På väg norrut …

… ja det är vi just nu – och i skrivande stund står vi vid en liten sjö utanför Sveg … ca 55 mil hemifrån 🙂

Så sent som kvällen innan avfärd hade vi inte bestämt oss åt vart vi skulle … bara att vi skulle norrut!

Dag 1 – hemifrån till Paula i Fredriksberg

Vi åkte hemifrån i torsdags på f.m. och när vi åkt en bit så messade jag bloggvännen Paula i Fredriksberg … och frågade om vi fick komma –  och det fick vi förstås :

Vi har aldrig träffats tidigare, men följt varandra via bloggarna några år … ändå så kändes det direkt som om vi känt varandra alltid!

Efter välkomstkaffe och en hel del prat om allt tog vi en kort promenad i närmaste omgivningarna – så idylliskt och så fint!

Den röda katten Torsten ville inte vara med på bild … han behagade oss inte ens med en blick 🙂

Vaknade som vanligt tidigt … och efter morgonkaffe var det dags för promenad!

Paula gav oss sina blåbär … och en stor ask med torkad karljohan!

Vilken lycka!

Tusen tack Paula!

Så småningom fortsatte vi … följde inlandsvägen norrut …

Dag två – Fredriksberg till Mosätt

Så var vi då framme i Sveg – vilket vi satt som dagen mål.

Framme i Sveg…

Här finns en camping där vi tänkt stanna på över natten, men … tyvärr en camping som är precis tvärtemot vad vi vill ha – trångt, rörigt … så då fortsatte vi och hittade hit.

Koordinater: N 62° 06´ 54´´, E 14° 03´ 43´´

Helt som vi vill ha det … en fin sjö och lugn och ro 🙂

En riktigt fin sommardag avlutades med åska och regn. Idag är det molnigt och nu ska vi  åka vidare … fortsätter ytterligare en bit norrut.

Fortsättning följer…

 

 

39 reaktioner till “På väg norrut …

  1. God morgon! Vad trevligt att få komma norr ut igen och nu i inlandet. Förstår att det var jättetrevligt att träffa din bloggvän i Fredriksberg och visst kan det vara så att man känner varandra fast men inte setts tidigare. Vackra vilder från det gamla bruket och trakterna däromkring.
    Skönyt att hitta en lugn camping, jag hade inte heller velat stannat på en som var som ”ett tivoli”.
    Önskar er fortsatt fin resa och jag följer förstås med via bloggen.
    Kram!

    Gillad av 1 person

    1. Ja det var verkligen trevligt att träffa henne 🙂
      Nu har vi kommit ytterligare en bit på väg norrut – undrar vart vi hamnar? Kul att du är med på resan 🙂
      Kram

      Gilla

  2. Aaaa du har hälsat på finaste Paula! Jag tänkte allt på henne då vi var till Vansbro för några helger sedan och jag såg skylten som vek av mot Fredriksberg – tyvärr hade vi ont om tid, så något besök kunde det inte bli på den resan. Fina promenadstigar och fina djur! Ert val av övernattningsplats så mycket bättre än någon camping. Ha en fortsatt trevlig resa! Kram

    Gillad av 1 person

    1. Så trevligt att träffa henne – det kändes verkligen som om vi kant varandra i evighet 🙂
      Tack och kram

      Gilla

  3. Hej vännen! Nu måste jag först säga att jag lagt ut en bild på dig i bloggen, o det kanske du inte alls ville! Snälla säg till så plockar jag bort den , fast det vore väl synd…
    Så roligt att se vilken väg du gick på promenaden, o att du även hittade cykelvägen förbi de gamla gruvorna på tillbakavägen! Jag som trodde ni skulle stannat i Mora, Sveg var ju en lång bit att åka, men till sist hittade ni ett kanonställe att stanna på! Bevare mig väl för trånga röriga campingar! Idag är det en högsommardag med sol och värme, sitter gärna i skuggan jag. Ha en fortsatt fin tur! Och det var såå kul att se dig och din rara Lasse, hälsa honom så gott och kram från alla i pörtet

    Gillad av 1 person

    1. Tusen tack för din gästfrihet Paula! Så kul att träffa dig och dina fina familjemedlemmar 🙂 Nu fick jag lite bekymmer … men så hoppade jag snabbt in och kollade hos dig – ingen bild på mig – skönt!
      Nu har vi kommit ytterligare en bit på väg och befinner oss ovanför Strömsund.
      Kram från oss båda!

      Gilla

  4. Åh, vad trevligt tänk när man har Bo-bil, då kan det hända både det ena och andra. Du är så duktig med din kamera också. Det är en fröjd att få följa med. Så många fina husdjur ni mötte också, Jaa, jag gör som vanligt Snuggåker med Er, Det bliver mycket billigare. Jag skojar förstås , men det känner jag att Du förstår.
    God fortsättning på Er tripp önskar Hajan.

    Gillad av 1 person

  5. Vilken underbar resa – och vilka bilder.
    Det är n¨got mycket speciellt att möta bloggvänner som man aldrig mött i verkliga livet.
    På något sätt brukar jag tänka att man lärt känna varandra på rätt sätt – inifrån.
    Husbil – en dröm….ha en fortsatt trevlig färd!!
    Kram

    Gillad av 1 person

    1. Tack … ja det är hittills en fin resa. Jättekul att träffa en bloggvän som an lärt känna genom åren 🙂 Husbil är ett trevligt sätt att se sig omkring 🙂
      Kram

      Gilla

  6. Underbara foton, som vanligt. Så härligt att få följa med på en morgonpromenad. Tjärnen, blomman med alla humlor, alla katter…. njuter och drömmer mig bort från trädgårdsskötseln.

