Ligger efter med uppdateringar …

Antar att ni märkt att jag ligger lite efter med resebloggandet … hinner liksom inte med!

Ha lite tålamod bara så kommer allt efter hand 🙂

I fredags funderade vi lite hur vi skulle göra … vi hade ju nått vårt utsatta mål, men hade svårt att bestämma oss. Skulle vi vända hemåt eller fortsätta en liten bit till? Vi behövde inte fundera länge, utan sa … klart vi fortsätter … bara 10 mil till Riksgränsen!

Det var lite lockande att fortsätta till Narvik, men någonstans måste man ju sätta punkt, så här vände vi och började resan söderut igen. Stannade som sagt vid platsen vi hittade på vägen norrut … koordinaterna är N 65° 40´ 44 – E 21° 49´ 59

Helt OK utsikt från husbilen!

Lördag framåt sen förmiddag fortsatte vi vidare mot söder…

Lite soldis – jag körde och Lasse fick ta kameran – och jag är så glad att han lyckades få Lapporten på bild!  Härligt att äntligen få se denna speciella siluett i verkligheten!

Många renar såg vi … och många fick vi stanna för att de inte ville flytta sig 🙂

I övrigt var denna dag mest en transportdag … stannade för att äta och fika och kom så småningom fram till Trafikverkets Rastplats vid Lansjärv, fem mil före Överkalix.

Här på denna fina rastplats blev vi kvar till söndagen.

Dag 9 Paktajaure till Lansjärv

Fortsättning följer …

 

33 reaktioner till “Ligger efter med uppdateringar …

 1. Lapp-porten var häftig. 🙂 Tio mil är ett myrsteg när ni ändå åkt så långt. Jag hade också blivit frestad av att fortsätta till Narvik. Vilken upplevelse ni tar med er hem. Jag hade garanterat blivit irriterad på den där fyrbenta som tror de äger vägen. 🙂 Jag önskar er en lika trevlig hemresa.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Inte så irriterande för oss, som för de som bor där och har dem på vägen varje dag 😀
   Har bara ca 60 mil kvar tills vi är hemma igen ☺
   Tack och kram!

   Gilla

 2. Vda roligt att ni körde vidare mot Riksgränsen! Men jag förstår att ni måste dra ”gränsen” och inte fortsatte mot Narvik. Lasses bild av Lapporten är toppen och roligt at återse den. Här i Riksgränsen har jag varit många gånger och det både sommar och vinter/vår. Vandringar och skidåkning.
  Jättefina bilder från er tur och jag njuter av att se dem. Önskar er fortsatt fin resa och med fina upplevelser.
  Stor kram!

  Gillad av 1 person

  1. Så vackert och så roligt att få komma så långt norrut – har ju inte varit så långt upp förr. Kul att du är med och orkar med mina långa inlägg ☺
   Kram!

   Gilla

 3. Jättefina bilder, hoppas man får komma dit en vacker dag! Fortsatt fin resa hem 🙂 (Själv är jag fortfarande inte färdig med hela vår resa i Europa… )

  Gillad av 1 person

 4. Det är så kul att få följa med på er resa. Jag känner så väl igen vyerna. Men när vi kom till riksgränsen fortsatte vi in i Norge och tog oss söderut genom grannlandet. Vi höll på att bli uppätna av myggen i Sverige men så fort vi kom över gränsen var det myggfritt. Jätteunderligt! Min man hade en idé om att han var tvungen att bada i alla kända vatten och naturligtvis hoppade han även i i Torne träsk. Men jag nöjde mig med att se honom huttra 😉
  Nu ska det bli spännande att få se vilken väg ni tar på hemvägen 😀

  Gillad av 1 person

  1. Hade kanske fortsatt om vår reskassa hade varit lite större 😊
   Haha – vilken tokig idé att bada i Torne träsk – isande kallt!
   Har kommit en bit på väg hem – bara ca 60 mil kvar ☺

   Gillad av 1 person

 5. Tusen tack, så himla roligt Lapporten såg vi varje morgon när vi slog upp våra blå ögon. Bi bodde på Björkliden
  och mådde toppen. Sen bar det tillbaka till Älvsbyn igen. Men herregud så länge sen., vi gjorde som ibod11 också.
  I Norge var det en svensk präst i Narvik, som var väldigt omtyckt. Tusen tack nu reder jag nog mig 30 år till
  Nej tyvärr då är jag redan mull igen. Tack lilla Anki.

