Årets resor med husbilen …

2017 blev väl inte riktigt vad vi tänkt … men en del korta och en långresa blev det i alla fall och här kommer första delen av en liten resumé över årets turer …

 1. Första resan blev inte förrän i början av maj då vi drog iväg till Gränna, Visingsö och Motala …

En härlig försommartur när både lärkträd och japanska körsbärstäd blommade 🙂

2. Nästa tur i slutet av maj gick till Eskilstuna, där det var en trevlig internationell matmarknad, fina blommor och ett hus i koppar – vidare till Sundbyholm och så till båtklubbens ställplats i Smedjebacken – för övrigt en fantastisk ställplats!

Från Smedjebacken åkte vi söderut – hemåt igen då, men först en natt vid Ölsjöbadets camping ca. 7 mil norr om Örebro … och så till en gammal favorit, Revelbadets camping, som till vår stora glädje genomgått en välbehövlig upprustning 🙂

En trevlig vecka som bjöd på både regn och sol och trevliga möten och en överraskande punktering när vi bara hade 4 km kvar innan vi var hemma igen. 🙂

3. Midsommarveckan åkte vi till Åråshults camping utanför Gullspång – en alldeles speciell camping dit vi säkert kommer att åka tillbaka 🙂 Sedan till Strömsnäs naturcamping innan det blev hemfärd igen.

4. Den 20 juli startade vi årets långresa – mot Kiruna, Riksgränsen – hemma igen den 6 augusti.

Sammanfattning av den turen och följande kommer en annan gång,  annars blir det här alldeles för långt 🙂

5.  30 augusti Hästholmen – Borghamn – Vadstena

6. 16 september – Hästholmen igen … med Rigmor och Urban

33 reaktioner till “Årets resor med husbilen …

 1. Härliga resor ni gör min vän 🙂
  Kul att se stadshotellet i E-tuna där min mormor jobbade.
  Fina sommarbilder med allt vad sommaren innebär.
  Ops … nästan ända hemma … då kom punkteringen … attans då.
  /kram

  Gillad av 1 person

 2. Även om det inte blev som ni tänkt så kom ni ändå ut på flera trevliga turer och verkar ha sett mycket. Roligt att du delat med dig av dina fina bilder.

  Kram och trevlig torsdag!

  Gillad av 1 person

 3. Det blev en hel del åkande ändå som det ser ut 😉 Jag har sagt det förut och jag säger det igen – dina foton och berättelser får mig att bli sugen på att köpa en husbil!
  Härliga foton och tack för att du delar med dig!

  Gillad av 1 person

 4. Vilka fina bilder från era resor. Ni måste ha många trevliga minnen som ni kan tänka på nu under vintern. Det måste vara ett perfekt sätt att semestra med husbil. Jag får åka snålskjuts genom att läsa och se dina berättelser. Det fungerar jättebra. Kram

  Gillad av 1 person

 5. Jag tycker ni hunnit med många fina resor! Ni hittar så spännande ställen. Tråkigt med punktering, men så skönt det inte ösregnade då!

  Gillad av 1 person

 6. Ni har sett fina ställen ser det ut,Smedjebackens båthamn är fint det!
  Vi hann inte åka så mycket 2017 p.g.a. vissa problem med kroppen!
  Men vi siktar på att ta igen det nästa år 🙂

  SnöKram

  Gillad av 1 person

 7. Ni hann med mycket roligt och såg många fina platser under era resor. Det bästa med husbil eller husvagn är just att kunna åka dit man har lust och så länge man har möjlighet. Jag gillade både de kortare och de längre resorna. Det är en slags frihet att bara kunna ge sig iväg och släppa alla måsten som finns kvar hemma.
  Väldigt många fina bilder och ni har många härliga minnen 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det frihet att kunna ge sig ut så som vi har gjort – ett härligt liv och trevligt att se nya platser 🙂
   Tack!
   Kram

   Gilla

 8. Vaddå ”2017 blev väl inte riktigt som vi tänkt”!!???? Tycker ni har hunnit med riktigt mycket och sett så mycket fint. Gillar åka snålskjuts med dig – Sverige runt – utan att röra en fena här framför datorn. Inte alls fel kan jag berätta;-)
  Ser framemot nästa reserapport:-)

  Gillad av 1 person

  1. Olika anledningar gjorde att vi inte kunde göra lika många resor som vanligt – vi brukar sova i husbilen mellan 40 och 50 nätter under en säsong, men i år blev det nog bara 25 …

   Gilla

 9. Me again: Tänkte bara gratulera dig till silvret i korsordstävlingen. Måste säga att jag är mäkta imponerad!!! Du var ju såååååå nära. Kan säga att jag knappt förstod frågorna, men du är ju en baddare på sådant!!! Stort GRATTIS!!!

  PS. Sedan kan jag tycka att om man får lov att använda en annan bloggares foto så hör det faktiskt till god (blogg-)sed att ge en länk till bloggaren. DS.

  Gilla

  1. Tack BP! Jag var regerande mästare, men jag är glad för silvret – det var en spännande omgång 🙂

   Gilla

 10. Vilka fina turer ni gjort med husbilen under året och du har verkligen gjort en fin sammanfattning i vackra bilder och fin text. Jättetrevlig läsning. Och så fint att få bra tips om fina resmål inom Sverige. Jag vet att jag via din blogg varit med på flera resor men jag vill gärna göra om dem.
  Ser fram emot mer…
  Stort tack!
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, ni hann med en hel del 🙂 Lasses hälsa och väntan på det tredje barnbarnet gjorde att vi inte kunde åka så mycket som vi önskat … men nästa år … då blir det förhoppningsvis bättre 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.