    Gillad av 1 person

  7. Ja nu börjar ni komma i närheten av mina trakten om ni åker till Östersund och österut över Hammarstrand. I så fall så måste ni komma och hälsa på Jag bor i en ort som ligger mellan Hammarstrand och Kälarne som heter Håsjö och sedan en liten by som heter fisksjön. Ring mig om ni är i närheten 070-2195287. Det skulle vara roligt att träffas

    Gillad av 1 person

    1. Skulle vara såå trevligt att träffa dig Anita, men den här gången kom vi E 45 … och är på väg norrut. Jag har lagt in ditt nummer i telefonen så jag har det kvar!

      Gilla

  8. Så många fina bilder, men så blir det när man är ute och husbilssemestrar 🙂 Du vet ju i alla fall vad jag skulle rekommendera för resmål. Tyvärr är Östersunds camping inte den roligaste men jag tror att den på Frösön är bättre. Eller så gör ni ett nytt besök i Oviken 😉
    Jag tror att jag har campat just där ni står. Väldigt fint men då var det även väldigt många mygg i farten. Mina svärföräldrar bodde i Lofsdalen och jag kan varmt rekommendera en vandring upp på något fjäll där. Vart ni än tar vägen så får ni se vackra platser och andas underbar luft 🙂 Ska bli spännande att se fortsättningen på er semester.

    Gillad av 1 person

    1. Det är såå vackert utefter vägarna just nu med mängder av ängsblommor! Vi har passerat Östersund och Strömsund och står på en liten camping i Järvsand norr om Strömsund. Idag ska vi inte åka så långt – bara en kort sträcka till Dorotea där vi tar en vilodag 🙂
      Jag skulle så gärna fjällvandra, men det är svårt för Lasse, som knappt tar sig fram med rullator.

      Gilla

  9. Det bästa med inlägget – för mig alltså – är att Lasse verkar vara helt återställd och orkar med en husbilsresa, den här gången norrut. Känns otroligt skönt! Bildkavalkaden är som vanligt helt underbar. Å dessa ängsklockor har vi många av här. Min man tog med sig några kvistar till mig och de frodas i vasen. Vilken vacker blomma. Planterade till och med några i en kruka. Även dom lever fortfarande. Å jag har då verkligen inga gröna fingrar.

    Gillad av 1 person

    1. Visst är det skönt att Lasse är OK igen, men vi delar på körningen och kör ungefär lika mycket var 🙂
      Hos oss hittar jag sällan ängsklockor, medan blåklockor växer överallt. Kul att de verkar trivas hos dig 🙂

      Gilla

  10. Jag läste i Paulas blogg att du varit och hälsat på henne. Så trevligt! Det ser väldigt idylliskt ut på korten du tagit. Det är en ganska lång sträcka ni kört. Kram

    Gillad av 1 person

    1. Så kul att träffa henne – det kändes verkligen som en kär gammal vän 🙂 Nu har vi åkt ytterligare en bit norrut och befinner oss ett par mil norr om Strömsund.
      Kram

      Gilla

  11. Jag förstår att ni valde fricampingen. Vi gick en runda på Eksjö Campings ställplats i går kväll. Det kändes som rena zigenarlägret, så trångt och ”Fullsatt”. Mindre än en halv meter mellan bilarna.

    Gillad av 1 person

  12. Norrlandsresan gjorde vi förra året. Så roligt att träffa bloggvänner. Och som vanligt bjuder du på fantastiska bilder. Campingar försöker vi undvika om det går och i Norrland är det nog inga problem, finns många fina ställen. Ha en skön tur vi följer er.

    Gillad av 1 person

  13. Hej Anki, vilken härlig resa ni gör, bara köra dit näsan pekar, sådant gillar jag och ni har ju erat bohag med er vart ni än åker, toppen bra. Ni behöver inte ha några bekymmer var ni ska ‘slafa’.
    Kan tänka mig att det var trevligt och kul att få träffa Paula och hennes familj, det skulle jag också göra om jag var du, när man ändå är i närheten så varför inte.Du och Paula har ju samma intresse med att plocka svamp m.m. så där finns många trevliga samtalsämnen. Detsamma gäller även hos mig, dörrarna är alltid öppna för goda vänner.
    Jag är glad att få följa med på denna resan, bilderna är alltid fantastiska, och du den bilden från Älgsjökullen, man bara drömmer sig bort i intet, så ljuvlig plats.
    Nu väntar jag på nästa tur.
    Sköt om er och må så gott/ Eva

    Gillad av 1 person

    1. Ja det var såå kul att träffa Paula … och nästa gång vi kommer åt ditt håll så hör jag av mig förstås 🙂
      Ha det gott!
      Kram

      Gilla

  14. Så trevliga skyltar 🙂 Kul för jag har åkt dom där vägarna rätt mycket på som resande tills för 4 år sedan… Roliga minnen 🙂

    Gillad av 1 person

  15. Häftigt att ni bestämde er så sent. Lottade ni? 🙂 Vad bra att din man är återställd och att ni är två chaffisar. Det verkar vara underbart att kunna åka omkring så. Alltid lika trevligt att få följa med på mitt sätt.
    Kram från ett regnigt o lite trist Ystad

    Gillad av 1 person

    1. Kul att du är med på resan Bosse! Bara ett plötsligt infall 🙂 Lasse gillar att köra, men orkar inte som förr … då hoppar jag över och tar hand om ratten 🙂
      Här skiner solen och det är ett härligt väder … solen går inte ner förrän runt 23 … och upp igen vid 2-tiden 🙂
      Kram

      Gilla

Kommentarer är stängda.