  Gillad av 1 person

  1. Jag är så glad att du gillar att vara med på resan! Förstår att du har många fina minnen 😊
   Tack och kram!

   Gilla

 6. Vi övernattade i Riksgränsen 1999 på vår första husbilsresa, Vi gick in i ICA butiken för att handla lite mat. Det första som mötte oss, var ”Gränna Polkagrisar”. Hur roligt var det? Ni mötte i stället väldigt mycket renar. Ha det gott!

  Gillad av 1 person

 7. Snacka om ett exotiskt inlägg för en nollåtta som aldrig varit ”högre upp” än till Umeå. Har aldrig sett så många renar på ett och samma ställe heller – på bloggar alltså. Har aldrig sett en ren irl heller, men jag gillar renstek;-) Å bilen som tutade och puttade på renarna var säkert en stressad nollåtta;-) Lapporten var verkligen häftig!

  Gillad av 1 person

 8. Tror bilisten var en som bodde i trakten. Tänk dig själv att ha dem att kämpa med om vägbanan – varje dag på väg till och från jobbet!

  Gilla

 9. Tack Anki för de fina reseskildringarna du gör, fantastisk resa och vi bara ‘hänger med’ och njuter framför skärmen.
  Lapporten är naturens egna konstverk, ja det finns hur mycket som helst av naturens underverk.
  Att få köra framför ett gäng renar kallar jag för Nordens exotiska händelse, hmm det är ju renarna som ‘bor’ där uppe så turisterna får anpassa sig till trafiken och det tror jag de gör men inte de som bor där, förstår absolut ditt tänk.
  Har du någon favorit i den resan ni gjort hittills, Lasse har kanske en annan bild på näthinnan.
  Ni kanske hälsade på ‘På näthinnan’ bloggen, för hon bor väl ‘däruppe’, men givetvis är ju Lappland större än man tror.
  Förstår att du inte hinner uppdatera dig, du måste ju också minnas det du ser och vart ni varit.
  Må så gott/ Eva

  Gillad av 1 person

  1. Resan har varit jättebra … spännande att komma så långt norrut och kul att få se renarna på så nära håll 🙂 Nej vi har inte besökt ”Rantamor” …
   Ha det gott!
   Kram

   Gilla

 10. Så spännande att följa er resa. Underbara bilder. Känner igen det där med att man inte hinner med att blogga om allt som händer…. 😀 Men man måste ju få njuta medan det varar också, och inte bara styras av sin blogg. 😉
  Stort tack för att du delar med dig, i den takt som passar dig!

  Gillad av 1 person

 11. Å jag gillar detta 🙂 Mitt första stora renmöte var på väg till Arvidsjaur. Smal 110 väg, jag stannar naturlig för att vänta på att renarna ska flytta sig – men se då kom den ena bilen efter den andra med sänkt hastighet men stannar inte upp för detta är ju deras vanliga liv.
  Tack för delande av resan, jag får se mig omkring i både känt och mycket okänd land i min landsända! Att du ich lase fotar bra gör så en kan säga att” en var där” 🙂
  Det är helt rimligt att du inte hinner – du ska ju var i nuet också.
  Kram

  Gillad av 1 person

 12. Hej o förlåt att jag inte hälsat på ! Min tripp till Stockholm tog på både kropp och själ så jag har legat som en strandad val några dagar. Men, idag var det dags att bita ihop o jobba ett pass på loppis. Jag förstår precis hur ni kände, hur kan man avsluta denna tur bara sådär, när allt är som roligast. Vi fortsätter, Nordpolen nästa! Och så kommer verkligheten ikapp….Men vilket äventyr ni har haft, o det är ju inte slut på långa vägar, för hemvägen kan vara minst lika intressant! Om ni passerar här hoppas jag på ett återbesök! Kramiz

  Gillad av 1 person

  1. Skönt att du återhämtat dig! Du behöver verkligen inte ursäkta dig!
   Nu är vi snart hemma – bara ca 25 mil kvar. Det har varit en jättetrevlig resa och vi har njutit varje minut … eller i alla fall nästan 🙂
   Vi kommer säkert fler gånger, men inte under den här resan 🙂
   Kram

   Gilla

 13. En vacker etapp av er resa. Torneträsk är vacker. På vårvintern är det många små hus, ark, som finns på sjön och där innifrån fiskar man genom ett hål i golvet. Lapporten är vacker också i olika färgsättningar, sommargrönska och höstgult eller vintervitt!

  Gilla

Kommentarer är stängda.