Grrrrr …

… varför ska det vara så j…la svårt att ta med sig skräpet hem?

Jag blir så arg på alla dessa idioter som inte har vett att plocka upp och städa efter sig!

Var vid Mårängen, strax utanför Skärblacka och rekade efter svamp, som inte fanns … tyvärr hittade jag detta och dessutom en hel massa annat kastat skräp både här och där. Så irriterande!

38 reaktioner till “Grrrrr …

 1. Nej, det är konstigt… Men det har varit så så länge jag kan minnas. Det är ju säkert 40 år sen kampanjen Håll Sverige rent…

  Gillad av 1 person

 2. Jag bliver också för….ad på detta slarv. Mina barn är ju 55 och 59 år nu. När de var mindre så talade vi ju om
  att man inte slänger något omkring sig. Och det var bråk ibland, kommer ihåg en gång när en slängde glasspappret på
  marken, 50 cm från oss satt en papperskorg, Då var inte Mamma Harriet glad, hoppas de tänker på sådant nu, när de själva har barnbarn. Men jag ser varje dag hur vuxna inte klarar av detta heller. Fy säger jag bara.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror inte det är barnen som är problemet, utan lata vuxna personer, som bara skiter i att ta reda på skräpet – slött, nonchalant och så irriterande!

   Gilla

 3. Förstår dig helt och hållet! Jag reagerer också starkt på detta. Och de som skräpar ner är ju männisor i alla åldrar. Undrar hur de tänker. Inte alls troligen Barnen är väl de som har bäst koll.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 4. De har nog aldrig gått i Mulleskolan 😉 Nej, skämt åsido så blir jag lika arg jag. Jag tror också, som Ditte, att barn är mycket bättre än vuxna på att inte skräpa ner. Jag kommer ihåg att jag tjatade på mina föräldrar (efter att ha gått i Mulleskola) och mina barn var också väldigt noga med att inte kasta skräp i naturen. Det är nog senare i livet som nonchalansen och latheten sätter in. Men det finns ingen ursäkt för att inte ta med skräpet hem. Jag måste ändå erkänna att jag ibland känner lite dåligt samvete för alla fimpar jag lämnade efter mig när jag rökte. Så skulle jag inte göra om jag var rökare nu.

  Gillad av 1 person

  1. Skogsmulle var ett okänt begrepp när jag var barn, men bägge sönerna har gått i Mulleskola – och barnbarnen också 🙂 Barnen har ofta koll, så man undrar när ungefär det där med att inte kasta skräp i naturen liksom bara finns där hos vissa…
   Jag som också var rökare en gång i tiden får väl erkänna att en och annan fimp hamnade på platser där de inte borde, men ganska tidigt lärde jag mig att det tar mellan 2-5 år för naturen att bryta ner filtren tog och då blev jag lite bättre på att tänka efter var jag slängde dem.

   Gillad av 1 person

 5. Man kan bli galen för mindre. Igår när jag parkerade bredvid en bil nere i T-boda så öppnas förardörren till bilen jag precis ska köra intill och ut slängs emballaget som var om cigarettpaketet (en äldre gubbe) Men jag blängde på honom så pass att när jag kom tillbaka var skärpet upptaget från marken. Ett jäkla ofog, gammal som ung spelar ingen roll ta hand om ditt skräp. Det där tillhör vanligt folkvett!
  Synd på svampen då…. du får åka till Småland! =) Kram

  Gillad av 1 person

  1. Oj … du lyckades skrämma gubben . bra jobbat!
   I Småland, Blekinge, Skåne och Halland verkar det finnas bra svamptillgång … synd att det är så långt att åka bara 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Nedskräpningen längs våra vägar och ute i naturen har eskalerat och det bekymrar mig och gör mig rasande!
   Kram

   Gilla

  1. Samma här och jag tror jag lyckats fostra sönerna till samma inställning och det känns i alla fall bra 🙂

   Gilla

 6. Blir lika förbannad som du. Att plocka med sig skräp efter en picknick är ju självklart – för oss äldre alltså… Tycker att det blir värre och värre med allt skräp överallt, inte bara i naturen utan också vid buss-/tåghållplatser. Dessutom är det förvånansvärt många som inte orkar gå tre meter för att slänga sitt skräp i en papperskorg. Grrrrrrrr.

  Gillad av 1 person

 7. Det är tragiskt, att vissa människor så totalt ”skiter i” vad de lämna för skit efter sig,”rent” ut sagt, grrr fyttef-n!
  Önskar er en fin kväll och härligt veckoslut. Kram 😀

  Gillad av 1 person

 8. Ja de där är väldigt dålig stil och dålig uppfostran, de kan liksom inte fått lära sig hur man gör. Man blir spyfärdig när man ser skiten. Hur får man bukt med sånt. Lika så de som måste slå sönder och förstöra saker som finns för oss alla.
  Grrrr.
  Jo klart jag vaknar till i bloggen då och då och bidrar med några rader.
  kramiz

  Gillad av 1 person

 9. Kommer att tänka på då jag var på bilsemester i Staterna 1981. Att skräpa ner gav dryga böter, det var stora anslag överallt, o det gällde även cigarettfimpar! Minns att jag var ganska chockad över den allvarliga tonen, i Sverige förekom inget liknande. Men gissa om det var rent! Och jag såg i städerna hur anställda gick runt och sprayade på tuggummi på gatorna för att kunna avlägsna det….Snart fyrtio år senare är hela Sverige en sopstation. Inte bara marken utan även vattnen, sjöarna och havet. Fy bubblan, ser jag någon kasta skräp så tar jag dem i öronen!” Haha

  Gillad av 1 person

  1. Jag vill också ta dem i örat, men fegar oftast ur – i alla fall när de är större och starkare än jag 🙂
   Kram

   Gilla

 10. Samma irritation här med. 😦 Ser det snart överallt. Det ”festliga” (på tal om ett samtänkande med dig)är att jag för ett par veckor sedan såg en grej som störde mig så mycket att jag åkte hem och hämtade systemkameran och åkte tillbaka och fotograferade och tänkte som du lägga in det på bloggen. En del människor är så lata, osjälviska och mycket annat negativt.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Ibland blir man så less på hur folk beter sig – om jag vore modigare skulle jag ”läxa upp” dem 🙂
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.