Glad måndag …

Idag är det måndag igen – och inte vilken måndag som helst, utan dagen för svampklubben Boletus första träff denna höst. Hittills nästan helt tomt i mina svampmarker, men jag tror vi går mot en bra säsong i september 🙂

Med denna bild som är tecknad/ målad av konstnären Rolf Lidberg önskar jag dig och alla andra en Glad måndag!

Att färga garn med svamp är riktigt roligt!

Det är Carita i Lovisa som inspirerar oss att visa att måndagar är betydligt bättre än sitt rykte 🙂

33 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Så roligt att se att du tror på September, för svampens skull. Hoppas för Er skull på detsamma. Rolf Lidberg var min mans favorit, önskade sig alltid dessa fina skulpturer som ör gjorda, När han dog delade vi upp dessa och gavbort.
  Den stora fina älgen fick en jakt intresserad vän. Den enda jag har kvar är det gamla brudparet, som vi själva köpte oss i Guldbröllopspresent., den enda jag har kvar. . Han älskade ju sitt Teneriffa- Men om jag skall vara ärlig, tror jag inte en del det vem han var, tyvärr. Det har blivit så konstigt nu för tiden .

  Gillad av 1 person

  1. Jag har en av hans fina små skulpturer – trollmor med ett barn på armen och en svampkorg i handen 🙂

   Gilla

 2. Bilden är verkligen en typisk Svensk ‘trollmor’ med sina två barn, de andra nio kanske springer omkring och busar . . . .
  Färgningen med svamp fick mig att minnas en händelse som barn (sommarlovet i Polen) där någon tant gjorde precis detta med att färga med svamp. Vi barn tyckte det var mycket märkligt och spännande.
  Tack för den fina bilden och där mina barndomsminnen ploppade upp, har icke tänkt på det sen då . . . .
  Kram/ Eva

  Gillad av 1 person

 3. Helt klart en glad bild:-) Å återigen har jag fått lära mig något nytt nämligen att man kan färga garn med svamp. Otroligt vad du kan!
  Dessutom är jag glad att du tror att september månad kommer att leverera svamp som du så längtar efter. Håller tummarna!

  Gillad av 1 person

 4. Vilken härlig bild! En gång för länge sedan färgade jag också garn över öppen eld vid Svartåns strand…..
  Lycka till med svampsäsongen! Här kryllar det av svamp!
  Kram Lena

  Gillad av 1 person

 5. Visst är måndagar glada! Denna också! Numer försöker jag göra alla dagar till de bästa och glada. Extra glad blev jag över bilden. Känner så väl igen den och hamnar i de nostalgiska tankarna.
  Önskar nu att september blir en bra svampmånad.
  Idag har vi i alla fall haft vackert sensommarväder i huvudstaden.
  Kram!

  Gilla

 6. Nu håller jag tummarna för att du ska få svamp i dina trakter i år. Jag vet ju att det var dåligt av den varan hos dig ifjol, då vi hade mängder av fina Karl-Johan. I år är det vår tur att ha det torrt och svampfritt, men frysen är fortfarande välfylld sedan senaste år, så det är synd att klaga. Och mitt i allt så ploppar de upp i alla fall, fastän det känns nästan som en omöjlighet med tanke på vår långa torka. Men man vet ju aldrig och hoppet dör aldrig.

  Gillad av 1 person

  1. Ingen svamp här sedan 2013 – lite kantareller, men inget annat … så det känns som om det är vår tur nu. Tyvärr börjar det redan torka upp i skogen igen….

   Gilla

  1. Det blev en lyckad träff – 11 svampnördar hittade drygt 60 arter – inte så många matsvampar, men annat trevligt 🙂
   Oj … korsordstävlingen – den hade jag förträngt … nu blev jag nästan lite nervös!
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.