/sommaren för att bl.a besöka någon eller några Hälsingegårdar. Fortsätter kanske ännu länge norrut när jag är på gång… Blir inspirerad av er resa.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.